Time in controller:20.6.2021 0.18.22


 • Oletko muuttamassa?

  Oletko muuttamassa?

  Lisätietoa sähkösopimuksista

  Lisätietoa sähkösopimuksista

  Laskutus ja maksaminen

  Laskutus ja maksaminen

  Tämän hetken sähkökatkot

  Tämän hetken sähkökatkot

  Oma energia -palvelu

  Oma energia -palvelu

  Ota yhteyttä asiakaspalveluun

  Ota yhteyttä asiakaspalveluun

 • Muutto

  Oletko muuttamassa?

  Sähkösopimuksen muuttoilmoitus

  Tee sähkösopimuksen muuttoilmoitus kätevästi verkossa. Teet vain muuttosopimuksen uuteen osoitteeseesi, me hoidamme loput.

  Tee muuttoilmoitus
 • Sinulle sopiva sähkösopimus

  Kun on aika tehdä uusi sopimus

  Tee uusi sopimus kanssamme helposti ja nopeasti netissä sopimussovelluksessamme. Löydät sivuiltamme hyvin tietoa erilaisista sähkösopimuksistamme, jotta löydät juuri sinulle sopivan sopimuksen. Sopimussovelluksessa pääset tutustumaan myös arvioituihin kuluihin ja näet mikä sopimus sopii parhaiten tarpeisiisi. Voit valita myös määräaikaisen ja kestosopimuksen välillä ja sinulle mieluisimman energialähteen.

  Mikäli sopimuksen tekemisen yhteydessä annat meille valtuuden myyjänvaihtoon, hoidamme tämänkin puolestasi sinun vaihtaessa sopimusta. Näin ollen sinulla on yksi huoli vähemmän sähkösopimusta tehdessäsi!

  Sähkösopimussovellus

  Vertaile sähkösopimuksia

   

  Hyvä tietää 

  Jotta sähkö toimii kuten pitäisikin tarvitset kaksi erilaista sopimusta.

  Sähköverkkosopimus

  Sähköverkkosopimuksen solmit paikallisen verkkoyhtiösi kanssa. Sähköverkkoyhtiösi on vastuussa sähkön jakeluverkosta ja välittää sähkön asuinalueellesi. 

  Sähkösopimus

  Sähkösopimusta tarvitset voidaksesi aloittaa sähkön käytön kotona - kaikkea lampuista hellaan. 

  Usein kysyttyjä kysymyksiä

  Löysitkö vastauksen kysymykseesi?

  Asiakaspalvelumme sivuilta löydät vastaukset yleisimpiin kysymyksiin sähkösopimuksiin, muuttoon, laskutukseen ja Oma energia -palveluun liittyen. 

  Asiakaspalvelu

  Yhteydenottolomake

  Lähetä kysymyksesi oheisen lomakkeen kautta niin vastaamme sinulle sähköpostitse.

  Soita meille

  Puh: 020 722 9000 (mpm/pvm)
  (ark. klo 9-17)

  Oletko muuttamassa?

  Soita numeroon 0800 177 733.
  Muuttopuhelimemme päivystää arkisin klo 9-18.

 • Uusi sähkösopimuksesi

  Onko tullut aika uusia sähkösopimuksesi? Sopimuksen uusiminen onnistuu vaivattomasti esimerkiksi alla olevan linkin kautta. Voit valita sopimuksen, joka sopii sinun tarpeiseesi parhaiten!

  Uusi sähkösopimuksesi

 • Laskutus ja maksaminen

  Laskutus ja maksaminen

  Tutki laskujasi

  Oma Energia -palveluun kirjautumalla voit tutustua laskuihisi, tallentaa tai tulostaa laskukopion ja tarkastella tarkemmin esimerkiksi omaa kulutustasi.

  Kirjaudu Oma energia -palveluun

 • Tämän hetkiset sähkökatkot

  Onko kotonasi sähkökatko? Ota tässä tapauksessa yhteyttä sähkön jakeluverkkosi haltijaan. Tämän hetkiset sähkökatkot päivittyvät Energiateollisuus Ry:n verkkosivuille.

  Sähkökatkot Suomessa

 • Tämän hetkiset sähkökatkot

  Sähkökatkot

  Jos käyttöpaikallasi on sähkökatko, jakeluverkonhaltijoiden vikapalvelut palvelevat sinua. Löydät oman jakeluverkonhaltijasi tiedot sähkölaskultasi tai sopimusvahvistuksesta.

  Energiateollisuus ry:n sähkökatkokartasta löydät ajantasaiset sähkönjakelun keskeytystiedot.

  Sähkökatkokartta


  Vikapalvelunumerosta tietoa kellon ympäri

  Jakeluverkonhaltijoilla on ympäri vuorokauden päivystävät vikailmoitusnumerot, joihin voi soittaa sähkön ollessa katki häiriötilanteen vuoksi. Pääset helposti käsiksi oman jakeluverkonhaltijasi päivystysnumeroon yrityksen omien verkkosivujen kautta. Verkkosivut löytyvät myös Energiateollisuus ry:n karttapalvelun kautta.

  Millainen on sähkökatkoihin liittyvä korvauskäytäntö?

  Paikallinen verkkoyhtiö huolehtii sähkön siirrosta ja muista sähköverkkopalveluista omalla verkkoalueellaan.  Näihin asioihin kuuluvat myös lakisääteiset sähkökatkojen vakiokorvaukset. Otathan siis yhteyttä omaan verkkoyhtiöösi vakiokorvausasioissa.

  Energiavirasto

  Usein kysyttyä sähkökatkoista

  Löysitkö vastauksen kysymykseesi?

  Asiakaspalvelumme sivuilta löydät vastaukset yleisimpiin kysymyksiin sähkösopimuksiin, muuttoon, laskutukseen ja Oma energia -palveluun liittyen. 

  Asiakaspalvelu

  Yhteydenottolomake

  Lähetä kysymyksesi oheisen lomakkeen kautta niin vastaamme sinulle sähköpostitse.

  Soita meille

  Puh: 020 722 9000 (mpm/pvm)
  (ark. klo 9-17)

  Oletko muuttamassa?

  Soita numeroon 0800 177 733.
  Muuttopuhelimemme päivystää arkisin klo 9-18.

 • Oma Energia-palvelu

  Oma energia -palvelu

  Rekisteröitymällä Oma energia -palveluumme voit hoitaa sähköasioitasi silloin kuin sinulle parhaiten sopii - kätevää! Voit esimerkiksi seurata sähkönkulutustasi ja uusia sähkösopimuksesi - ja totta kai paljon muuta.

  Kirjaudu Oma energia -palveluun

 • Omakotitaloon muuttajan muistilista

  Sähkösopimuksen lisäksi muuton yhteydessä on paljon muuta muistettavaa. Olemme keränneet alle listan muuton yhteydessä muistettavista asioista, niin ainakaan tärkeimmät asiat eivät unohdu kiireessä.

  Hanki uusia huonekaluja tarvittaessa

  Kuukausi ennen muuttoa

  • Tee muuttoilmoitus Maistraatille. Ilmoituksen voi tehdä aikaisintaan kuukautta ennen muuttoa, mutta viimeistään viikko muuton jälkeen. Kun ilmoitus on rekisteröitynyt, siitä siirtyy tieto automaattisesti viranomaisille.
  • Voit tarkistaa mille organisaatioille osoitteesi päivittyy automaattisesti Postin kautta.
  • Tee uusi sähkösopimus kanssamme verkossa tai soittamalla maksuttomaan muuttopuhelimeemme 0800 177 733. Me huolehdimme nykyisen sopimuksesi päättymisen ja varmistamme sähkön siirron uuteen kotiisi.
  • Kun muutat pois omakotitalosta, irtisano nykyinen öljy- tai kaukolämpötoimitussopimus.
  • Muuttaessasi omakotitaloon, tee hyvissä ajoin uusi kirjallinen öljy- tai kaukolämpötoimitussopimus.
  • Mieti tässä vaiheessa myös tarvitseeko uusia kodinkoneita tai huonekaluja hankkia. Välillä toimitusajat voivat olla useita viikkoja. Jos hankit uusia kodinkoneita, muista kiinnittää huomiota niiden energialuokkiin ja -kulutuksiin.
  • Hankkiudu eroon turhista tavaroista. Loistava tapa myydä tavaroitaan on liittyä Facebookissa oman alueen "Ostetaan/annetaan/myydään/vaihdetaan" -ryhmiin, jotka ovat tänä päivänä todella suosittuja. Siellä monesti tavarat viedään käsistä ja voit sopia nopeita noutoja ostajien kanssa. Muista myös Kierrätyskeskus, kirppikset ja hyväntekeväisyyteen lahjoitukset.
  Aloita tavaroiden pakkaaminen

