Valitse vesisähköä kotiisi

Tee vesisähkö sopimus

Vesivoima ja vesisähkö ovat Vattenfallin toiminnan peruskiviä. Nykyään Vattenfallin omistuksessa on 112 vesivoimalaa Pohjoismaissa. Vesisähkö -sopimus sopii hyvin sinulle kun haluat, että sähkösi on tuotettu uusiutuvalla energialla.

Valitse kotiisi vesisähköä

Täysvesi-sähkösopimuksissa käyttämäsi sähkö on tuotettu 100 % uusiutuvalla ja alkuperätodennetulla vesivoimalla. Valitsemalla Vattenfallin olet mukana hyvissä asioissa, joita ilmastolle on tapahtumassa.

Solmimalla Täysvesi sähkösopimuksen nyt osallistut The Barö -lahjakortti arvontaan (arvo 250€)! Arvonnan säännöt

Vesivoima on luotettava, varma ja uusiutuva energianlähde, joka aiheuttaa vain vähäisiä CO2-päästöjä. Kaikki uusiutuvat energiamuotomme ovat alkuperätodennettuja, joten voit olla varma, että sähkö on tuotettu mainitulla uusiutuvalla energialla.Tutustu tarkemmin

Näytä lisää Vähemmän 12kk CO2-säästö on n. CO2-säästö perustuu asiakkaidemme kulutuskeskiarvoon. Perusmaksu: Perusmaksualennuksen kesto: Hinta: Spot-hinta + Sähkön alkuperä: 100 % uusiutuvaa energiaa Sopimuksen kesto: Määräaikainen Toistaiseksi voimassa Maksutapa: Lasku Tunnistaudu ja tee sopimus Klikkaamalla ”Tunnistaudu ja tee sopimus” –painiketta sinut ohjataan ensin tunnistautumaan pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Tunnistautumisen jälkeen pääset tekemään sopimuksen tilauslomakkeella.

Vesivoima on luotettava, varma ja uusiutuva energianlähde, joka aiheuttaa vain vähäisiä CO2-päästöjä. Kaikki uusiutuvat energiamuotomme ovat alkuperätodennettuja, joten voit olla varma, että sähkö on tuotettu mainitulla uusiutuvalla energialla.Tutustu tarkemmin

Näytä lisää Vähemmän 24kk CO2-säästö on n. CO2-säästö perustuu asiakkaidemme kulutuskeskiarvoon. Perusmaksu: Perusmaksualennuksen kesto: Hinta: Spot-hinta + Sähkön alkuperä: 100 % uusiutuvaa energiaa Sopimuksen kesto: Määräaikainen Toistaiseksi voimassa Maksutapa: Lasku Tunnistaudu ja tee sopimus Klikkaamalla ”Tunnistaudu ja tee sopimus” –painiketta sinut ohjataan ensin tunnistautumaan pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Tunnistautumisen jälkeen pääset tekemään sopimuksen tilauslomakkeella.

Kolme syytä valita vesisähköä

100% uusiutuvaa energiaa

Vesisähkö tuotetaan 100-prosenttisesti vesivoimalla. Kun valitset Vattenfallin Täysvesi-sopimuksen, tiedät, että sähkönkulutustasi vastaava määrä tuotetaan uusiutuvalla vesivoimalla.

Asiakkaanamme saat monia rahanarvoisia asiakasetuja

Vattenfallin asiakkaana saat monia rahanarvoisia asiakasetuja laadukkaista tuotteista ja palveluista tunnetuilta yhteistyökumppaneiltamme. 

Kiinteä hinta koko sopimuskauden

Sähkösopimuksella on kiinteä hinta, johon sähkön markkinahinnan muutokset eivät vaikuta. 

Täysvesi sopimusehdot

Sopimusehdot

Miksi valita Vattenfall sähkösopimus?

