Time in controller:2024-05-21 20:50:52

Vår service

720x450-VF-Oma-energia.png

Min energi

Genom att registrera dig i tjänsten Min Energi kan du hantera dina el ärenden när det passar dig bäst. Du kan till exempel: Följa din elförbrukning, granska dina fakturor och elavtal eller hantera dina kunduppgifter.

Bekanta dig med tjänster Min energi

customer-service-teaser-720x450-v2.jpg

Kundservice

Vår kundservice är öppen vardagar kl. 8–17 och svarar på alla dina frågor om din kundrelation och dina avtal. Du kan diskutera och hantera dina el ärenden via chatten på vår webbplats. Chatten är öppen på webbplatsen från måndag till lördag kl. 8–22. Vår bot svarar på allmänna frågor även utanför chattens öppettider.

Kontakta oss

Välj e-faktura

Vi arbetar för fossilfrihet

På Vattenfall är vårt mål fossilfrihet – en framtid där det är möjligt för alla att transportera, producera och leva fossilfritt.

Vårt mål till 2040 är att inte längre använda fossila bränslen (t.ex. kol, olja, naturgas eller torv) eller några bränslen som härrör från fossila bränslen (t.ex. blå vätgas) i vår egen primära el- eller värmeproduktion.

Vi strävar efter att göra alla led i våra produktionskedjor fossilfria, så att alla våra kunder (oavsett el- eller värme) ska kunna använda fossilfri energi. För alla andra produkter och tjänster i vår portfölj tror vi att vi kommer att kunna erbjuda ett fossilfritt alternativ (t.ex. biogas eller biometan).

Vi arbetar också för att hjälpa andra sektorer och industrier att bli fossilfria, så att även de ska kunna erbjuda sina kunder möjlighet att transportera, producera och leva fossilfritt.

När vi säger ”transportera fossilfritt” menar vi transportlösningar som bygger på el, vätgas och andra elektrobränslen. 

När vi säger "producera fossilfritt" menar vi möjligheten att kunna använda byggmaterial som stål, cement och aluminium som är producerat fossilfritt.

När vi säger "leva fossilfritt" menar vi fossilfri el och värme för alla våra kunder.

För att nå vårt mål har vi skapat en färdplan mot netto noll koldioxidutsläpp, som sammanfattar våra åtgärder för att uppnå fossilfrihet.

Våra mål har certifierats av Science Based Target-initiativet SBTi att vara helt i linje med att begränsa den globala uppvärmningen till 1,5°C. 

STBI-logo-xsmall.png

 Våra prestationer

Med i initiativet Science Based Targets

Vår plan för att minska utsläppen har bekräftats vara i enlighet med Parisavtalet.

Läs mer

Finlands mest hållbarhetsorienterade aktör inom energisektorn

Konsumenterna utsåg Vattenfall till Finlands mest hållbarhetsorienterade elbolag 2024 för den sjätte året i rad.

Läs mer

 

Belönat samhällsansvar

Ecovadis Platina-rankning för miljö, etik och leverantörskedja.

Läs mer

 

Steg mot ett fossilfritt liv

Det sker ständigt en positiv klimatutveckling. Vi vill berätta hur vi arbetar för att nå vårt mål om ett fossilfritt liv.

Läs mer