Sähkön myynti verkkoon

Onko sinulla aurinkopaneelit, tuulivoimala tai muu uusiutuvalla energialla toimiva pientuotantolaitos? Vattenfallilta saat korvauksen ylitse jäävästä sähköntuotannosta, kun solmit kanssamme Omatuotanto-sopimuksen.

Omatuotanto-sopimus Vattenfallilta

Sähkön markkinahintaa seuraava tuotto

Saat jokaisesta omalta kulutukselta yli jäävästä kilowattitunnista pörssihintaa seuraavan korvauksen.

Korvaus hyvityksenä sähkölaskussa

Maksamme Omatuotanto-sopimuksen mukaisen korvauksen ylijäämätuotannosta hyvittämällä sen säännöllisesti sähkölaskullasi.

Helppoa hintaseurantaa Oma energiassa

Seuraat kätevästi tuntikohtaista sähkönkulutusta ja sähköntuotantoa sekä energian hintoja Oma energia -palvelussa.

Omatuotannon tilauslomake

Tilaa Omatuotanto-sopimus täyttämällä alle tietosi. Tähdellä (*) merkityt kentät ovat pakollisia. Voit olla meihin yhteydessä myös puhelimitse numerossa 020 722 9000 (8,35 snt/puhelu + 16,69 snt/min). Vastaamme kysymyksiisi arkisin kello 8–17.

Minun tilanteeni

Oletko alv-velvollinen? *

Henkilötietojen käsittely

Vastataksemme yhteydenottoosi käsittelemme henkilötietojasi. Keräämme ja käsittelemme henkilötietoja vain, kun se on EU:n tietosuoja-asetuksen (GDPR) mukaan perusteltua. Tyypillisiä perusteita henkilötietojen käsittelylle ovat perusteltu etu tai pyytämäsi palvelun toimittaminen sekä asiakassuhteen hoito.

Lisätietoja henkilötietojen käsittelystä ja tietosuojalainsäädännön mukaisista oikeuksistasi löydät tietosuojaselosteestamme ja käyttöehdoistammeTavoitat tietosuojayhteyshenkilömme sähköpostitse osoiteesta dpo.nordics@vattenfall.com.

Voit solmia kanssamme Omatuotanto-sopimuksen, kun:

  • Sähkösi on tuotettu uusiutuvalla energialla.
  • Sinulla on voimassaoleva sähkösopimus Vattenfallin kanssa. Mikäli et vielä ole asiakkaamme, voit solmia sähkösopimuksen täällä.
  • Järjestelmässäsi on tunneittain sähkönsiirtoa mittaava sähkömittari, joka erottaa toisistaan tuotetun ja ostetun sähkön.
  • Kuluttamasi sähkön määrä on suurempi kuin tuottamasi.
  • Vuosikulutuksesi on alle 300 000 kWh.
  • Tuotantolaitoksesi nimellisteho on alle 100 kVA piikkikilowatti.

Ylijäämäsähkön myyntihinta seuraa markkinahintaa

Kun solmit kanssamme toistaiseksi voimassa olevan Omatuotanto-sopimuksen, maksamme sinulle jokaisesta verkkoon syöttämästäsi kilowattitunnista Suomen hinta-alueen tuntispot-hinnan. Verkkoon menee se osa aurinkopaneeliesi tuotannosta, jota et pysty hyödyntämään oman kulutuksen vähentämisenä. Summasta vähennämme vain välityspalkkion, joka on 0,30 snt/kWh. 

Helppo seuranta Oma energia -palvelun kautta

Aina oma sähköntuotantosi ei riitä kattamaan kulutustasi, ja siinä tapauksessa ostat sähkön meiltä kulutuksesi mukaan. Maksamme sinulle hyvityksen meille myymästäsi sähköstä, ja summa näkyy hyvitettynä sähkölaskullasi. Seuraat kätevästi laskuja sekä tuntikohtaista sähkönkulutusta, sähköntuotantoa ja energian hintoja Oma energia -palvelun kautta.

Kysymyksiä ja vastauksia omatuotannosta

Omatuotanto-sopimus edellyttää voimassa olevaa sähkösopimusta kanssamme. Mikäli päätät ottaa sähkösopimuksen toiselta toimijalta, Omatuotanto-sopimus kanssamme päättyy.