  Kaksi viikkoa ennen muuttoa

  • Kun muutat pois omakotitalosta, ilmoita siitä vesilaitokselle.
  • Tee jätesopimus. Jos tämä ei ole entuudestaan tuttu asia, useimmat sivustot tarjoavat avuksesi laskurin, jonka avulla voit helposti arvioida kuinka ison jäteastian sekä tyhjennys-syklin tarvitset. Voit samalla vertailla hintoja onko tyhjennys kerran viikossa tai vaikka joka toinen viikko.
  • Tilaa internet-yhteyden siirto tai hanki uusi ja varmista sen kytkentä vähintään pari viikkoa ennen muuttoa. Kannattaa myös selvittää etukäteen, millaisia yhteyksiä eri palveluntarjoajilla on tarjota uudelle asuinalueellesi. Yhteyksien nopeuksissa voi olla isoja eroja eri palveluntarjoajien välillä.
  • Päivitä tai kilpailuta kotivakuutuksesi uuden asunnon osalta. Tarkista, että vakuutus on voimassa myös muuton aikana.
  • Ilmoita uusi osoitteesi myös työnantajalle ja kouluun. Muista myös mahdolliset lehtitilaukset, jotta ne saapuvat heti muuton jälkeen uuteen osoitteeseen.
  • Jos lapsia muuttaa mukanasi, irtisano nykyiset koulu- ja päiväkotipaikat. Muista huolehtia myös uudet paikat uudelta asuinalueelta.
  • Aloita pakkaus hyvissä ajoin. Hanki myös kunnolliset pakkausmateriaalit ja suojaa tavarasi kunnolla. Löydät kuplamuovit ja pahvit useimmista rautakaupoista. Aloita myös sanomalehtien keräys ajoissa.
  Suorita vanhan asunnon siivous

  Muuttoviikolla

  • Siivoa vanhan kotisi kaikki tilat ja jätä avaimet asuntoon ellei muutoin ole sovittu uuden asukkaan kanssa. Muista jättää myös kodinkoneiden takuutodistukset ja käyttöohjeet esille.
  • Muista kirjata ylös vesimittarin lukema ilmoitusta varten, jotta veden laskutus menee osaltasi oikein.
  • Siivoa myös uusi koti, osta tuoreita kukkia ja muuton ajaksi helppoa syötävää ja juotavaa. Sijoita johonkin tiettyyn paikkaan kertakäyttöastioita, siivoustarvikkeita ja parin päivän tärkeimmät tavarat, kuten esimerkiksi peseytymistarvikkeet, hammasharja, vaihtovaatteet ym. itsellesi tarpeellista.
  • Jos sähkösopimus unohtui, voit vielä tehdä pikamuuton.
  Tutustu ja moikkaa naapuruston väkeä muuton jälkeen ja tutustu uuteen ympäristöösi

  Muuton jälkeen

  • Muuttoilmoitus on voimassa kuukauden ajan. Jos et ole tehnyt sitä vielä ennen omakotitaloon muuttoa, se pitää tehdä viimeistään viikko muuton jälkeen. Posti siirtää automaattisesti postisi vanhasta osoitteestasi uuteen kuukauden verran. Jos haluat jatkaa edelleenlähettämisaikaa, se on maksullista ja voit tehdä siitä suoraan sopimuksen Postin kanssa.
  • Muista myös tarvittaessa hoitaa järjestelyt äitiys- ja lastenneuvolaan.
  • Mieti myös onko tarvetta vaihtaa asunnon lukot varmuuden vuoksi uusiin.
  • Käy tervehtimässä uusia naapureitasi.

  Kolme tapaa tehdä uusi sähkösopimus

  Valitse sinulle sopivin vaihtoehto, me hoidamme loput.

  Tee verkossa

  Tee sähkösopimus uuteen kotiisi ja irtisano vanha sopimuksesi helposti verkossa. Saat sopimuksen voimaan viiden päivän sisällä.

  Tee sopimus verkossa

  Soittamalla

  Tee sähkösopimus soittamalle meille. Palvelemme numerossa 0800 177 733 arkisin klo 8-17, puhelu on maksuton.

  Soita 0800 177 733

  Oma energiassa

  Jos olet jo Vattenfallin asiakas, voit hoitaa sopimusasioitasi kätevästi Oma Energia -palvelussamme.

  Tee sopimus Oma Energia -palvelussa

 • Ensiasuntoon muuttavan muistilista

  Sähkösopimuksen lisäksi muuton yhteydessä on paljon muuta muistettavaa. Olemme keränneet alle listan muuton yhteydessä muistettavista asioista, niin ainakaan tärkeimmät asiat eivät unohdu kiireessä.

  Vie kierrätykseen kaikki turha elektroniikkaromu ja tavarat joita et enää tarvitse

  Kuukausi ennen muuttoa

  • Tee muuttoilmoitus Maistraatille. Ilmoituksen voi tehdä aikaisintaan kuukautta ennen muuttoa, mutta viimeistään viikko muuton jälkeen. Kun ilmoitus on rekisteröitynyt, siitä siirtyy tieto automaattisesti viranomaisille.
  • Voit tarkistaa mille organisaatioille osoitteesi päivittyy automaattisesti Postin kautta.
  • Tee uusi sähkösopimus kanssamme verkossa tai soittamalla maksuttomaan muuttopuhelimeemme 0800 177 733. Me varmistamme sähkön siirron uuteen kotiisi.
  • Kun teet uutta sähkösopimusta, sinun tulee tietää vain uuden asuntosi tarkka osoite ja sähköverkkoyhtiö pääsee etänä kiinni sähkömittariin.
  • Hankkiudu eroon turhista tavaroista. Loistava tapa myydä tavaroitaan on liittyä Facebookissa oman alueen "Ostetaan/annetaan/myydään/vaihdetaan" -ryhmiin, jotka ovat tänä päivänä todella suosittuja. Siellä monesti tavarat viedään käsistä ja voit sopia nopeita noutoja ostajien kanssa. Muista myös Kierrätyskeskus, kirppikset ja hyväntekeväisyyteen lahjoitukset.
  • Hanki kunnolliset pakkausmateriaalit ja suojaa tavarasi kunnolla. Löydät kuplamuovit ja pahvit useimmista rautakaupoista. Yritä myös kerätä sanomalehtiä.
  Tarkista mitä asunnon vuokraan sisältyy

  Kaksi viikkoa ennen muuttoa

  • Jos ensimmäinen oma kotisi on vuokra-asunto, tarkista vuokranantajalta sisältyykö vuokraan vesimaksu ja internet-yhteys.
  • Jos internet-yhteys ei sisälly, tarkista kuuluuko taloyhtiösi antenni- vai kaapeliverkkoon. Hanki internet-yhteys ja varmista sen kytkentä vähintään pari viikkoa ennen muuttoa.
  • Rekisteröi itsesi taloyhtiöön isännöitsijän tai kiinteistöhuoltoyhtiön kautta. Voit samalla kysyä mm. yleisen pyykkituvan käyttömahdollisuuksista ja arvioida tarvitseeko sinun hankkia omaa pyykinpesukonetta asuntoosi.
  • Jos muutat vuokralle, monet vuokranantajat vaativat nähtäväkseen, että vuokralaisella on voimassa oleva kotivakuutus. Kilpailuta kotivakuutus uuden asunnon osalta. Tarkista, että vakuutus on voimassa myös muuton aikana. Voit pyytää vakuutusyhtiöltä todistuksen vakuutuksestasi, jonka kopion voit tarvittaessa toimittaa vuokranantajalle.
  • Pyydä kavereita tai perheenjäseniä muuttoavuksi tai voit pyytää edullisen muuttotarjouksen esimerkiksi Opiskelijamuutoilta.
  • Toimita tarvittavat lomakkeet Kelaan, jos saat esimerkiksi asumistukea opiskelujen ohella. Siihen tarvitset kopion vuokrasopimuksestasi.
  Aloita asunnon siivous viikkoa ennen muuttoa

  Muuttoviikolla

  • Sovi mistä voit noutaa avaimet ensimmäiseen omaan kotiisi.
  • Jos muutat vuokralle on yleistä, että vuokralainen joutuu tallettamaan takuuvuokrasumman, joka vastaa yleensä parin kuukauden vuokran määrää. Vuokralaisen kannattaa tallettaa rahat vuokravakuustilille, josta voidaan tarvittaessa vähentää asunnon vahinkojen korvaamista vastaava summa, kun vuokrasuhde päättyy. Ota yhteyttä pankkiisi asian järjestämiseksi.
  • Jos muutat vuokralle: Tee uuteen asuntoon muuttotarkastus omistajan kanssa. Kirjaa ylös ja ota valokuvat epäkohdista, jottei sinulta vähennetä takuuvuokrasta mahdollisia ongelmakohtia. Muista tarkistaa myös kellari- ja varastotilat. Sovi myös takuuvuokran takaisinmaksusta vuokrasopimuksessa.
  • Hanki oleellisimmat tavarat uuteen kotiin: työkalupakki, perusastiasto ja keittiötarvikkeita, pyyhkeitä ja lakanoita, siivoustarvikkeita, energiatehokkaita led-lamppuja, ensiapulaukku, tarvittavat huonekalut
  • Siivoa uusi koti, jotta muuton jälkeen voit alkaa järjestelemään tavaroita paikoilleen.
  • Hanki muuttopäivänä pizzaa ja limua, jotta energiataso pysyy ylhäällä päivän ajan.
  • Varmista, että asunnossa on toimiva palovaroitin. Jos sellaista ei ole, hanki uusi. Yleisesti ottaen asunnon asukkaalla on vastuu hankkia tarvittava määrä palovaroittimia sekä huoltaa niitä.
  • Jos sähkösopimus uuteen asuntoon unohtui, voit vielä tehdä pikamuuton.

