Opiskelijan sähkösopimus

Opiskelijan sähkötarjous kaikkialle Suomeen 

Sähkösopimus opiskelijalle pieneen sähköntarpeeseen opiskelupaikasta riippumatta. Valitse omaan kotiin fossiilivapaa sähkösopimus ja aloita uusi arki huolettomasti.

Tee opiskelijan sähkösopimus

Opiskelijan sähkösopimus

Asuitpa yksiössä, kaksiossa, kolmiossa tai kimppakämpässä saat fossiilivapaan sähkösopimuksen opiskelijalle Vattenfallilta pieneen sähkön­tar­peeseen opiske­lu­pai­kasta riippu­matta. Kaikki kuluttajille myymämme sähkö on tuotettu 100 % fossiilivapaasti.

Solmimalla sähkösopimuksen nyt osallistut 300 € IKEA-lahjakortti arvontaan! 

Ilmasto Mix -sopimus sopii kaikkiin koteihin ja se on huoleton vaihtoehto pitkäksi aikaa. Sähkön hinta pysyy samana koko 24 kuukauden sopimuskauden ajan, joten sinun ei tarvitse huolehtia sähkön hinnan vaihtelusta. Sopimuksen sähkö on tuotettu fossiilivapaasti vesi, tuuli- ja ydinvoimalla.

Tutustu tarkemmin

Näytä lisää Vähemmän 24 kk CO2-säästö on n. CO2-säästö perustuu asiakkaidemme kulutuskeskiarvoon. Perusmaksu: Perusmaksualennuksen kesto: Hinta: Spot-hinta + Sähkön alkuperä: 100 % uusiutuvaa energiaa Sopimuksen kesto: Määräaikainen Toistaiseksi voimassa Tee sähkösopimus

Sähkösopimus sopii jokaisen opiskelijan kotiin. Pörssisähkösopimuksella eli spot-sopimuksella voit hyödyntää sähkön hinnan vaihteluita ja vaikuttaa sähkölaskusi loppusummaan. Pörssisähkösopimus on toistaiseksi voimassa. Kaikki kuluttajille myymämme sähkö on tuotettu 100 % fossiilivapaasti. 

Tutustu tarkemmin

Näytä lisää Vähemmän Spot CO2-säästö on n. CO2-säästö perustuu asiakkaidemme kulutuskeskiarvoon. Perusmaksu: Perusmaksualennuksen kesto: Hinta: Spot-hinta + Sähkön alkuperä: 100 % uusiutuvaa energiaa Sopimuksen kesto: Määräaikainen Toistaiseksi voimassa Tee sähkösopimus
opiskelijan sähkösopimus

Oma koti merkitsee uudenlaista vapautta

Vapauden mukana tulee myös vastuu. Valitsemalla Vattenfallin fossiilivapaan opiskelijasähkön varmistat, että sähkösi on tuotettu ilman fossiilisia polttoaineita ja hiilidioksidipäästöjä. Me teemme vastuullisesta valinnasta helppoa. Asiakkaanamme voit nauttia huolettomasta arjesta tietäen, että olet omalta osaltasi mukana matkalla kohti fossiilivapaata tulevaisuutta.

Opiskelijan sähkösopimus

Fossiilivapaata opiskelijasähköä kotiin

Me teemme vastuullisesta valinnasta helppoa. Kaikki ostamasi sähkö on alkuperätodennettua, eli sähkönkulutustasi vastaava määrä sähköä tuotetaan aina fossiilittomasti. Tuntihintainen sähkösopimus on voimassa toistaiseksi, joten se mukautuu hyvin muuttuviin elämäntilanteisiin.

Ota yhteyttä asiakapalveluun

Sähkösopimus kolmessa minuutissa – näin teet sen

Sähkösopimuksen solmiminen on helppoa ja nopeaa. Tarvitset vain uuden asunnon osoitteen ja tiedon siitä, milloin haluat sähkön toimituksen alkavan.

Tee fossiilivapaa sähkösopimus täältä

744x456px_Vattenfall_student_campaign_.png

Tee opiskelija sähkösopimus ja voita 300 euron IKEA-lahjakortti 

Solmimalla Vattenfallin sähkösopimuksen osallistut 300 €:n IKEA-lahjakortin arvontaan. IKEA-lahjakortin avulla sisustusunelmat käyvät toteen. Lahjakortti antaa lahjan saajalle mahdollisuuden valita itselleen mieluisat tuotteet laajasta valikoimasta.

Kaikkien 30.9.2023 mennessä sähkösopimuksen solmineiden kesken arvotaan IKEA-lahjakortti (arvo 300 euroa). Tartu opiskelijan sähkötarjoukseen ja varmistat paikkasi arvonnassa! 

Arvonnan säännöt

744x456px_Vattenfall_student_campaign_STUDENT_1.png

Ensiasuntoon muuttavan muistilista

Muuttoon liittyy paljon muistettavaa. Nappaa talteen ensimmäiseen omaan kotiin muuttavan muistilista ja vinkit, joiden avulla muutat helposti ja mahdollisimman ekologisesti.

Tutustu muistilistaan

744x456px_Vattenfall_student_campaign_STUDENT_2.png

Sähkön hinta kuukaudessa

Sähkön hinnan arvioinnin apuna voi käyttää opiskelija-asiakkaidemme keskikulutusta, joka on 1700 kWh vuodessa. Kannattaa muistaa, että oma sähkönkulutuksesi vaihtelee joka kuukausi ja siksi sähkölaskun loppusummaa ei voi ennalta tietää. 

