Aurinkopaneelien hinnat

Aurinkopaneelien avulla pienennät sähkölaskuasi ja kasvatat omavaraisuuttasi. Tee talostasi osa fossiilivapaata yhteiskuntaa.

Kolme hintaesimerkkiä aurinkosähköjärjestelmistä

Pieni järjestelmä

Arvioitu vuosituotto: 3 800 kWh
Paneelien määrä: 10 kpl
Paneelien teho: 420 W
Paneelityyppi: N-tyypin kokomusta paneeli (Jolywood)
Invertteri: 4 kW (GroWatt) 
Paneelien tuotetakuu: 25 vuotta
Hinta-arvio: 6 200 €

Ota yhteyttä

Keskisuuri järjestelmä

Arvioitu vuosituotto: 6 000 kWh
Paneelien määrä: 16 kpl
Paneelien teho: 420 W
Paneelityyppi: N-tyypin kokomusta paneeli (Jolywood)
Invertteri: 6 kW (GroWatt)
Paneelien tuotetakuu: 25 vuotta
Hinta-arvio
: 8 200 €

Ota yhteyttä

Suuri järjestelmä

Arvioitu vuosituotto: 8 200 kWh
Paneelien määrä: 20 kpl
Paneelien teho: 420 W
Paneelityyppi: N-tyypin kokomusta paneeli (Jolywood)
Invertteri: 9 kW (GroWatt)
Paneelien tuotetakuu: 25 vuotta
Hinta-arvio: 10 000 €

Ota yhteyttä

Ostaessasi aurinkopaneelit Vattenfallilta saat:   

  • Tarpeidesi mukaan mitoitetun aurinkosähköjärjestelmän
  • Tehokkaat, laadukkaat ja modernit aurinkopaneelit
  • Järjestelmän tehoon sopivan invertterin
  • Talosi kattoon sopivan kiinnitysärjestelmän
  • Ammattitaitoisen asennuksen
  • Mahdollisuuden seurata sähköntuotantoa sovelluksen kautta
Kuva taloista, joiden katoilla on aurinkopaneeleja.
Aurinkopaneelien hinta muodostuu monesta seikasta.

Mitä aurinkopaneelit maksavat?

Aurinkosähköjärjestelmän hintaan vaikuttavat valittujen tuotteiden lisäksi asennuskohteen yksityiskohdat ja järjestelmän koko. Aurinkopaneelien maksaminen tapahtuu vasta asennuksen jälkeen, eikä sinun tarvitse maksaa tilauksesta ennakkomaksua.

Kuinka paljon aurinkopaneeleilla voi säästää?

Aurinkopaneeleista saamasi säästöt riippuvat sähkön hinnan lisäksi siitä, kuinka paljon sähköä aurinkosähköjärjestelmäsi tuottaa ja kuinka paljon sähköä käytät itse. Arviomme mukaan sinun on mahdollista säästää aurinkopaneelien avulla sähkölaskustasi jopa kolmasosa. Saat myös korvausta yli jäävästä sähköstä, jonka voit myydä meille tai haluamallesi sähköyhtiölle.

Nainen seisoo kuppi kädessä ja katsoo kameraan.

Aurinkopaneelien rahoittaminen

Aurinkopaneelien asennustyöstä on mahdollista saada kotitalousvähennystä. Tarvittaessa voit hakea myös rahoitusta aurinkopaneelien hankintaan. Yhteistyökumppanimme OP myöntää rahoitusta joustavalla maksuajalla ja edullisella korolla.

Usein kysyttyä aurinkopaneelien kannattavuudesta
Kannattaako aurinkopaneeleihin investoida?

Aurinkopaneelien avulla voit lisätä omavaraisuuttasi tuottamalla sähköä omaan käyttöösi. Aurinkopaneelit vähentävät siis tarvettasi ostaa sähköä muualta, millä on suora vaikutus sähkölaskusi loppusummaan. Hyödyntäessäsi aurinkopaneelien tuottamaa sähköä säästät myös sähkön siirtomaksuissa sekä sähköverossa. Mikäli tuotat enemmän aurinkosähköä kuin käytät, voit myydä sen meille solmimalla kanssamme Omatuotanto-sopimuksen.

Kuinka paljon aurinkopaneelit tuottavat sähköä?

Aurinkosähköjärjestelmä pystyy muuntamaan vastaanotetusta aurinkoenergiasta noin 10–20 prosenttia sähköksi. Sähköntuotantoon vaikuttavat monet tekijät, esimerkiksi aurinkojärjestelmän teho, auringon säteilyn määrä, lämpötila, sijainti, varjoisuus sekä katon suunta ja kaltevuus. Suomessa vuosituotanto on noin 800–1000 kWh/kWp, kun aurinkopaneelit on asennettu etelää kohti niin, että niihin ei osu varjoa.  

Voiko aurinkopaneeleilla kattaa koko talon sähköntarpeen?

Aurinko ei paista edes kesäisin Suomessa ympäri vuorokauden, minkä vuoksi talon sähköntuotantoa ei pysty kattamaan pelkillä aurinkopaneeleilla. Aurinkosähköjärjestelmiin on saatavilla akkuratkaisuja sähkön varastointia varten, mutta talvikuukausien aikana aurinko paistaa niin vähän, että aurinkosähköä ei saada riittävästi edes varastoimalla tuotettua sähköä.

Kuinka nopeasti aurinkopaneelit maksavat itsensä takaisin?

Aurinkopaneelien takaisinmaksuaika riippuu muun muassa sähkön hinnan kehityksestä ja siitä, kuinka paljon aurinkosähköä voi hyödyntää itse. Sen vuoksi on mahdotonta sanoa tarkasti, kuinka nopeasti aurinkosähköjärjestelmä maksaa itsensä takaisin. Voidaan kuitenkin sanoa, että investointi maksaa itsensä takaisin jo hyvän aikaa ennen kuin paneelien uusiminen tulee ajankohtaiseksi. 

Voiko aurinkopaneelien hankinnasta saada kotitalousvähennystä?

Aurinkosähköjärjestelmän asennustyöstä voi hakea kotitalousvähennystä. Kotitalousvähennyksen määrä vuonna 2024 on 40 prosenttia teetetyn työn osuudesta, korkeintaan 2 250 euroa per henkilö. Kotitalousvähennyksen vuosittainen omavastuuosuus on 100 euroa per henkilö. Kotitalousvähennyksen hakeminen tapahtuu veroilmoituksen jättämisen yhteydessä.  

Lue lisää aurinkopaneeleista

Aurinkopaneeleja talon katolla

Aurinkopaneelien energia, teho ja tuotto

Listasimme kolme seikkaa, joihin sinun kannattaa tutustua aurinkopaneelien hankintaa suunnitellessasi. Lue aurinkopaneelien energiasta, tehosta ja tuotosta.

Nainen ja mies katsovat tietokoneen näyttöä keittiössä.

Aurinkopaneelien takuut tutuksi

Tutustumalla aurinkopaneelien takuuehtoihin ja hankkimalla paneelit luotettavalta toimittajalta vältät riskit ja varmistat, että aurinkopaneelit ovat kannattava ostos.

Lähikuva aurinkopaneeleista talon katolla.

Aurinkosähköjärjestelmän komponentit

Aurinkosähköjärjestelmä koostuu monista eri komponeista. Vattenfall valitsee tarkkaan asiakkaan tarpeisiin sopivan järjestelmän, joka koostuu laadukkaista tuotteista.