  Muuton jälkeen

  • Muuttoilmoitus on voimassa kuukauden ajan. Jos et ole tehnyt sitä vielä ennen muuttoa, se pitää tehdä viimeistään viikko muuton jälkeen. Posti siirtää automaattisesti postisi vanhasta osoitteestasi uuteen kuukauden verran. Jos haluat jatkaa edelleenlähettämisaikaa, se on maksullista ja voit tehdä siitä suoraan sopimuksen Postin kanssa.
  • Toimita vara-avain luotetulle tutulle, joka asuu mahdollisimman lähellä sinua. Kiinteistöhuollon oven avaaminen pyhinä voi maksaa lähemmäs sata euroa, talonyhtiöstä riippuen.
  • Tässä vaiheessa elämää on myös hyvä alkaa miettiä tulevaisuutta ja mahdollisen omistusasunnon hankkimista. Lue lisää ASP-säästämisestä.
  • Nauti ensimmäisestä omasta kodistasi ja opettele uusia rutiineja kodin huoltamiseen. Martat tarjoavat oivia vinkkejä tähän.
  • Tutustu ja seikkaile uudessa ympäristössä.

  Kolme tapaa tehdä uusi sähkösopimus

  Valitse sinulle sopivin vaihtoehto, me hoidamme loput.

  Tee verkossa

  Tee sähkösopimus uuteen kotiisi ja irtisano vanha sopimuksesi helposti verkossa. Saat sopimuksen voimaan viiden päivän sisällä.

  Tee sopimus verkossa

  Soittamalla

  Tee sähkösopimus soittamalle meille. Palvelemme numerossa 0800 177 733 arkisin klo 8-17, puhelu on maksuton.

  Soita 0800 177 733

  Oma energiassa

  Jos olet jo Vattenfallin asiakas, voit hoitaa sopimusasioitasi kätevästi Oma Energia -palvelussamme.

  Tee sopimus Oma Energia -palvelussa

 • Lisätietoa Oma energia -palvelusta

  Mitä sinä voit tehdä Oma energia -palvelun kautta

  Rekisteröitymällä Oma energia -palveluumme voit hoitaa sähköasioitasi silloin kuin sinulle parhaiten sopii. Voit esimerkiksi:

  • katsella laskujasi
  • tehdä muuttoilmoituksen
  • katsella sopimuksiasi
  • seurata sähkönkulutusta päivä- ja tuntitasolla
  • päivittää yhteystietojasi kuten puhelinnumeron ja sähköpostiosoitteen
  • uusia sähkösopimuksesi

  Kirjauduttuasi sisälle näet työpöydän, johon on koottu tärkeimmät Oma energian toiminnot. Valikosta löytyy lisää toimintoja.

  Voit vaihtaa Oma energian kieltä sivun ylälaidan lippukuvakkeista. Suomen lisäksi valittavissa on ruotsi ja englanti. Lippukuvakkeiden vieressä on uloskirjautumispainike.

  Mitä Oma energiassa voi tehdä?

  Oma kulutukseni -sivulla voit esimerkiksi tarkastella miten paljon sähköä olet kuluttanut sekä vertailla sähkönkulutusta eri vuosina. Näet oman kulutuksesi jopa tuntitasolla. Tuntisähkö-asiakkaamme näkevät lisäksi spot-hinnat sähköpörssi Nord Poolista.

  Omat laskuni -sivulla näet sekä maksetut että maksamattomat laskusi. Voit myös avata laskut pdf-muodossa.

  Omat yhteystietoni -sivulla voit muuttaa asiakastietoihisi tallennettua osoitetta, puhelinnumeroa ja sähköpostiosoitetta sekä vaihtaa Oma energia -palvelun salasanan.

  Omat laskutustietoni -sivulla voit ilmoittaa meille haluamasi laskutustavan (paperilasku tai sähköposti), laskutusosoitteen (posti- tai sähköpostiosoite) sekä tilinumeron mahdollisia hyvityksiä varten.

  Omat sopimukseni -sivulla näet voimassa olevat ja tulevat sähkösopimuksesi sekä mahdollisen Vaihto-oikeuden.

  Tee sopimus -sivulla voit tehdä uuden sähkösopimuksen. Jos olet muuttamassa, tee ensin uusi sopimus, jonka jälkeen pääset päättämään nykyisen sopimuksesi.

  Uutiset-sivulla näet ajankohtaiset Oma energiaa koskevat uutiset. Muista myös kurkata eri sivujen Uutiset-osiota, josta löydät tuoreimmat kyseistä sivua tai palvelua koskevat tiedotteet.

  Ota yhteyttä -sivulla voit lähettää meille kysymyksiä tai palautetta.

  Jos sinulla on kysyttävää Oma energiasta, otathan yhteyttä meihin.

  Kirjaudu Oma energiaan

  Oma energia -palvelussa käytettyjä termejä

  Usein kysyttyjä kysymyksiä

  Löysitkö vastauksen kysymykseesi?

  Asiakaspalvelumme sivuilta löydät vastaukset yleisimpiin kysymyksiin sähkösopimuksiin, muuttoon, laskutukseen ja Oma energia -palveluun liittyen. 

  Asiakaspalvelu

  Yhteydenottolomake

  Lähetä kysymyksesi oheisen lomakkeen kautta niin vastaamme sinulle sähköpostitse.

  Soita meille

  Puh: 020 722 9000 (mpm/pvm)
  (ark. klo 9-17)

  Oletko muuttamassa?

  Soita numeroon 0800 177 733.
  Muuttopuhelimemme päivystää arkisin klo 9-18.

 • Oma energiankulutukseni

  Raportointipalvelut Oma energia -palvelussa

  Palvelussa voi tarkkailla helposti, miten paljon sähkönkulutus vaihtelee eri vuorokauden- tai vuodenaikoina. Se lisää tehokkuutta energiankäyttöön ja selvittää toiminnassa tapahtuvien muutosten tai investointien vaikutukset sähkönkulutukseen.

  Ota palvelu käyttöösi maksutta

  Raportointipalvelut saat käyttöösi kirjautumalla Oma energia -palveluun. Mikäli et ole kirjautunut Oma energia -palveluun aiemmin, täytyy sinun rekisteröityä ensimmäisellä sisäänkirjautumiskerralla. Rekisteröitymiseen tarvitset Vattenfallin asiakas- ja käyttöpaikkanumeron, voimassa olevan sähköpostiosoitteesi sekä pankkitunnukset. Asiakas- ja käyttöpaikkanumeron löydät esimerkiksi Vattenfallin laskustasi.

  Oma energia -palveluun

  Jos sinulla on jo käyttäjätunnus, voit siirtyä suoraan Oma energiaan. Kirjaudut sisään asiakasnumerollasi ja aiemmin valitsemallasi salasanalla. 

  Miksi en näe kulutuksiani?

  Kulutustiedot Oma kulutukseni -sivulle tulevat suoraan omalta verkkoyhtiöltäsi. Tiedot tulevat Oma energiaan muutaman päivän viiveellä. Tiedoissa voi olla virheitä, ja kulutukset voivat myös puuttua joiltakin päiviltä tai ajanjaksoilta kokonaan.

  Usein kysyttyjä kysymyksiä

  Löysitkö vastauksen kysymykseesi?

  Asiakaspalvelumme sivuilta löydät vastaukset yleisimpiin kysymyksiin sähkösopimuksiin, muuttoon, laskutukseen ja Oma energia -palveluun liittyen. 

  Asiakaspalvelu

  Yhteydenottolomake

  Lähetä kysymyksesi oheisen lomakkeen kautta niin vastaamme sinulle sähköpostitse.

  Soita meille

  Puh: 020 722 9000 (mpm/pvm)
  (ark. klo 9-17)

  Oletko muuttamassa?

  Soita numeroon 0800 177 733.
  Muuttopuhelimemme päivystää arkisin klo 9-18.

 • Kirjaudu Oma energia -palveluun

  Oma energia -palvelu on käytössäsi heti palveluun rekisteröitymisen jälkeen. Rekisteröitymiseen tarvitset Vattenfallin asiakas- ja käyttöpaikkanumeron, voimassa olevan sähköpostiosoitteesi sekä pankkitunnukset. Asiakas- ja käyttöpaikkanumeron löydät esimerkiksi Vattenfallin laskustasi. Rekisteröitymisesti jälkeen valitset itsellesi salasanan, ja jatkossa kirjautuaksesi tarvitset asiakasnumerosi ja valitsemasi salasanan.

  Oma energia -palvelu


  Unohditko salasanasi?

  Jos unohdit Oma energia -palvelun salasanasi, klikkaa Salasana unohtunut? -linkkiä palvelun etusivulla. Kirjoita sähköpostikenttään se sähköpostiosoite, jota käytit rekisteröityessäsi palveluun. Salasanan palautuslinkki lähetetään tähän sähköpostiosoitteeseen. Linkin avulla pääset asettamaan itsellesi uuden salasanan.

  Ongelmia tai kysyttävää?

  Jos olet unohtanut rekisteröitymisen yhteydessä käyttämäsi sähköpostiosoitteen tai rekisteröitymisessä tai kirjautumisessa on ongelmia, otathan yhteyttä meihin.

  Usein kysyttyjä kysymyksiä

  Löysitkö vastauksen kysymykseesi?

  Asiakaspalvelumme sivuilta löydät vastaukset yleisimpiin kysymyksiin sähkösopimuksiin, muuttoon, laskutukseen ja Oma energia -palveluun liittyen. 

  Asiakaspalvelu

  Yhteydenottolomake

  Lähetä kysymyksesi oheisen lomakkeen kautta niin vastaamme sinulle sähköpostitse.