Asiantunteva eurooppalainen sähköyhtiö

Vattenfallilla on lähes 10 miljoonaa asiakasta eri puolilla Eurooppaa. Meillä on käynnissä useita kunnianhimoisia kansainvälisiä hankkeita ilmastonmuutoksen pysäyttämiseksi. Kuluttajat valitsivat meidät jo kuudennen kerran peräkkäin Suomen vastuullisimmaksi sähköyhtiöksi.

Kilpailukykyinen hinta

Asiantuntijamme varmistavat, että saat sähköä aina kilpailukykyiseen hintaan. Hintaan vaikuttavat esimerkiksi säätila, taloustilanne, päästökauppa sekä voimalaitosten huoltokatkot.

Fossiilivapaata sähköä

Myymme vain fossiilivapaata sähköä kotitalouksille ja pienyrityksille. Fossiilittoman sähkön ostajana saat kuukausittain raportin CO2-päästövähennyksistäsi.

Sähkön alkuperätakuu

Sähkön alkuperätakuu

Sähkön alkuperätakuu varmistaa, että kuluttaja saa juuri sitä mitä tilaa. Me Vattenfallilla varmistamme sähkön alkuperän uusiutuville energiamuodoille ja ydinvoimalle. Sähkön alkuperätakuut ovat sertifikaatteja, joiden avulla varmennetaan, että sähkö on tuotettu uusiutuvista energialähteistä.

Sähkön tuottaminen vesivoimalla

Miten veden virtaus muutetaan energiaksi?

Veden virtauksen muuttaminen energiaksi ei ole monimutkainen prosessi. Siitä huolimatta rahalliset investoinnit vesivoimaloihin ovat isoja, mutta samalla ne ovat pitkäikäisiä, turvallisia ja toimintavarmoja energiantuotantolaitoksia.

  • Vesivoimalaitos hyödyntää kahden eri vesipinnan välistä korkeuseroa
  • Vesi johdetaan korkeammalta tasolta alemmalle tasolle laitoksen turbiinin läpi
  • Turbiini pyörittää generaattoria
  • Muuntaja muuntaa sähköjännitteen sähköverkkoon sopivaksi
  • Sähkö jatkaa matkaansa verkkoon

Osa voimalaitoksista on rakennettu maan alle, jolloin laitoksen putouskorkeutta on pystytty kasvattamaan. Mitä suurempi putouskorkeus, sitä suurempi energiantuotanto.

Omistamme yli 100 vesivoimalaa, joista valtaosa sijaitsee Ruotsissa ja joitain Suomessa ja Saksassa.

Vesisähköstä usein kysyttyä
Mitä on vesisähkö?

Vesisähkö on 100% vesivoimalla tuotettua sähköä. Se on yksi uusiutuvan energian muodoista ja näin ollen ilmastoystävällistä energiaa. Vesisähkö on toisiksi vanhin sähkön tuotantotapa tuulivoiman jälkeen.

Mikä on alkuperätakuu?

Alkuperätakuu on todistus siitä, että sähkö on tuotettu tuulella tai muulla uusiutuvalla energialähteellä. Sähkönmyyjän on aina ilmoitettava varmennettava sähkön alkuperä.

Mitä on fossiilivapaa energia? Miten tämä eroaa uusiutuvasta energiasta?

Fossiilivapaa sähköntuotanto ei sisällä fossiilisia energialähteitä, kuten öljyä, maakaasua tai kivihiiltä. Fossiilivapaita tuotantomuotoja ovat tuuli-, aurinko-, vesi- ja ydinvoima. Näistä tuuli-, aurinko- ja vesivoima ovat myös uusiutuvia energiamuotoja, mikä tarkoittaa sitä, että niitä tuotetaan uusiutuvilla tai loppumattomilla luonnonvaroilla. Auringosta riittää esimerkiksi energiaa n. 6,5 miljardiksi vuodeksi.

Miten sähköä tuotetaan vesivoimalla?

Vesivoimalaitoksissa hyödynnetään vedenpintojen korkeuseroa. Sähköä syntyy, kun virtaava vesi pyörittää vesivoimalaitoksen turbiinia. Turbiini puolestaan pyörittää generaattoria, joka muuttaa virtaavan veden voiman sähköksi.