Lisäksi saat laskun sähkönsiirrosta. Sähkön siirrosta vastaa oma jakeluverkkoyhtiö, eikä sitä voi kilpailuttaa. Kun teet sopimuksen  Vattenfallin kanssa, paikallinen siirtoyhtiön sopimus tulee voimaan samalla ilman erillistä yhteydenottoa siirtoyhtiöön - riippumatta asuinpaikasta.

Saavutuksiamme


Vattenfallilla on tutkitusti Suomen paras palvelulaatu. Lisäksi olemme ansainneet useita eri mainintoja ja tunnustuksia liittyen vastuullisuuteen.

Päästövähennyssuunnitelmamme on vahvistettu Pariisin ilmastosopimuksen mukaiseksi.

Kuluttajat valitsivat Vattenfallin Suomen vastuullisimmaksi sähköyhtiöksi vuonna 2023, jo viidentenä vuonna peräkkäin.

Ecovadisin korkein Platinum-tason luokitus ympäristönäkökohtien, etiikan ja toimitusketjun vastuullisuuden osalta.

Ecogain sertifikaatti ja tunnustus kunnianhimoisesta tavoitteiden asetannasta luonnon monimuotoisuuden turvaamiseksi.

ukk-720x.jpg

Usein kysyttyä opiskelijan sähkösopimuksesta

Täältä löydät yleisimmät kysymykset ja vastaukset liittyen opiskelija sähkösopimukseen.

Mikä on paras sähkösopimus opiskelijalle?

Haluamme tehdä opiskeluajastasi huoletonta tarjoamalla opiskelijan kukkarolle ja elämäntilanteeseen sopivaa sähkösopimusta. Opiskelijan käytössä oleva asunto on yleensä pienehkö kerrostaloyksiö, jonka sähkönkulutus on pientä. Voit valita joko toistaiseksi voimassa olevan sopimuksen tai määräaikaisen sopimuksen kotiisi. Olemme koonneet sivulle suosituimmat sähkösopimukset opiskelijalle. Tutustu ja valitse sinulle mieluisa vaihtoehto!

Voinko hankkia opiskelija sähköt kaikkialle Suomeen?

Kyllä! Opiskelijana voit tehdä Vattenfall opiskelija sähkösopimuksen kaikkialle Suomeen. Muutitpa sitten Helsinkiin, Turkuun, Ouluun, Lappeenrantaan tai vaikka Jyväskylään. Sähkösopimuksen solminen käy helposti ja nopeasti. Solmi opiskelijan sähkösopimus täältä: Sähkösopimus opiskelijalle - Vattenfall

Missä vaiheessa minun tulee solmia sähkösopimus?

Sähkösopimus kannattaa tehdä aina hyvissä ajoin, mieluusti noin kaksi viikkoa ennen muuttoa. Vattenfallilta saat sähköt päälle uuteen kotiisi lyhyemmälläkin varoitusajalla. Tiesithän, että voit tehdä sähkösopimuksen kotiisi netissä vain muutamalla klikkauksella: Sähkösopimus ja muutto - Vattenfall

Mistä sähkölasku koostuu?

Sähkön kustannukset koostuvat sähköenergiasta (sähkön myynti), sähkön siirrosta sekä sähköverosta. Sähkönsiirtoyhtiö on aina paikallinen yritys, joka siirtää verkossaan ostamasi sähkön kotiisi ja huolehtii käyttämäsi sähkön mittaamisesta. Lain mukaan sähköverot peritään sähkönsiirtolaskulla. Tästä syystä on mahdollista, että saat yhden sähkölaskun Vattenfallilta ja toisen paikalliselta sähkönsiirtoyhtiöltä.

Mitä tarkoittaa kWh hinta?

Sähkön tai energian hinta ilmoitetaan sopimuksissa muodossa x,xx snt/kWh. Se siis kertoo miten monta eurosenttiä yksi kilowattitunti sähköä maksaa. Joissain sopimuksissa sähkön hinnaksi on ilmoitettu vain sähkön spothinta + marginaali, jolloin sähkön hinta perustuu sähköpörssin tuntihintaan

Miten sähkön hinta muodostuu?

Sähkön hinnan vaihteluihin vaikuttavat esimerkiksi säätila, maailmantalous, raaka-aineiden hinnat sekä EU:n päästökauppa.

Sähkölaskulla sähkön myynti muodostaa sähkölaskusta n. 37 %,  sähkön siirto 29 %, sähköverot 15 % ja arvonlisävero 19 % sähkön kokonaishinnasta.  (Esimerkki laskettu 5000 kWh vuosikulutukselle käyttäen 1.1.2021 hintatilannetta)

Mitä hinnan lisäksi kannattaa ottaa huomioon?

Sähkön hinta ei ole ainoa sähkösopimuksen valintaperuste. Tarkista myös, mikä on sinulle mieluisin energian tuotantotapa: vesivoima, tuulivoima, aurinkovoima, ydinvoima vai näiden yhdistelmä. Vertaa sähkösopimuksia: Sähkövertailu - vertaa sähkösopimuksia - Vattenfall

Milloin ja miten voin irtisanoa sähkösopimuksen?

Toistaiseksi voimassa olevan sopimuksen voit irtisanoa kahden viikon irtisanomisajan puitteissa. Määräaikaisen sopimuksen irtisanominen onnistuu määräajan päätyttyä. Me irtisanomme nykyisen sähkösopimuksen puolestasi ja tarkistamme tarvittavat sähkön käyttöpaikkaa koskevat tiedot verkkoyhtiöltäsi.

Kysy chatissa