  Soita meille

  Puh: 020 722 9000 (mpm/pvm)
  (ark. klo 9-17)

  Oletko muuttamassa?

  Soita numeroon 0800 177 733.
  Muuttopuhelimemme päivystää arkisin klo 9-18.

 • Sähkökatkon aikana

  Toiminta sähkökatkon aikana

  Tarkista ensin sulakkeet. Jos ne ovat ehjät, soita paikallisen jakeluverkonhaltijan vikapalvelunumeroon. Jos sähköt katkeavat laajemmalta alueelta, on häiriö jo yleensä tiedossa ja korjaustoimenpiteet aloitettu. Tällöin usein nauhoitettu häiriötiedote vikapalvelunumerossa kertoo tiedossa olevan sähkökatkotilanteen alueellasi.

  Energiateollisuus ry:n sähkökatkokartasta  löydät ajantasaiset sähkönjakelun keskeytystiedot.

  Sähkökatkokartta

   

  Mikäli sähköjen palauduttua sähköt käyttäytyvät oudosti, esimerkiksi valot palavat normaalia kirkkaammin tai himmeämmin, saattaa syynä olla sähköverkon nollajohtimen katkeaminen. Tästä voi seurata laitevaurioita, tulipalo ja pahimmillaan sähköiskun vaara. Näissä tilanteissa katkaise sähkö pääkytkimestä ja soita paikallisen jakeluverkonhaltijan vikapäivystykseen.

  Suurhäiriössä saat tilannetietoa Yle Radio Suomen alueradioiden kautta. Oman alueesi radio tiedottaa nopeasti tilanteesta ja kertoo mitkä alueet ovat ilman sähköä ja koska tilanteen arvioidaan korjautuvan.

   

  Näin varaudut sähkökatkoon

  • Kova tuuli, ukkonen, myrsky tai talven lumituiskut voivat aiheuttaa sähkönjakelukeskeytyksen. Toisinaan myös metsä- ja maakaivuutyöt tai pieneläimet aiheuttavat sähköhäiriöitä.
  • Tietokoneelle ja muille tärkeille sähkölaitteille kannattaa hankkia UPS-suojaus, joka suodattaa jännitteen vaihtelut sekä turvaa tietojen tallentamisen ja laitteen turvallisen alasajon sähkökatkoksen aikana.
  • Jos katkeamaton sähkönjakelu on välttämättömyys, kannattaa hankkia oma varasähköjärjestelmä, esimerkiksi maatiloille polttomoottori- tai traktorikäyttöinen aggregaatti.

  Usein kysyttyä sähkökatkoista

  Löysitkö vastauksen kysymykseesi?

  Asiakaspalvelumme sivuilta löydät vastaukset yleisimpiin kysymyksiin sähkösopimuksiin, muuttoon, laskutukseen ja Oma energia -palveluun liittyen. 

  Asiakaspalvelu

  Yhteydenottolomake

  Lähetä kysymyksesi oheisen lomakkeen kautta niin vastaamme sinulle sähköpostitse.

  Soita meille

  Puh: 020 722 9000 (mpm/pvm)
  (ark. klo 9-17)

  Oletko muuttamassa?

  Soita numeroon 0800 177 733.
  Muuttopuhelimemme päivystää arkisin klo 9-18.

 • Lisätietoa sähkösopimuksestasi

  Sähkösopimuksesi

  Tiesithän, että löydät Oma energia - palvelun sivuilta kaiken tarvittavan tiedon sopimukseesi liittyen?

  Oma energian sivuilta löydät esimerkiksi seuraavat tiedot:

  • Sopimustyyppi
  • Sopimuksen kesto
  • Sopimusnumero
  • Sähkön hinta

  Mikäli sinulla on useampi sopimus kanssamme, löydät kaikki sopimukset Oma energia -palvelusta.

  Kirjaudu Oma energia -palveluun

  Löysitkö vastauksen kysymykseesi?

  Asiakaspalvelumme sivuilta löydät vastaukset yleisimpiin kysymyksiin sähkösopimuksiin, muuttoon, laskutukseen ja Oma energia -palveluun liittyen. 

  Asiakaspalvelu

  Yhteydenottolomake

  Lähetä kysymyksesi oheisen lomakkeen kautta niin vastaamme sinulle sähköpostitse.

  Soita meille

  Puh: 020 722 9000 (mpm/pvm)
  (ark. klo 9-17)

  Oletko muuttamassa?

  Soita numeroon 0800 177 733.
  Muuttopuhelimemme päivystää arkisin klo 9-18.

 • Ota yhteyttä

  On olemassa useampi tapa olla yhteyksissä meihin. Valitse sinulle sopivin yhteydenottotapa alta. 

  Soita meille

  020 722 9000 (mpm/pvm)

  Asiakaspalvelumme on avoinna arkisin kello 8–17 ja vastaa kaikkiin asiakkuuttasi ja sopimuksiasi koskeviin kysymyksiin.

  Oletko muuttamassa?

  Soita numeroon 0800 177 733 (maksuton) kaikissa muuttoon liittyvissä asioissa. Muuttopalvelu on auki arkisin kello 8–18.

  Yhteydenottolomake

  Lähetä kysymyksesi yhteydenottolomakkeen kautta. Vastaamme sinulle mahdollisimman pian.

  Jätä yhteydenottopyyntö

  Chatissa

  Voit keskustella sähköasiat kuntoon sivustollamme chatin kautta. Chat palvelee verkkosivuilla maanantaista lauantaihin kello 8-22. Bottimme vastaa yleisiin kysymyksiin myös chatin aukioloaikojen ulkopuolella.

 • Näin luet laskuasi

  Sähkölaskun tutkailu käy käden käänteessä, kun tiedät pari asiaa. Laskun ensimmäiseltä sivulta löydät yhteenvedon sähkölaskustasi. Kakkossivulta löydät sähkönkulutusta ja hintoja koskevat tarkemmat tiedot. Muistathan, että sähkölaskusi löytyvät myös Oma energia -palvelusta.

  720x350_nain_luet_laskuasi.jpg

  Näin laskusi muodostuu

  Sähkön hinta muodostuu sähkönmyynnistä ja sähkön siirtopalvelusta. Vattenfall laskuttaa sinulta vain sähkönmyynnin. Laskusi muodostuu perusmaksusta (€/kk) ja kulutetun sähköenergian mukaan määräytyvästä kulutusmaksusta (snt/kWh) sekä arvonlisäverosta. Laskullasi näkyy myös sähkön vuosikulutusarvio.

  Näin luet laskuasi

  1. Asiakastiedot: Vattenfallin asiakkaana sinulla on henkilökohtainen asiakasnumero. Saatat tarvita asiakasnumeroa mm. sähkönsopimuksen uusinnan yhteydessä tai kirjautumisessa Oma energia -palveluun.
   Käyttöpaikkatunnus: Käyttöpaikkanumero on numerotunnus kotisi tai vapaa-ajan asuntosi osoitteeseen, jossa sähköä käytetään.
   Vuosikäyttöarvio: Laskullasi näkyy myös aikaisempaan kulutukseen perustuva vuosikäyttöarvio (kWh).
   Sopimuksen voimassaolo: Jos sinulla on määräaikainen sopimus, näet laskulta sopimuksen päättymispäivämäärän.

  2. Laskun loppusumma: Laskusi muodostuu kiinteästä perusmaksusta (€/kk) ja kulutetun sähköenergian mukaan määräytyvästä kulutusmaksusta (energia snt/kWh) sekä arvonlisäverosta.

  3. Laskuerittely: Laskun toinen sivu koostuu tarkemmasta kulutuslaskun erittelystä. Erittelyssä esitetty sähkönkulutus vastaa käyttöpaikassa toteutunutta sähkökulutusta tietyllä aikavälillä. Sähkönkulutus on ilmoitettu kilowattitunteina (kWh). Lisäksi erittelyssä on ilmoitettu kuukausittain veloitettava perusmaksu. Laskun toiselta sivulta löytyy myös laskun maksuun liittyvää ohjeistusta.

  Miksi saan kaksi sähkölaskua?

  Sähkön hinta muodostuu sähkönmyynnistä ja sähkön siirtopalvelusta sekä veroista. Vattenfallin lasku koskee vain sähkönmyynnin osuutta. Laskuttamme sinua myyntisopimuksen ja sähkönkulutuksesi mukaisesti. Paikallinen verkkoyhtiösi vastaa sähkön siirrosta ja laskuttaa siitä omalla laskullaan verkkosopimuksen ja hinnastonsa mukaisesti.

 • Uusi sähkösopimuksesi

  Sähkösopimuksen uusiminen

  Sähkösopimuksen uusiminen kannattaa. Määräaikaisen sopimuksen hinta on kiinteä sopimuskauden ajan. Tiedät etukäteen, kuinka paljon sähköstä maksat. Voit halutessasi ostaa sopimukseesi myös Vaihto-oikeuden.

  Hyvissä ajoin ennen määräaikainen sähkösopimuksesi päättymistä lähetämme sinulle jatkotarjouksen kotiin. Tarjouksessa kerromme sopimushinnat sekä suosituksemme uuden sopimuskauden pituudeksi. Sopimuksen uusiminen onnistuu vaivattomasti netissä, tekstiviestillä tai palauttamalla kirjeessä oleva lomake meille. Sopimuksen uusimiseen tarvittavat tiedot löydät kirjeestä.

