Autamme yhteiskuntaa vapautumaan fossiilisista polttoaineista

Liity mukaan muutokseen, joka auttaa yhteiskuntaa vapautumaan fossiilisista polttoaineista.

Olemme kaikki jumissa järjestelmässä, joka on riippuvainen fossiilisista polttoaineista. Automme, lentokoneemme ja rakennuksemme. Jopa lounaamme. Ne kaikki on valmistettu tai kuljetettu fossiilisia polttoaineita käyttäen. Me Vattenfallilla autamme yhteiskuntaa vapautumaan riippuvuudesta fossiilisiin polttoaineisiin.

Olemme sitoutuneet rakentamaan tulevaisuutta, jossa kaikki voivat valita fossiilivapaita tapoja liikkua, valmistaa ja elää. Kutsumme tätä fossiilivapaudeksi ja uskomme, että se on ainoa tapa, jolla yhteiskunta voi edistyä. Tämä tarkoittaa jatkuvasti laajempaa ajattelua ja toimintaa sekä fossiilivapaiden ratkaisujen käyttämistä avaimena monien yhteiskunnallisten haasteidemme ratkaisemiseen.

Tavoitteemme on fossiilivapaus

Vattenfallin tavoitteena on fossiilivapaus - tulevaisuus, jossa kaikki voivat valita fossiilivapaat tavat liikkua, valmistaa ja elää.

Tavoitteenamme on, että vuoteen 2040 mennessä emme käytä fossiilisia polttoaineita (kuten kivihiiltä, öljyä, maakaasua tai turvetta) tai fossiilisista polttoaineista johdettuja polttoaineita (kuten sinistä vetyä) missään sähkön tai lämmön tuotannossamme.

Tavoitteenamme on tehdä sekä tuotantoketjumme alkupää että loppupää fossiilittomiksi, jotta kaikki Vattenfallin asiakkaat (olipa kyse sitten sähköstä tai lämmöstä) voivat käyttää fossiilivapaita energialähteitä. Kaikille muille tuotteillemme ja palveluillemme uskomme voivamme tarjota fossiilittoman vaihtoehdon (kuten biokaasu tai biometaani).

Työskentelemme myös auttaaksemme muita sektoreita ja teollisuudenaloja siirtymään fossiilivapaaksi ja pyrimme tarjoamaan heidän asiakkailleen fossiilittomia vaihtoehtoja liikkumiseen, valmistamiseen ja elämiseen vuoteen 2040 mennessä.

Kun sanomme "liikkua fossiilivapaasti", tarkoitamme liikkumisvaihtoehtoja, kuten ajoneuvojen sähköistämistä, vetypolttoainetta ja sähköpolttoaineita.

Kun sanomme "valmistaa fossiilivapaasti", tarkoitamme rakennusmateriaaleja, kuten fossiilivapaata terästä ja lähes hiilidioksidipäästötöntä sementtiä ja alumiinia.

 

Kun sanomme "elää fossiilivapaasti", tarkoitamme fossiilivapaita sähkö- ja lämpöenergialähteitä kaikille asiakkaillemme.

Lue lisää täältä: CO2-tiekarttamme kohti ilmastoneutraaliutta - Vattenfall

Tavoitteemme on sertifioitu Science Based Target -aloitteen (SBTi) toimesta ja se on täysin linjassa rajoittamaan maailmanlaajuista lämpenemistä 1,5 Celsius-asteeseen.

STBI-logo-xsmall.png

Tyttö tuulessa

Autamme energiajärjestelmäämme vapautumaan fossiilisista polttoaineista

Olemme kehittäneet maailman ensimmäisen ilman valtion tukea rakennetun merituulivoimapuiston.

Mies lataa sähköautoa

Autamme teitämme vapautumaan fossiilisista polttoaineista

Asennamme pikalatauspisteitä kauppoihin, työpaikoille ja tuhansille julkisille paikoille Pohjois-Euroopassa.

Mies ja nainen kaupunkiympäristössä

Autamme rakennuksiamme vapautumaan fossiilisista polttoaineista

Rakennuksemme ovat riippuvaisia fossiilisista polttoaineista. Lue miten autamme niitä vapautumaan riippuvuudesta kehittämällä fossiilivapaata terästä HYBRITin ja fossiilivapaan vedyn avulla.

Perhe syntymäpäiväkutsuilla

Autamme lämmitystämme vapautumaan fossiilisista polttoaineista

Vallankumoukselliset korkean lämpötilan lämpöpumppumme tekevät fossiilivapaasta lämmityksestä helpompaa ja edullisempaa.

Anna Borg, Vattenfallin konserni- ja toimitusjohtaja

Suosittelemme luettavaksi

Nainen puhelimen kanssa

Millainen sähkösopimus nyt kannattaa?

Mikä sähkösopimus sopii kerrostaloon, omakotitaloon tai vaikkapa mökille? Milloin pörssisähkö on fiksu valinta? Lue vinkit juuri sinun tarpeisiisi sopivan sähkösopimuksen löytämiseen.

Suomalainen metsämaisema

Miten sähkömarkkinat toimivat Suomessa?

Sähkömarkkinat koostuvat sähköntuottajista, sähköverkkoyhtiöistä ja sähkönmyyjistä. Niillä kaikilla on tärkeä rooli sen varmistamisessa, että sähköä on saatavilla aina kun sitä tarvitaan.

Katso myös

Vihreä paitainen tyttö

CO2-tiekarttamme

Olemme päättäneet ottaa tähän mennessä suurimman harppauksen vähentääksemme ilmastonmuutoksen vaikutuksia.

Pariskunta pelaa videopeliä

Sähkösopimuksemme

Kaikki Suomessa kotitalouksille ja pienyrityksille myymämme sähkö on fossiilivapaata. Valitse sinulle sopiva sähkösopimus.

Tuulimyllyt ja aurinkopaneelit

Tuotantomuotomme

Koska ilmastonmuutos on yksi aikamme suurimmista haasteista on tärkeää, että ihmiskunta pystyy siirtymään vähäpäästöisiin energiamuotoihin.