Time in controller:29.3.2023 14.14.43

 Sähkön pörssihintaan perustuva sähkösopimus

Pörssisähkö- eli spot-sopimuksella voit hyödyntää sähkön hinnan vaihteluita ja vaikuttaa sähkölaskusi loppusummaan.

Tuntisähkösopimusten marginaali ja perusmaksu 1.4.2023 alkaen

 

Tuntisähkösopimusten marginaali ja perusmaksu muuttuvat 1.4.2023 alkaen. Sähkön tuntikohtainen hinta määräytyy edelleen sähköpörssin Suomen hinta-alueen tuntihinnan mukaisesti.

Hinnan muutoksiin vaikuttaa sähkönmyyntiin ja -hankintaan liittyvien kustannusten nousu. Esimerkiksi kantaverkkoyhtiö Fingrid on korottanut sähkönmyyjiltä perimiään maksuja.

1.4.2023 alkaen Alv 24 % Alv 10 %
Perusmaksu €/kk 4,95 €/kk 4,39 €/kk
Marginaali snt/kWh 0,50 snt/kWh 0,44 snt/kWh
Valitse Tuntisähkö Mix

Pörssisähkösopimuksella voit hyödyntää sähkön hinnan vaihteluita ja vaikuttaa sähkölaskusi loppusummaan. Pörssisähkösopimukset ovat toistaiseksi voimassa. 

Hinnoittelu noudattaa sähköpörssi Nord Poolin Suomen hinta-alueen spot-hintoja.

Tuntisähkö Mix on toimitusvelvollisuustuotteemme Elenia Oy:n jakeluverkon alueella asuville asiakkaillemme.

Arvonlisävero 10 % 1.12.2022-30.4.2023 (norm. 24%). Tuntisähkösopimusten marginaali ja perusmaksu muuttuvat 1.4.2023 alkaen.

Tuntisähkö Mix– eli pörssisähkösopimus on toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus. Pörssisähkösopimuksella voit hyödyntää sähkön hinnan vaihteluita ja pienentää sähkölaskuasi - siksi sopimus sopii erityisen hyvin sähkölämmittäjälle. Sopimuksen sähkö on tuotettu fossiilivapaasti vesi-, tuuli- ja ydinvoimalla. Sivuston hinnat sisältävät 10 % arvonlisäveron 1.12.2022-30.4.2023 (norm. 24%). 

Tutustu tarkemmin

Näytä lisää Vähemmän Spot CO2-säästö on n. CO2-säästö perustuu asiakkaidemme kulutuskeskiarvoon. Perusmaksu: Tarjouskampanjan kesto: Hinta: Spot-hinta + Sähkön alkuperä: 100 % uusiutuvaa energiaa Sopimuksen kesto: Määräaikainen Toistaiseksi voimassa Tee sähkösopimus
Vesivoima on ekologista

Ilmastoystävällinen

Fossiilivapaa sähkösopimus, jonka sähkö on tuotettu vesi, tuuli- ja ydinvoimalla. Kaikki sähkö on alkuperätodennettua.

Hyödynnä edulliset tunnit

Hyödynnä edulliset tunnit

Seuraamalla sähkön spot-hintoja etukäteen ja ohjaamalla sähkönkulutusta niille tunneille, jolloin spot-hinta on edullinen, voit pienentää sähkölaskuasi.

Läpinäkyvä hinnoittelu

Läpinäkyvä hinnoittelu

Tuntisähkö Mix -sähkösopimuksen hinta perustuu aina sähköpörssin julkiseen tuntihintaan. Hinnat ovat näkyvissä jo edellisenä päivänä.

Hyödynnä edulliset tunnit

Ei määräaikaisuutta

Tuntisähkö Mix ei vaadi määräaikaista sitoutumista, vaan sähkösopimus on voimassa toistaiseksi. 

Large Screen 72 DPI-Vattenfall_Markets.png (Ilmasto Kvartaali).png

 

Kenelle Tuntisähkö Mix sopii?

Sähkön pörssihintaan perustuva edullinen sähkösopimus sopii kaikkiin koteihin. Sen avulla on mahdollista ajoittaa kodin kulutuspiikit edullisimmille tunneille.

Tuntisähkö Mixissä on vain fossiilittomia energianlähteitä - vesisähköä, tuulisähköä ja ydinsähköä. Saat helposti pienennettyä kotisi hiilijalanjälkeä maksamatta siitä lisähintaa. Tuntisähkö Mix on toimitusvelvollisuustuotteemme Elenia Oy:n jakeluverkon alueella asuville asiakkaillemme.

Tuntisähkö Mix -sopimuksen hinnoittelu on täysin läpinäkyvä, sillä se perustuu sähköpörssin tuntikohtaisiin spot-hintoihin. Spot-hintaan lisätään arvonlisävero sekä Vattenfallin marginaali 0,42 snt/kWh. Lisäksi laskutetaan perusmaksu, joka on 3,95 €/kk.

Lisää tietoa pörssisähköstä

720x250-icon.aurinkopaneelit.jpg

Lisää säästöä sähkölaskuun?

 

Tutustu ilmalämpöpumppuihin

Tutustu aurinkopaneelipaketteihin

 

Aurinkopaneelit_pyöreä.png


Mitä on fossiilivapaa energia?

Fossiilivapaa energiantuotanto ei sisällä fossiilisia energialähteitä.

Fossiilisilla energian tuotantomuodoilla tarkoitetaan uusiutumattomilla energialähteillä kuten öljyllä, maakaasulla tai kivihiilellä tuotettua energiaa. Nimitys ”fossiilinen” tulee siitä, että ne ovat syntyneet muinaisten eliöiden jäänteistä miljoonien vuosien aikana.  Niihin perustuva energiantuotanto aiheuttaa ilmastolle haitallisia hiilidioksidipäästöjä. 

Koska ilmastonmuutos on yksi aikamme suurimmista haasteista on tärkeää, että ihmiskunta pystyy siirtymään vähäpäästöisiin energiamuotoihin. 

Tuulivoima

Tuulivoima on Euroopan nopeimmin kasvava energiantuotantomuoto ja sillä on merkittävä rooli maailmanlaajuisten ilmastotavoitteiden saavuttamisessa.

Tutustu tuulivoimaan

Vesivoima

Vesivoima on uusiutuva energialähde, joka on taloudellisesti houkuttelevaa ja toimitusvarmaa sekä aiheuttaa ainoastaan vähäisiä CO2-päästöjä.

Tutustu vesivoimaan

Ydinvoima

Ydinvoima on toimintavarmaa ja sen aiheuttamat C02-päästöt ovat matalia. EU:n päästöttömästä sähköntuotannosta noin 50 % tuotetaan ydinvoimalla.

Tutustu ydinvoimaan

Aurinkovoima

Aurinkovoima on uusiutuva energianlähde jota riittää noin  6,5 miljardiksi vuodeksi. Se on myös yksi nopeimmin kehittyvistä energiantuotantomuodoista. 

Tutustu aurinkovoimaan

Kysy chatissa