  Uusi sopimuksesi

  Usein kysyttyjä kysymyksiä

  Löysitkö vastauksen kysymykseesi?

  Asiakaspalvelumme sivuilta löydät vastaukset yleisimpiin kysymyksiin sähkösopimuksiin, muuttoon, laskutukseen ja Oma energia -palveluun liittyen. 

  Asiakaspalvelu

  Yhteydenottolomake

  Lähetä kysymyksesi oheisen lomakkeen kautta niin vastaamme sinulle sähköpostitse.

  Soita meille

  Puh: 020 722 9000 (mpm/pvm)
  (ark. klo 9-17)

  Oletko muuttamassa?

  Soita numeroon 0800 177 733.
  Muuttopuhelimemme päivystää arkisin klo 9-18.

 • Maksumuistutus

  Maksuhuomautus

  Jos alkuperäinen sähkölaskusi on päässyt erääntymään, Intrum postittaa maksuhuomautuksen Vattenfallin puolesta. Maksuhuomautus ei aiheuta häiriömerkintöjä luottotietoihisi. Kun alkuperäinen lasku on erääntynyt, eikä Intrum ole vielä toimittanut maksuhuomautusta laskusta, laskun voi maksaa sen alkuperäisillä maksutiedoilla.

  Oletko jo maksanut laskun, mutta silti saanut muistutuksen? Tarkistathan, että olet käyttänyt oikeaa viitenumeroa tai viestiä ja maksanut oikean summan. 

   Jos lasku maksetaan eräpäivän jälkeen, seuraavalla laskulla laskutetaan korkolain mukainen viivästyskorko, sekä viiden euron suuruinen muistutusmaksu. Oma energia -sivuilta näet, mikäli laskusi on maksettu tai onko sinulla maksamattomia laskuja. Voit tutustua siellä myös jo maksettuihin laskuihin.

  Kirjaudu Oma energiaan

   

   

  Usein kysyttyjä kysymyksiä

  Löysitkö vastauksen kysymykseesi?

  Asiakaspalvelumme sivuilta löydät vastaukset yleisimpiin kysymyksiin sähkösopimuksiin, muuttoon, laskutukseen ja Oma energia -palveluun liittyen. 

  Asiakaspalvelu

  Yhteydenottolomake

  Lähetä kysymyksesi oheisen lomakkeen kautta niin vastaamme sinulle sähköpostitse.

  Soita meille

  Puh: 020 722 9000 (mpm/pvm)
  (ark. klo 9-17)

  Oletko muuttamassa?

  Soita numeroon 0800 177 733.
  Muuttopuhelimemme päivystää arkisin klo 9-18.

 • Oletko muuttamassa?

  Muuttoilmoitus

  Tee muuttoilmoitus viimeistään kaksi viikkoa ennen muuttopäivää, ja ilmoita muutostasi myös meille. Asiakkaanamme voit helpottaa muuttokiireitäsi hoitamalla sopimusasiat kerralla kuntoon internetissä Oma energia -palvelun kautta, verkkosivuillamme tai ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme.

  Hoidamme kaikki sähköasiasi, kun muutat. Uuden sähkösopimuksen lisäksi huolehdimme siitä, että sähkön siirrosta vastaava paikallinen verkkoyhtiö tekee uuteen kotiisi verkkopalvelusopimuksen. Jos haluat, irtisanomme myös vanhan kotisi sopimuksen. 

  Yleinen osoitteenmuutos Maistraatille tai Postille ei riitä sähkösopimuksen osoitteen muuttamiseen. Tämä johtuu siitä, että sähkösopimus on aina paikkakohtainen, ei asiakaskohtainen.

  Tee muuttajan sähkösopimus netissä

   

  Muutto muutaman päivän sisällä?

  Soita maksuttomaan palvelunumeroomme 0800 177 733. Saat sähkösopimuksen lyhyelläkin varoitusajalla. Asiakaspalvelumme auttaa arkisin klo 9-18. Muina aikoina jätä soittopyyntö.

  Määräaikainen sähkösopimus ja muutto

  Sähkösopimus päättyy aina muuton yhteydessä olipa kyseessä määräaikainen tai toistaiseksi voimassa oleva sopimus.Saat meiltä sähkösopimuksen minne Suomessa muutatkin (lukuun ottamatta Ahvenanmaata).  Kun teet uuden sopimuksen kanssamme, voimme päättää myös vanhan sopimuksen riippumatta siitä minkä sähköyhtiön asiakas olet. 

  Sähkösopimuksen siirto

  Määräaikainen tai toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus päättyy aina muutossa. Muista, että voit tehdä uuden sähkösopimuksen sinulle edullisimmalla hinnalla.

  Muuttajan sähkösopimus

  Usein kysyttyjä kysymyksiä

  Löysitkö vastauksen kysymykseesi?

  Asiakaspalvelumme sivuilta löydät vastaukset yleisimpiin kysymyksiin sähkösopimuksiin, muuttoon, laskutukseen ja Oma energia -palveluun liittyen. 

  Asiakaspalvelu

  Yhteydenottolomake

  Lähetä kysymyksesi yhteydenottolomakkeen kautta. Vastaamme sinulle mahdollisimman pian.

  Jätä yhteydenottopyyntö

  Oletko muuttamassa?

  Soita numeroon 0800 177 733 (maksuton) kaikissa muuttoon liittyvissä asioissa. Muuttopalvelu on auki arkisin kello 8–18.

 • Maksuaika

  Maksuaika

  Mikäli jostain syystä sinulla on vaikeuksia maksaa joku tietty lasku eräpäivään mennessä, on sinun mahdollista hakea maksuaikaa tälle laskulle. Tämä tarkoittaa sitä, että laskun eräpäivä siirretään eteenpäin korkeintaan 14 päivää. Muistathan kuitenkin, että mikäli käytössäsi on e-lasku tai suoraveloitus, on sinun itse muutettava näitä päiviä verkkopankissasi, sillä sinne ne eivät päivity automaattisesti.

  On tärkeä muistaa, että haet maksu aikaa ennen alkuperäistä eräpäivää. Maksuaikaa haettaessa olethan yhteyksissä asiakaspalveluumme, ja autamme sinua. Voit myös hakea maksuuaikaa yhteydenottolomakkeemme kautta.

  Yhteydenottolomake

   

  Näitä vaaditaan, jotta voimme myöntää maksuaikaa laskullesi:

  • Lasku, jolle haet maksuaikaa ei saa olla erääntynyt
  • Sinulla ei ole muita meille erääntyneitä laskuja
  • Sinun edellinen laskusi on maksettu ajallaan
  • Viimeisen 12 kuukauden aikana sinulla on korkeintaan yksi lasku, jonka maksuaikaa on siirretty


  Laskutusvälin muuttaminen

  Laskutus tapahtuu 4, 6 tai 12 kertaa vuodessa. Laskutusväliä voit muuttaa ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme.

  Usein kysyttyjä kysymyksiä

  Löysitkö vastauksen kysymykseesi?

  Asiakaspalvelumme sivuilta löydät vastaukset yleisimpiin kysymyksiin sähkösopimuksiin, muuttoon, laskutukseen ja Oma energia -palveluun liittyen. 

  Asiakaspalvelu

  Yhteydenottolomake

  Lähetä kysymyksesi oheisen lomakkeen kautta niin vastaamme sinulle sähköpostitse.

  Soita meille

  Puh: 020 722 9000 (mpm/pvm)
  (ark. klo 9-17)

  Oletko muuttamassa?

  Soita numeroon 0800 177 733.
  Muuttopuhelimemme päivystää arkisin klo 9-18.

 • Pankkiyhteystiedot

  TILITiedot laskun maksamiseen

  Laskustasi löydät kaikki tarvittavat tiedot laskun maksamista varten. Käytä tilitietoja, jotka löydät laskun alareunasta: muista käyttää viitenumeroa maksaessasi. Löydät laskusi PDF-muodossa myös Oma energia -palvelusta.

  Pankkiyhteystietomme

  Vattenfall Oy
  Y-Tunnus:1842073-2 (FI18420732)
  IBAN: FI3318203000040212
  BIC/SWIFT: NDEAFIHH

  Pidä mielessä: Voit maksaa laskusi myös ulkomailta, mutta pidä mielessä että ulkomailta tehdyt tilisiirrot voivat viedä useamman päivän. 

  Tutustu laskuihisi

  Laskusi ovat aina sinun saatavilla Oma energia -palvelussa. Omat laskuni -välilehdeltä voit ladata laskusi PDF-tiedostona, tarkistaa maksutilanteen, laskun summan ja eräpäivän.

   

  Kirjaudu Oma energia -palveluun

  Usein kysyttyjä kysymyksiä

  Löysitkö vastauksen kysymykseesi?

  Asiakaspalvelumme sivuilta löydät vastaukset yleisimpiin kysymyksiin sähkösopimuksiin, muuttoon, laskutukseen ja Oma energia -palveluun liittyen. 

  Asiakaspalvelu

  Yhteydenottolomake

  Lähetä kysymyksesi oheisen lomakkeen kautta niin vastaamme sinulle sähköpostitse.

  Soita meille

  Puh: 020 722 9000 (mpm/pvm)
  (ark. klo 9-17)

  Oletko muuttamassa?

  Soita numeroon 0800 177 733.
  Muuttopuhelimemme päivystää arkisin klo 9-18.

