Sähkösopimus opiskelijalle

Opiskelijan sähkötarjous kaikkialle Suomeen

Opiskelijan sähkösopimus sopii pieneen sähköntarpeeseen opiskelupaikasta riippumatta. Valitse omaan kotiin fossiilivapaa sähkösopimus ja aloita uusi arki huolettomasti.

Opiskelijan sähkösopimus

Sähkösopimus sopii jokaisen opiskelijan kotiin. Pörssisähkösopimuksella eli spot-sopimuksella voit hyödyntää sähkön hinnan vaihteluita ja vaikuttaa sähkölaskusi loppusummaan. Pörssisähkösopimus on toistaiseksi voimassa. Kaikki kuluttajille myymämme sähkö on tuotettu 100 % fossiilivapaasti. Solmimalla sähkösopimuksen nyt osallistut 250 € VR-lahjakortti arvontaan!

1.10.2022 alkaen tuotteen perusmaksu on 3,95 €/kk ja hinta: Spot-hinta + 0,425 snt/kWh.

Sähkösopimus sopii jokaisen opiskelijan kotiin. Pörssisähkösopimuksella eli spot-sopimuksella voit hyödyntää sähkön hinnan vaihteluita ja vaikuttaa sähkölaskusi loppusummaan. Pörssisähkösopimus on toistaiseksi voimassa. Kaikki kuluttajille myymämme sähkö on tuotettu 100 % fossiilivapaasti. Solmimalla sähkösopimuksen nyt osallistut 250 € VR-lahjakortti arvontaan!

Tutustu tarkemmin

Näytä lisää Vähemmän CO2-säästö on n. CO2-säästö perustuu asiakkaidemme kulutuskeskiarvoon. Perusmaksu: Tarjouskampanjan kesto: Hinta: Spot-hinta + Sopimuksen kesto: Määräaikainen Toistaiseksi voimassa Tee sopimus
opiskelijan sähkösopimus

Oma koti merkitsee uudenlaista vapautta

Vapauden mukana tulee myös vastuu. Valitsemalla fossiilivapaan sähkösopimuksen varmistat, että sähkösi on tuotettu ilman fossiilisia polttoaineita ja hiilidioksidipäästöjä. Me teemme vastuullisesta valinnasta helppoa. Asiakkaanamme voit nauttia huolettomasta arjesta tietäen, että olet omalta osaltasi mukana matkalla kohti fossiilivapaata tulevaisuutta.

Opiskelijan sähkösopimus

Emme peri fossiilivapaasta valinnastasi lisähintaa

Me teemme vastuullisesta valinnasta helppoa. Kaikki ostamasi sähkö on alkuperätodennettua, eli sähkönkulutustasi vastaava määrä sähköä tuotetaan aina fossiilittomasti. Tuntihintainen sähkösopimus on voimassa toistaiseksi, joten se mukautuu hyvin muuttuviin elämäntilanteisiin.

Ota yhteyttä asiakapalveluun

Sähkösopimus kolmessa minuutissa – näin teet sen

Sähkösopimuksen solmiminen on helppoa ja nopeaa. Tarvitset vain uuden asunnon osoitteen ja tiedon siitä, milloin haluat sähkön toimituksen alkavan.

Tee fossiilivapaa sähkösopimus täältä

744x456px_Vattenfall_student_campaign_VR.png

Matkusta vapaasti – tee sähkösopimus ja voita 250 euron lahjakortti VR:lle

Käväise kotona, kulje opintoihin tai reissaa kavereiden kanssa – junalla matkustat mahdollisimman energiatehokkaasti ja vähäpäästöisesti kaikkialla Suomessa.

Kaikkien 30.9.2022 mennessä sähkösopimuksen solmineiden kesken arvotaan VR-lahjakortti (arvo 250 euroa). Tartu opiskelijan sähkötarjoukseen ja varmistat paikkasi arvonnassa!

Arvonnan säännöt

744x456px_Vattenfall_student_campaign_STUDENT_1.png

Ensiasuntoon muuttavan muistilista

Muuttoon liittyy paljon muistettavaa. Nappaa talteen ensimmäiseen omaan kotiin muuttavan muistilista ja vinkit, joiden avulla muutat helposti ja mahdollisimman ekologisesti.

Tutustu muistilistaan

744x456px_Vattenfall_student_campaign_STUDENT_2.png

Sähkön hinta kuukaudessa

Sähkön hinnan arvioinnin apuna voi käyttää opiskelija-asiakkaidemme keskikulutusta, joka on 1700 kWh vuodessa. Kannattaa muistaa, että oma sähkönkulutuksesi vaihtelee joka kuukausi ja siksi sähkölaskun loppusummaa ei voi ennalta tietää. Vattenfallin asiakkaana et maksa ekstraa fossiilivapaasta sähköstä.

Lisäksi saat laskun sähkönsiirrosta. Sähkön siirrosta vastaa oma jakeluverkkoyhtiö, eikä sitä voi kilpailuttaa. Kun teet sopimuksen  Vattenfallin kanssa, paikallinen siirtoyhtiön sopimus tulee voimaan samalla ilman erillistä yhteydenottoa siirtoyhtiöön - riippumatta asuinpaikasta.

