Autamme teitämme vapautumaan fossiilisista polttoaineista

Tiemme ovat riippuvaisia fossiilisista polttoaineista. Lue miten autamme niitä vapautumaan riippuvuudesta asentamalla ja operoimalla tuhansia tavallisia ja nopeita latauspisteitä. Sekä kuljetuskalustoa sähköistämällä.

Matkalla kohti fossiilivapaata tulevaisuutta

Kuljetus kattaa noin kolmanneksen maailman energiankulutuksesta. Tämä tarkoittaa, että sähköisellä liikkuvuudella ja kuljetusalan sähköistämisellä on yhteiskunnan fossiilisista polttoainesta irtautumisen kannalta suuri merkitys.

Jotta voimme nopeuttaa siirtymistä sähköiseen liikkuvuuteen, meidän on tarjottava helposti saatavilla oleva latausinfrastruktuuri. Näin voimme vastata kasvavaan sähkölatauksen tarpeeseen. Me Vattenfallilla olemme mukana useissa projekteissa, jotka mahdollistavat tämän tarjoamalla normaaleja ja nopeita latauspisteitä helposti ja laajasti. Teemme tämän asentamalla ja ylläpitämällä yksityisiä, julkisia ja puolijulkisia latauspisteitä Ruotsissa, Alankomaissa ja Saksassa.

Nainen ja sähköauto
Liikenteen osuus maailman energiankulutuksesta on noin kolmannes. Tämä tarkoittaa, että liikkumisen ja kuljetusalan sähköistämisellä tulee olemaan kestävämmän tulevaisuuden kannalta suuri merkitys.

Yksi Euroopan suurimmista latausverkostoista

Fossiilivapaa yhteiskunta tarvitsee fossiilivapaata liikennettä. Sähköautoilla voi olla tärkeä rooli tämän saavuttamisessa. Mutta kun sähköautoja on enemmän tien päällä, tarvitaan enemmän latauspisteitä tienvarsille, yrityksiin ja koteihin. Siksi loimme InCharge-latausverkostomme. Se on yksi tavoista, joilla pyrimme nopeuttamaan siirtymistä sähköiseen liikkuvuuteen ja saavuttamaan tulevaisuuden, jossa jokainen voi valita fossiilivapaita tapoja liikkua, valmistaa ja elää.

Vattenfallin InCharge-verkosto vaikuttaa sähköiseen liikkuvuuteen kaikkialla Pohjois-Euroopassa. Alankomaissa meillä on yksi suurimmista julkisista sähköautojen latauspisteverkoista. Ruotsissa ja Saksassa rakennamme yhdessä kumppaneiden kanssa julkisia ja puolijulkisia latausasemia.

Vattenfallilla on yhteensä noin 43 000 latauspistettä Pohjois-Euroopassa, ja määrä kasvaa nopeasti. Yli 250 000 sähköauton kuljettajaa on jo käyttänyt latauspisteitämme, mikä osoittaa, että sähköisestä ajamisesta on tulossa uusi normaali.

Sähkönauton lataus
Jotta voimme nopeuttaa siirtymistä sähköiseen liikkuvuuteen, meidän on tarjottava helposti saatavilla oleva latausinfrastruktuuri, jotta voimme vastata kasvavaan lataustarpeeseen.

Algoritmit apuna latauspisteiden sijoittamisessa

Koska fossiilivapaan liikenteen tarve kasvaa ja sähköisen liikkuvuuden kysyntä kiihtyy, meidän on helpotettava siirtymistä fossiilivapaaseen liikenteeseen entisestään. Vattenfallilla on käynnissä monia projekteja, jotka näyttävät tietä eteenpäin ja ratkaisevat joitakin nykyisiä haasteita muutoksen toteuttamisessa.

Alankomaissa Vattenfall yhdessä kumppaneiden kanssa voitti suuren julkisen tarjouskilpailun, jonka tavoitteena on asentaa vähintään 4000 latauspistettä kolmen vuoden aikana 67 kuntaan Alankomaiden Gelderlandin ja Overijsselin maakunnissa. Ennakoiva algoritmi auttaa Vattenfallia sijoittamaan latauspisteitä proaktiivisesti. Lisäksi Vattenfall tarjoaa latausratkaisuja myös pyynnöstä ja käyttötietojen perusteella. Tämä lähestymistapa auttaa levittämään verkostoa tehokkaammin ja asentamaan latauspisteet sinne, missä niitä eniten tarvitaan.