 • Irtisano sopimuksesi

  Nykyisen sähkösopimuksen irtisanominen

  Oletko muuttamassa ja sen vuoksi haluat irtisanoa sähkösopimuksesi? Soita asiakaspalveluumme ja autamme sinua. Tiesithän, että Vattenfall myy sähköä kaikkialle Suomeen, ja voit siis jatkaa asiakkuuttasi myös uudessa kodissasi.

  Määräaikainen tai toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus päättyy aina muutossa. Muuten määräaikaista sähkösopimusta ei voi irtisanoa kesken sopimuskauden.

  Tee muuttajan sähkösopimus

   

  Sähkösopimuksen lopullinen rtisanominen askel askeleelta

  Askel 1: Irtisanot sopimuksesi olemalla yhteyksissä meihin

  Askel 2: Rekisteröimme sopimuksen viimeisen voimassaolopäivän.

  Askel 3: Kun viimeinen voimassaolopäivä saapuu, lähetämme sinulle loppulaskun. Loppulaskun jälkeen et tule saamaan enää laskuja Vattenfallilta.

  Askel 4: Maksettuasi loppulaskun, on sopimus sinun ja Vattenfallin välillä loppunut.

  Ota yhteyttä

  Usein kysyttyjä kysymyksiä

  Löysitkö vastauksen kysymykseesi?

  Asiakaspalvelumme sivuilta löydät vastaukset yleisimpiin kysymyksiin sähkösopimuksiin, muuttoon, laskutukseen ja Oma energia -palveluun liittyen. 

  Asiakaspalvelu

  Yhteydenottolomake

  Lähetä kysymyksesi oheisen lomakkeen kautta niin vastaamme sinulle sähköpostitse.

  Soita meille

  Puh: 020 722 9000 (mpm/pvm)
  (ark. klo 9-17)

  Oletko muuttamassa?

  Soita numeroon 0800 177 733.
  Muuttopuhelimemme päivystää arkisin klo 9-18.

 • Irtisano sopimuksesi

  Kun muutat pois 

  Oletko muuttamassa ja sen vuoksi haluat irtisanoa sähkösopimuksesi? Tee kanssamme sähkösopimus uuteen asuntoosi ja irtisanomme samalla vanha sopimuksesi. Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään.

  Tiestihän, että saat Vattenfallin sopimuksen minne tahansa päin Suomea? Riippumatta nykyisestä sähkönmyyjästäsi, voimme aina irtisanoa vanhan sopimuksesi kun teet kanssamme sopimuksen uuteen asuntoosi.

  Tee muuttajan sopimus verkossa

   

  Määräaikainen tai toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus päättyy aina muutossa. 

   

  Sähkösopimuksen irtisanominen askel askeleelta

  Askel 1: Irtisanot sopimuksesi olemalla yhteyksissä meihin.

  Askel 2: Rekisteröimme sopimuksen viimeisen voimassaolopäivän.

  Askel 3: Kun viimeinen voimassaolopäivä saapuu, lähetämme sinulle loppulaskun. Loppulaskun jälkeen et tule saamaan enää laskuja Vattenfallilta. 

  Askel 4: Maksettuasi loppulaskun, on sopimus sinun ja Vattenfallin välillä loppunut. 

  Ota yhteyttä

  Usein kysyttyjä kysymyksiä

  Löysitkö vastauksen kysymykseesi?

  Asiakaspalvelumme sivuilta löydät vastaukset yleisimpiin kysymyksiin sähkösopimuksiin, muuttoon, laskutukseen ja Oma energia -palveluun liittyen. 

  Asiakaspalvelu

  Yhteydenottolomake

  Lähetä kysymyksesi yhteydenottolomakkeen kautta. Vastaamme sinulle mahdollisimman pian.

  Jätä yhteydenottopyyntö

  Oletko muuttamassa?

  Soita numeroon 0800 177 733 (maksuton) kaikissa muuttoon liittyvissä asioissa. Muuttopalvelu on auki arkisin kello 8–18.

 • Muuttajan muistilista

  Sähkösopimuksen lisäksi muuton yhteydessä on paljon muuta muistettavaa. Olemme keränneet alle vaiheittaisen muuttajan muistilistan, niin ainakaan tärkeimmät asiat eivät unohdu kiireessä.

  Muistilista: kuukausi ennen muuttoa

  • Jos rakennat uutta kotia, varaa sähkön liittymätöille noin kuukauden verran aikaa.
  • Muista irtisanoa vanha asunto jos asut vuokralla.
  • Vaihda sähköliittymän omistajaa, jos myyt vanhan talon pois.
  • Ilmoita töihin uusi osoite.
  • Ilmoita lapset uuteen päiväkotiin tai kouluun jos maisema vaihtuu.
  • Tarkista onko uusi asunto antenni- vai kaapeliverkossa.
  • Hanki muuttolaatikot ja -auto.
  • Hankkiudu eroon ylimääräisistä tavaroista.
  • Tee uusi sähkösopimus vaikka heti. Onnistuu kätevästi netissä.

  Muistilista: kaksi viikkoa ennen muuttoa

  • Jos muutat omakotitaloon, niin muista tehdä vesisopimus ja jätehuoltosopimus.
  • Vaihda netti uuteen osoitteeseen.
  • Päivitä kotivakuutuksesi uuden asunnon tiedoilla.
  • Tee muuttoilmoitus postiin ja maistraattiin, tilaamillesi lehdille, pankkiin, töihin ja Kelaan.
  • Aloita siivoaminen. Pihasta, varastosta ja parvekkeesta on hyvä aloittaa.
  • Pakkaa tavarat, joita et käytä ennen muuttoa.
  • Siivoa sauna. Jos on korjattavaa, korjaa.
  • Hae koiralle uusi veromerkki, jos vaihdat kaupunkia.

  Muistilista: muuttoviikolla

  • Ilmoita muutosta vanhan asunnon huoltoyhtiölle tai isännöitsijälle.
  • Siivoa uudessa asunnossa.
  • Muuttosiivouksen yhteydessä kannattaa pestä uuden asunnon ikkunat. Sisään tuleva lämpö on ilmaista ja näin sitä voi tulla lähes kolmasosa enemmän.
  • Suojaa muuttoa ajatellen asunnon kulmat kolhuilta ja lattia naarmuilta.
  • Tarkasta palovaroittimet.
  • Imuroi isojen kodinkoneiden taustat. Se voi vähentää sähkönkulutusta jopa 30 % ja pidentää laitteiden käyttöikää.
  • Vie uuteen asuntoon työkaluja, vessapaperia ja muuttonaposteltavaa. Limsa ja pizza toimii aina.
  • Pakkaa valmiiksi kaikki, mitä et tarvitse.
  • Siivoa vanha asunto.
  • Luovuta vanhan asunnon avain.
  • Jos sähkösopimus on unohtunut, voit vielä tehdä pikamuuton.

  Muistilista: muuton jälkeen

  • Tutustu naapureihin.
  • Tutki ja seikkaile uuden kodin ympäristössä.
  • Tarkasta julkisen liikenteen mahdollisuudet.
  • Nauti uudesta kodista. :)

  Tutustu omakotitaloon muuttavan muistilistaan
  Tutustu ensiasuntoonsa muuttavan muistilistaan


  Kolme tapaa tehdä uusi sähkösopimus

  Valitse sinulle sopivin vaihtoehto, me hoidamme loput.

  Tee verkossa

  Tee sähkösopimus uuteen kotiisi ja irtisano vanha sopimuksesi helposti verkossa. Saat sopimuksen voimaan viiden päivän sisällä.

  Tee sopimus verkossa

  Soittamalla

  Tee sähkösopimus soittamalle meille. Palvelemme numerossa 0800 177 733 arkisin klo 8-17, puhelu on maksuton.

  Soita 0800 177 733

  Oma energiassa

  Jos olet jo Vattenfallin asiakas, voit hoitaa sopimusasioitasi kätevästi Oma Energia -palvelussamme.

  Tee sopimus Oma Energia -palvelussa

 • Sähkön hinnan muodostuminen

  Sähkön kuluttajahinta muodostuu kolmesta osasta:

  • sähköenergian sähkönmyynnin osuudesta
  • sähkönsiirto
  • verot

  Ensimmäinen osa sähkön hinnassa on sähköenergian hinta, jonka määrittelee sähkönmyyjä ja joka on ainut kilpailutettava tekijä sähkön hinnan muodostumisessa.

  Toinen sähkön hintaan vaikuttava osa on sähkönsiirtomaksu, jonka paikallinen sähköverkon omistaja perii sinulta sähkönsiirrosta.

  Kolmas sähkön hinnassa esiintyvä osa on verot, jotka ovat arvonlisävero sekä sähkövero.

  Lue lisää sähkön hintaan vaikuttavista tekijöistä

   

  Sähköenergia eli sähkönmyynti

  Sähköenergian hinnasta käytetään myös nimitystä myyntihinta. Sähköenergian hintaan vaikuttavat monet markkinoilla määräytyvät tekijät, kuten tuotantokustannukset sekä pörssihinnat. Sähkölaskusta voi kilpailuttaa ainoastaan sähköenergian eli myynnin osuuden.

