Tavoitteemme on fossiilivapaus

Ilmastonmuutos on yksi aikamme suurimmista haasteista – maailmamme on pikaisesti muututtava ja on löydettävä vaihtoehtoisia tapoja sähköntuotantoon ja lämmittämiseen.

Olemme matkalla kohti fossiilivapautta

Hybrit on suurin muutos teräksen tuotannossa yli 1 000 vuoteen. Olemme yhdessä kumppaneidemme LKAB:n ja SSAB:n kanssa luoneet HYBRIT-projektin teräksen tuottamiseksi hiilen sijasta vedyn avulla.

Fossiilivapaa teräs

Olemme kehittämässä suurinta muutosta teräksen tuotannossa yli 1 000 vuoteen. Olemme yhdessä kumppaneidemme LKAB:n ja SSAB:n kanssa luoneet HYBRIT-projektin teräksen tuottamiseksi hiilen sijasta vedyn avulla.

Tuulivoimasta on tullut yksi tärkeimmistä energianlähteistä hiilestä irtautumiseen pyrittäessä.

Tuulivoima

Tuulivoima on yksi tärkeimmistä uusiutuvista energialähteistä. Rakenamme Suomen Korsnäsiin tuulivoimapuiston joka tuottaa uusiutuvaa energiaa määrän, joka vastaa yli kahden miljoonan kerrostaloasunnon vuosikulutusta.

Vedyn potentiaali hiilipäästöjen vähentämisessä eri teollisuudenaloilla ja sektoreilla on suuri.

Fossiilivapaa vety

Vedyn potentiaali hiilipäästöjen vähentämisessä eri teollisuudenaloilla ja sektoreilla on suuri, koska sitä voidaan käyttää energianlähteenä korvattaessa fossiilisia polttoaineita, kuten kaasua tai öljyä, sekä katalysaattorina teollisissa prosesseissa korvaamalla fossiiliset materiaalit, kuten koksi.

Sähköpolttoaine luokitellaan ympäristöystävälliseksi lentopolttoaineeksi (SAF), koska ainoat sähköpolttoaineen valmistusprosessiin vaikuttavat tekijät ovat fossiilivapaa sähkö, vesi ja kierrätetty hiilidioksidi.

Fossiilivapaa ilmailu

Kehitämme yhteistyössä SAS:n, Shellin ja Lanzatechin kanssa fossiilivapaata SAF-lentopolttoainetta, joka tuotetaan fossiilivapaalla sähköllä ja kaukolämpöjärjestelmästä saadulla kierrätetyllä hiilidioksiidilla.

Tuulivoimasta on tullut yksi tärkeimmistä energianlähteistä hiilestä irtautumiseen pyrittäessä.

Kodin energiaratkaisut

Kenen tahansa pitäisi voida asua voimalaitoksessa. Oman sähkön tuottamisesta on tulossa helpompaa kuin koskaan aiemmin.

Fossiilivapaasta muovista kehitetty matkalaukku

Fossiilivapaa muovi

Muovi koostuu 85-prosenttisesti hiilestä. Muovia on käytännössä kaikissa nykyään käyttämissämme tuotteissa. Olemme mukana kehittämässä uusia, kestäviä tapoja valmistaa muovia.

Sähköistäminen ja sähköisen liikkuvuuden ratkaisut ovat ratkaisevia tekijöitä pyrittäessä vähentämään hiilidioksidipäästöjä.

Sähköautoilu

Sähköistäminen ja sähköisen liikkuvuuden ratkaisut ovat ratkaisevia tekijöitä pyrittäessä vähentämään hiilidioksidipäästöjä.