Göteborgissa Vattenfall osallistuu hankkeeseen, jossa testataan sähkötaksien langatonta lataustekniikkaa aidossa kaupunkiympäristössä. Tässä hankkeessa Vattenfall tekee yhteistyötä Volvon, taksioperaattori Cabonlinen, laitteistotoimittaja Momentum Dynamicsin, kunnallisen energiayhtiön Göteborg Energin ja kunnallisen liiketoiminnan kehittämistoimiston Business Region Göteborgin kanssa. Vattenfall varmistaa, että automaattinen maksuratkaisu InCharge toimii sujuvasti langattoman latauksen yhteydessä.

Eroon työmatkojen fossiilisista polttoaineista

Kanaaliveneajelu uudessa kaupungissa voi olla kokemuksena kaunis, romanttinen tai innostava. Yleensä se ei kuitenkaan ole päästötön. Vattenfallin ja Stromma Groupin kumppanuuden ansiosta päästöttömät kanaaliveneajelut ovat kuitenkin kohta toteutumassa. Yhdessä investoimme hiljaisiin, päästöttömiin ja sähköisiin turistiveneisiin. Liikkeelle lähdetään Amsterdamin kanavaveneistä.

Yhteistyön ensimmäisessä vaiheessa keskitytään Amsterdamin kanavaveneiden sähköistämiseen. Vattenfall toimittaa akkujärjestelmän kaupungin kanavaveneiden päästöttömään käyttöön, joka tulee pakolliseksi vuodesta 2025 alkaen.

”Kumppanuus Stromman kanssa on loistava esimerkki siitä, miten voimme yhdessä viedä sähköistämistä eteenpäin ja lopulta mahdollistaa täysin päästöttömän kaluston. Power-as-a-Service -konseptimme perustuu siihen, että me omistamme sähköinfrastruktuurin ja olemme vastuussa sen toiminnasta ja ylläpidosta. Asiakkaamme voivat siis keskittyä ydinliiketoimintaansa ", sanoo Maria Lindberg, joka vastaa raskaan liikenteen sähköistämisestä Vattenfall Network Solutionsilla.

Kanaaliliikennettä Amsterdamissa
Tarkoituksena on tehostaa Amsterdamin sähköisen liikkuvuuden kapasiteettia ja valmistella kaupunkia sähköistä tulevaisuutta varten.

Sähköistetyt kalustot matkalla kohti fossiilivapaata tulevaisuutta

Tässä tapauksessa puhutaan sähköistettyjen raskaiden tavarankuljetusajoneuvojen kalustosta. Siksi Vattenfall ja Ruotsin Coca-Cola ovat yhdessä investoineet raskaiden tavarankuljetusajoneuvojen sähköistämiseen. Tämä tarkoittaa, että kolme kuorma-autojen latausasemaa asennetaan aluksi Coca-Cola Europacific Partnersin tehtaalle Jordbroon Tukholman ulkopuolelle. Coca-Colan tavoitteena on vähentää yrityksen ajoneuvojen päästöjä ja Vattenfallin tavoitteena on fossiilivapaa tulevaisuus. Tämä aloite palvelee hyvin kumpaakin tavoitetta.

Sähkörekka lataamassa
Kuljetus vastaa karkeasti kolmasosasta maailman energiankulutusta. Tämä tekee kuljetusalasta keskeisen pyrittäessä toteuttamaan kestävämpää energiajärjestelmää.

Katso myös

Vihreä paitainen tyttö

CO2-tiekarttamme

Olemme päättäneet ottaa tähän mennessä suurimman harppauksen vähentääksemme ilmastonmuutoksen vaikutuksia.

Pariskunta pelaa videopeliä

Sähkösopimuksemme

Kaikki Suomessa kotitalouksille ja pienyrityksille myymämme sähkö on fossiilivapaata. Valitse sinulle sopiva sähkösopimus.

Tuulimyllyt ja aurinkopaneelit

Tuotantomuotomme

Koska ilmastonmuutos on yksi aikamme suurimmista haasteista on tärkeää, että ihmiskunta pystyy siirtymään vähäpäästöisiin energiamuotoihin.