  Keskimääräinen hinnanmuodostus

  Alla on esitetty keskimääräinen hinnanmuodostus kotitalousasiakkaalle, jonka pääsulakekoko on 3x25A, käytössä on yleissähkö ja sähkön vuosikulutus on 5 000 kWh. Hinnat ja verot on laskettu 1.1.2015 tilanteen mukaan.

  sähkön hinnan muodostuminen
  Sähkönsiirto

  Sähkönsiirrosta vastaa paikallinen sähköverkkoyhtiö, joka omistaa alueen jakeluverkon. Sähkön siirtohintaa ei voi kilpailuttaa. Siirtohinnan kohtuullisuutta valvoo Energiamarkkinavirasto.

  Sähkövero

  Sähköstä maksetaan sähköveroa. Paikallinen sähköverkkoyhtiö laskuttaa sähköveron sähkön siirtohinnan yhteydessä.

  Arvonlisävero

  Arvonlisäveroa peritään sähköenergiasta, sähkön siirrosta, sähköverosta ja huoltovarmuusmaksusta. Arvonlisäveron suuruus on 24 prosenttia 1.1.2013 alkaen.

  Usein kysytyt kysymykset

  Löysitkö vastauksen kysymykseesi?

  Asiakaspalvelumme sivuilta löydät vastaukset yleisimpiin kysymyksiin sähkösopimuksiin, muuttoon, laskutukseen ja Oma energia -palveluun liittyen. 

  Asiakaspalvelu

  Yhteydenottolomake

  Lähetä kysymyksesi oheisen lomakkeen kautta niin vastaamme sinulle sähköpostitse.

  Soita meille

  Puh: 020 722 9000 (mpm/pvm)
  (ark. klo 9-17)

  Oletko muuttamassa?

  Soita numeroon 0800 177 733.
  Muuttopuhelimemme päivystää arkisin klo 9-18.

 • Laskutus- ja maksutavat

  Laskutustiheys

  Laskutustiheys riippuu arvioidusta sähkönkulutuksestasi. Laskutus tapahtuu 4, 6 tai 12 kertaa vuodessa. Pienen sähkönkulutuksen omaavat asiakkaat saavat laskunsa harvemmin ja enemmän sähköä hyödyntävät taloudet saavat laskun tiheämmällä rytmillä.

  E-lasku

  E-lasku on turvallinen ja nykyaikainen, arkea helpottava tapa maksaa laskut - erona tavalliseen laskuun on se, että lähetämme laskun sähköisesti suoraan verkkopankkiisi. E-laskun maksaminen on helppoa ja hoituu napin painalluksella, lasku säilyy pankin arkistossa, ja voit ottaa laskut vastaan ajasta ja paikasta riippumatta. E-lasku on myös ympäristöystävällinen, koska paperitulostetta ei synny. Mikäli haluat ottaa e-laskun käyttöön, täytyy sinun tehdä tästä ilmoitus pankkisi verkkopalveluissa. 


  Ota käyttöön e-lasku seuraavasti:

  • Kirjaudu verkkopankkiisi ja etsi verkkopankkisi valikosta kohta “E-lasku”, “E-laskusopimukset” tai “Tee e-laskusopimus”
  • Hae laskuttajaksi Vattenfall Oy
  • Täytä verkkopankkisi pyytämät laskun maksamiseen vaadittavat tiedot. Laskun tunnistetieto on laskun viitenumero.
  • Kun ilmoitus e-laskun käyttöönotosta on saapunut meille, paperilaskun lähetys loppuu ja laskut menevät suoraan omaan verkkopankkiisi. Jos ilmoitus ei ole ehtinyt meille ennen seuraavaa laskutusajoa, saat seuraavan laskun vielä entisellä laskutustavalla (paperilasku tai sähköpostilasku).


  Suoramaksu

  Suoramaksu vastaa entistä suoraveloitusta. Saat meiltä tiedot laskusta sopimallasi tavalla (esimerkiksi sähköpostitse), ja pankki maksaa suoramaksun tililtäsi eräpäivänä. Suoramaksu on tarkoitettu asiakkaille, joilla ei ole verkkopankkia käytössään. Suoramaksun tietoja ei voi muuttaa verkkopankissa. 

  Mikäli haluat ottaa suoramaksun käyttöön, olethan yhteyksissä pankkiisi.


  Paperi- ja sähköpostilasku

  Vattenfallin laskun voit saada sähköpostin tai paperipostin kautta. Sähköpostiviesti sisältää laskun ja linkin, jonka kautta voit maksaa laskun oman pankkisi verkkopalvelussa. Sähköpostilasku käy kaikkien pankkien asiakkaille.

  Tutustu laskuihisi Oma energia -palvelussa

  Usein kysyttyjä kysymyksiä

  Löysitkö vastauksen kysymykseesi?

  Asiakaspalvelumme sivuilta löydät vastaukset yleisimpiin kysymyksiin sähkösopimuksiin, muuttoon, laskutukseen ja Oma energia -palveluun liittyen. 

  Asiakaspalvelu

  Yhteydenottolomake

  Lähetä kysymyksesi oheisen lomakkeen kautta niin vastaamme sinulle sähköpostitse.

  Soita meille

  Puh: 020 722 9000 (mpm/pvm)
  (ark. klo 9-17)

  Oletko muuttamassa?

  Soita numeroon 0800 177 733.
  Muuttopuhelimemme päivystää arkisin klo 9-18.

 • Omat laskuni

  Muutos laskutuksessa

  Tammi-helmikuusta 2018 lähtien saat sähkönsiirrosta erillisen laskun omalta verkkoyhtiöltäsi. Vattenfall jatkaa sähkönmyyntisi laskuttamista omalla laskullaan. Vattenfall vastaa jatkossa vain sähkönmyynnin osuudesta ja paikallinen verkkoyhtiö laskuttaa erikseen sähkösiirrosta. Muutos johtuu laskutuksemme yhtenäistämisestä. Muutokset eivät vaadi sinulta toimenpiteitä, eivätkä ne vaikuta sähkön myyntihintoihin.

  Laskutustiheys

  Laskutustiheys riippuu arvioidusta sähkönkulutuksestasi. Laskutus tapahtuu 4, 6 tai 12 kertaa vuodessa. Pienen sähkönkulutuksen omaavat asiakkaat saavat laskunsa harvemmin ja enemmän sähköä hyödyntävät taloudet saavat laskun tiheämmällä rytmillä.

  Valitse helppo e-lasku

  E-lasku on turvallinen ja nykyaikainen, arkea helpottava tapa maksaa laskut - erona tavalliseen laskuun on se, että lähetämme laskun sähköisesti suoraan verkkopankkiisi. E-laskun maksaminen on helppoa ja hoituu napin painalluksella, lasku säilyy pankin arkistossa, ja voit ottaa laskut vastaan ajasta ja paikasta riippumatta. E-lasku on myös ympäristöystävällinen, koska paperitulostetta ei synny. Mikäli haluat ottaa e-laskun käyttöön, täytyy sinun tehdä tästä ilmoitus pankkisi verkkopalveluissa.

  Ota käyttöön e-lasku seuraavasti:

  • Kirjaudu verkkopankkiisi ja etsi verkkopankkisi valikosta kohta “E-lasku”, “E-laskusopimukset” tai “Tee e-laskusopimus”
  • Hae laskuttajaksi Vattenfall Oy
  • Täytä verkkopankkisi pyytämät laskun maksamiseen vaadittavat tiedot. Laskun tunnistetieto on laskun viitenumero.
  • Kun ilmoitus e-laskun käyttöönotosta on saapunut meille, paperilaskun lähetys loppuu ja laskut menevät suoraan omaan verkkopankkiisi. Jos ilmoitus ei ole ehtinyt meille ennen seuraavaa laskutusajoa, saat seuraavan laskun vielä entisellä laskutustavalla (paperilasku tai sähköpostilasku).

   

  Hyödynnä Oma energia -palvelua

  Haluatko katsella laskujasi tai tarvitsetko mahdollisesti kopion laskustasi? Löydät laskusi Oma energia - palvelusta Omat laskuni -välilehdeltä. Voit ladata laskun sieltä PDF-muodossa omalle tietokoneellesi mikäli tarvitset kopiota laskustasi. 

  Laskustasi löydät esimerkiksi seuraavat tiedot:

  • Laskun viitenumero, jonkaa tarvitset maksaessasi
  • Laskun summa
  • Laskun eräpäivä
  • Laskukauden kulutus (johon lasku perustuu)

  Kirjaudu Oma energia -palveluun

  Usein kysyttyjä kysymyksiä

  Löysitkö vastauksen kysymykseesi?

  Asiakaspalvelumme sivuilta löydät vastaukset yleisimpiin kysymyksiin sähkösopimuksiin, muuttoon, laskutukseen ja Oma energia -palveluun liittyen. 

  Asiakaspalvelu

  Yhteydenottolomake

  Lähetä kysymyksesi oheisen lomakkeen kautta niin vastaamme sinulle sähköpostitse.

  Soita meille

  Puh: 020 722 9000 (mpm/pvm)
  (ark. klo 9-17)

  Oletko muuttamassa?

  Soita numeroon 0800 177 733.
  Muuttopuhelimemme päivystää arkisin klo 9-18.

 • Sähkönmyyjän valinta

  Sijaitseepa kotisi missä päin Suomea tahansa, voit valita Vattenfallin sähkönmyyjäksesi. Sähkön siirrosta sen sijaan vastaa aina alueesi verkkopalveluyhtiö. Sähkön siirron hinta pysyy samana riippumatta siitä, keneltä sähkönmyyjältä sähköenergiasi ostat.