Miksi valita Vattenfall?


Vattenfallilla on tutkitusti Suomen paras palvelulaatu. Lisäksi olemme ansainneet useita eri mainintoja ja tunnustuksia liittyen vastuullisuuteen.

Päästövähennyssuunnitelmamme on vahvistettu Pariisin ilmastosopimuksen mukaiseksi.

Kuluttajat valitsivat Vattenfallin Suomen vastuullisimmaksi sähköyhtiöksi vuonna 2022, jo neljäntenä vuonna peräkkäin.

Ecovadisin korkein Platinum-tason luokitus ympäristönäkökohtien, etiikan ja toimitusketjun vastuullisuuden osalta.

Ecogain sertifikaatti ja tunnustus kunnianhimoisesta tavoitteiden asetannasta luonnon monimuotoisuuden turvaamiseksi.

ukk-720x.jpg

Usein kysyttyä opiskelijan sähkösopimuksesta

Täältä löydät yleisimmät kysymykset ja vastaukset liittyen opiskelija sähkösopimukseen.

Mikä on paras sähkösopimus opiskelijalle?

Sähkösopimus tarjouksemme opiskelijoille on fossiilivapaa Ilmasto Mix 24 kk -sähkösopimus ilman perusmaksua 12 kk ajan. Sähkön hinta pysyy samana koko sopimuskauden ajan. Tartu opiskelijan sähkötarjoukseen: Tee fossiilivapaa sähkösopimus (vattenfall.fi)

Voinko hankkia opiskelija sähköt kaikkialle Suomeen?

Kyllä! Opiskelijana voit tehdä Vattenfall opiskelija sähkösopimuksen kaikkialle Suomeen. Muutitpa sitten Helsinkiin, Turkuun, Ouluun, Lappeenrantaan tai vaikka Jyväskylään. Sähkösopimuksen solminen käy helposti ja nopeasti. Solmi opiskelijan sähkösopimus täältä: Sähkösopimus opiskelijalle - Vattenfall

Missä vaiheessa minun tulee solmia sähkösopimus?

Sähkösopimus kannattaa tehdä aina hyvissä ajoin, mieluusti noin kaksi viikkoa ennen muuttoa. Vattenfallilta saat sähköt päälle uuteen kotiisi lyhyemmälläkin varoitusajalla. Tiesithän, että voit tehdä sähkösopimuksen kotiisi netissä vain muutamalla klikkauksella: Sähkösopimus ja muutto - Vattenfall

Mistä sähkölasku koostuu?

Sähkön kustannukset koostuvat sähköenergiasta (sähkön myynti), sähkön siirrosta sekä sähköverosta. Sähkönsiirtoyhtiö on aina paikallinen yritys, joka siirtää verkossaan ostamasi sähkön kotiisi ja huolehtii käyttämäsi sähkön mittaamisesta. Lain mukaan sähköverot peritään sähkönsiirtolaskulla. Tästä syystä on mahdollista, että saat yhden sähkölaskun Vattenfallilta ja toisen paikalliselta sähkönsiirtoyhtiöltä.

Mikä on sähkön hinta per kWh?

Sähkön tai energian hinta ilmoitetaan sopimuksissa muodossa x,xx snt/kWh. Se siis kertoo miten monta eurosenttiä yksi kilowattitunti sähköä maksaa. Joissain sopimuksissa sähkön hinnaksi on ilmoitettu vain sähkön spothinta + marginaali, jolloin sähkön hinta perustuu sähköpörssin tuntihintaan

Miten sähkön hinta muodostuu?

Sähkön hinnan vaihteluihin vaikuttavat esimerkiksi säätila, maailmantalous, raaka-aineiden hinnat sekä EU:n päästökauppa.

Sähkölaskulla sähkön myynti muodostaa sähkölaskusta n. 37 %,  sähkön siirto 29 %, sähköverot 15 % ja arvonlisävero 19 % sähkön kokonaishinnasta.  (Esimerkki laskettu 5000 kWh vuosikulutukselle käyttäen 1.1.2021 hintatilannetta)

Mitä hinnan lisäksi kannattaa ottaa huomioon?

Sähkön hinta ei ole ainoa sähkösopimuksen valintaperuste. Tarkista myös, mikä on sinulle mieluisin tuotantotapa: vesivoima, tuulivoima, aurinkovoima, ydinvoima vai näiden yhdistelmä. Kuluttajat ovat valinneet Vattenfallin Suomen vastuullisimmaksi sähköyhtiöksi jo useana vuonna peräkkäin.

Jos olen muun kuin Vattenfallin asiakas, kuinka sanon irti edellisen sopimukseni?

Me sanomme irti nykyisen sähkösopimuksen puolestasi ja tarkistamme tarvittavat sähkön käyttöpaikkaa koskevat tiedot verkkoyhtiöltäsi. Saat vahvistuksen uudesta sähkösopimuksestasi kahden viikon kuluessa sopimuksen tekemisestä.

Kysy chatissa