  Vaihtaessasi sähkönmyyjää nykyinen verkkopalveluyhtiösi lukee sähkömittarisi kulutustiedot ja välittää ne sähkönmyyjälle. Parhaassa tapauksessa tarvitsemme vain tiedon siitä, mihin osoitteeseen haluat sähkösopimuksen tehdä ja milloin toivot sopimuksesi alkavan. Huolehdimme siitä, että käytössäsi olevat energiankäyttöön liittyvät palvelut ovat sinulle ajankohtaisia ja hyödyllisiä.

  Lue lisää sähköverkkopalveluista

   

  Neuvoja sähkön kilpailuttamiseen

  Sähkömarkkinoita valvovan viranomaisen sivulta löydät kattavasti tietoa sähkön kilpailuttamisesta. Sivuilta löydät mm. sähkön hintavertailun. Vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin sähkön myyjän kilpailuttamisesta

  Energiamarkkinavirasto neuvoo

  Usein kysyttyjä kysymyksiä

  Löysitkö vastauksen kysymykseesi?

  Asiakaspalvelumme sivuilta löydät vastaukset yleisimpiin kysymyksiin sähkösopimuksiin, muuttoon, laskutukseen ja Oma energia -palveluun liittyen. 

  Asiakaspalvelu

  Yhteydenottolomake

  Lähetä kysymyksesi oheisen lomakkeen kautta niin vastaamme sinulle sähköpostitse.

  Soita meille

  Puh: 020 722 9000 (mpm/pvm)
  (ark. klo 9-17)

  Oletko muuttamassa?

  Soita numeroon 0800 177 733.
  Muuttopuhelimemme päivystää arkisin klo 9-18.

 • Laskutus ja maksutavat

  Kun siirryt e-laskuun omassa verkkopankissasi, säästät omaa aikaa ja vaivaa. Suurin osa suomalaisista onkin jo siirtynyt e-laskun käyttäjiksi.  Eipä ihme, sillä e-lasku ja muut digitaaliset ja sähköiset maksutavat säästävät ympäristöä.

  720x350_e-lasku_2.jpg

  Näin Siirryt e-laskuun

  E-lasku on helppo ja turvallinen tapa maksaa varsinkin välttämättömimmät maksut. Saat sähkölaskun suoraan verkkopankkiisi. Sen jälkeen maksaminen onnistuu ajasta ja paikasta riippumatta.  E-laskun hiilijalanjälki on vain kolmannes paperilaskuun verrattuna. Tee e-laskusopimus verkkopankissasi, se on kätevää ja helppoa. Näin teet e-lasku sopimuksen.

  Valitse pankkisi:

     

   


  vaihtoehtoiset laskutustavat

  Voit saada myös laskun sähköpostiisi.

  Sähköpostilasku

  Käytätkö sähköpostia aktiivisesti? Sinulle voi sopia ekologinen sähköpostilasku. Sähköpostilaskun voit myöhemmin muuttaa halutessasi e-laskuksi. Voit vaihtaa paperilaskun sähköpostilaskuun Oma energia -palvelussamme tai nettilomakkeella.

  Siirry Oma energia -palveluun

  Paperilasku

  Joihinkin tilanteisiin paperilasku sopii paremmin kuin sähköiset laskutustavat. Kun haluat perinteisen paperilaskun, ota yhteyttä asiakaspalveluumme.

  Avaa yhteydenottolomake


  Pankkiyhteystietomme

  Tilitiedot laskun maksamiseen.

  Laskustasi löydät kaikki tarvittavat tiedot laskun maksamista varten. Käytä tilitietoja, jotka löydät laskun alareunasta: muista käyttää viitenumeroa maksaessasi. Löydät laskusi PDF-muodossa myös Oma energia -palvelusta.

  Vattenfall Oy
  Y-Tunnus:1842073-2 (FI18420732)
  IBAN: FI3318203000040212
  BIC/SWIFT: NDEAFIHH

 • Seuraa laskutusta

  Oma energia -palvelussa voit kätevästi selailla sähkölaskujasi ja muuttaa laskun lähetystapaa. Laskutustiheys riippuu arvioidusta sähkön kulutuksesta.

  Laskut oma energiassa

  Voit seurata omaa laskutusta ja laskutushistoriasi Oma energia -palvelussamme. Voit halutessasi myös ladata ja tulostaa laskut PDF-muodossa.

  Tarvitset laskujen katselua ja tulostamista varten ilmaisen Adobe Reader -ohjelman. Laskukopiot aukeavat internet selaimessa aina uuteen ponnahdusikkunaan. Useissa selaimissa on oletuksena päällä ponnahdusikkunan esto-ohjelma. Tämä estää tarpeettomien mainosten yms. aukeamisen selaimen ruudulle. Laskukopioiden osalta aukeamassa oleva sivu tulee kuitenkin sallia. Laskukopioiden avautumisen voi sallia internet selaimen oikeassa yläreunassa näkyvästä ilmoituksesta.

  Tutki laskuja Oma energia -palvelussa

  Laskutustiheys

  Laskutustiheys riippuu arvioidusta sähkönkulutuksestasi. Laskutus tapahtuu 4, 6 tai 12 kertaa vuodessa. Pienen sähkönkulutuksen omaavat asiakkaat saavat laskunsa harvemmin ja enemmän sähköä hyödyntävät taloudet saavat laskun tiheämmällä rytmillä. Kaikki Tuntisähkö- ja EKO Tuntisähköasiakkaamme saavat kuitenkin laskun kuukausittain.

  Saamme paikalliselta verkkoyhtiöltäsi sähkön kulutustiedot, jonka perustella laskutamme sinulta sähkön myynnin osuuden. Paikallinen verkkoyhtiösi laskuttaa sinulta sähkönsiirron, muut verkkopalvelut sekä sähköveron.

  Kysy lisää asiakaspalvelustamme


  Laskutustietojen muuttaminen

  Ota yhteyttä asiakaspalveluumme.

  Yhteydenottolomake

  Lähetä kysymyksesi asiakaspalveluumme yhteydenottolomakkeen kautta. Valitse mitä asiaa kysymyksesi koskee ja kirjoita kysymyksesi lomakkeen viestikenttään. Vastaamme sinulle mahdollisimman pian parhaiten sinulle sopivalla yhteydenottomuodolla.

  Avaa yhteydenottolomake

  Soita meille

  Voit soittaa asiakaspalveluumme laskutukseen liittyvissä asioissa. Suosittelemme kuitenkin jättämään ensin yhteydenottopyynnön lomakkeella. Olemme teihin yhteydessä valitsemallanne tavalla puhelimitse tai sähköpostitse.

  020 722 9000 (mpm/pvm)

 • Maksuaika ja -huomatus

  Tarvitsetko maksuaikaa laskullesi tai oletko unohtanut maksaa laskun eräpäivään mennessä? Tästä saat tietoa siitä, miten näissä tilanteissa kannattaa toimia.

  Maksuaika

  Jos tiedät, että sinulla on vaikeuksia maksaa lasku eräpäivään mennessä, voit pyytää laskulle lisää maksuaikaa. Maksuaikaa myönnämme vain erääntymättömille laskuille. Muistathan siis olla meihin yhteydessä ennen laskun alkuperäistä eräpäivää. Jos sinulla on aikaisemmin erääntyneitä laskuja edelleen avoinna, emme voi myöntää maksuaikaa. Muistathan, että siirtymällä e-laskuun hoidat tärkeät maksut  kätevästi ja helposti.


  Ota yhteyttä asiakaspalveluumme ongelmatilanteissa.
  Jätä yhteydenottopyyntö
  tai soita meille: 020 722 9000 (mpm/pvm)

  Näin teet e-laskusopimuksen

  Maksuhuomautus

  Saat maksuhuomautuksen 14 vuorokauden kuluttua laskun alkuperäisestä eräpäivästä, jos suoritusta laskusta ei vielä tuolloin näy tilillämme. Maksuhuomautus ei aiheuta häiriömerkintää luottotietoihisi. Maksuhuomautuksesta laskutamme viiden euron muistutuskulun. Tämä muistutuskulu sekä korkolain mukainen viivästyskorko laskutetaan seuraavalla sähkölaskullasi.  Maksuhuomautuksen sinulle postittaa yhteistyökumppanimme Intrum. 

  Saitko maksuhuomautuksen, vaikka olet maksanut laskun? Tarkista, että olet maksanut suorituksen käyttäen oikeaa tilinumeroa ja viitettä.  Jos maksun tiedot ovat oikein, maksuhuomautus on ehtinyt lähteä ennen suorituksesi saapumista meille.  Tässä tapauksessa veloitamme korkolain mukaisen viivästyskoron ja viiden euron muistutuskulun seuraavalla sähkölaskullasi.

  Jos lasku on jo erääntynyt, mutta et vielä ole saanut maksuhuomautusta, voit maksaa laskun sen alkuperäisillä tiedoilla. Jos maksat laskun eräpäivän jälkeen, laskutamme korkolain mukaisen viivästyskoron alkuperäisestä eräpäivästä lukien seuraavalla sähkölaskullasi.

 • Usein kysytyt kysymykset

  Keräsimme yhteen kaikki usein kysytyt kysymykset laskutuksen tiimoilta. Mikäli et löydä ratkaisua pulmaasi tai kysymykseesi, soita asiakaspalvelumme puhelinnumeroon 020 722 9000 (mpm/pvm). Asiakaspalvelumme vastaa puheluihin arkisin klo 9-17 välisenä aikana.

Kysy chatissa