Time in controller:1.10.2023 11.36.03

Lakimuutoksesta johtuen, ostaessasi sähkösopimuksen verkkosivustolla 1.10.2023 alkaen sinun tulee tunnistautua vahvasti. Vahva tunnistautuminen hoituu kätevästi pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Vahvan tunnistautumisen tehtyäsi sinut ohjataan tilauslomakkeelle, jossa pääset etenemään sähkösopimuksen tilauksen kanssa. Sähkösopimusten maksutapana on lasku. Lue lisääTee sähkösopimus vertailu

Vertaa sähkösopimuksia ja tilaa sähkösopimus helposti netissä. Meiltä saat aina fossiilivapailla tuotantomuodoilla tuotettua sähköä.

Valitse asuntotyyppi Minkä tyyppiseen asuntoon olet hankkimassa sähkösopimusta? Kerrostaloasunto Omakotitalo tai paritalo Rivitalo Kesämökki Lämmitätkö sähköllä? Saat näin tarkemman arvion kuukausittaisesta sähkölaskustasi. Kyllä En Näytä sähkösopimukset


Ota huomioon, kun teet sähkösopimus vertailua

 

Sähkösopimuksen perusmaksu

Perusmaksu veloitetaan joka kuukausi, ja sen päälle maksetaan vielä energian hinta. Perusmaksun merkitys riippuu pitkälti siitä, kuinka paljon sähköä kulutat.

Jos kuukausittainen kulutus on pientä, on perusmaksun osuus sähkölaskusta merkittävä, joten kannattaa kiinnittää huomiota perusmaksuun. Jos taas kulutat paljon, ei perusmaksujen vertailulla ole niin suurta merkitystä. 

Sähkön hintavertailu

Mitä asioita sähkön hintavertailussa kannattaa huomioida? Usein sähkösopimuksia vertaillessa keskitytään energian hintaan, joka ilmoitetaan senteissä per kilowattitunti, esimerkiksi 6,41 snt/kWh. Energian hinta on sitä merkityksellisempi, mitä suurempi kulutuksesi on. Toisaalta kannattaa huomioida, että erot hintojen välillä ovat usein pieniä, eivätkä tarkoita muutamaa euroa enempää kuukaudessa. 

Sähkönsiirrosta vastaa paikallinen sähköverkkoyhtiö, joka omistaa alueen jakeluverkon. Sähkön siirtohintaa ei voi kilpailuttaa. Sähköstä maksetaan myös sähköveroa, jonka paikallinen sähköverkkoyhtiösi laskuttaa siirtohinnan yhteydessä.

Fossiilivapaa energia

Hintaan vaikuttaa usein myös se, miten sähkö on tuotettu. Usein niin kutsuttu perussähkö on edullisin vaihtoehto, mutta sisältää myös fossiilisilla polttoaineilla tuotettua sähköä. Meillä Vattenfallilla sähkö on aina tuotettu fossiilivapaasti, ja voit valita minkä tahansa uusiutuvan tuotantotavan. 

Sopimustyyppi

Vain määräaikaisessa sähkösopimuksessa on kiinteä hinta. Jos sopimus on toistaiseksi voimassa, on siinä aina mahdollisuus hinnan muuttumiseen. Tämä voi tapahtua sopimuksesta riippuen joka tunti tai vain esimerkiksi puolen vuoden välein.  

Pörssisähkösopimuksissa hinta on yleensä kiinnitetty Pohjoismaisen sähköpörssin tuntihintaan, jolloin hinnoittelu on täysin läpinäkyvää. Siinä tapauksessa on tärkeää huomioida perusmaksu ja tuntihinnan päälle tuleva marginaali. Yleensä pörssisähkösopimus on pitkällä aikavälilla ollut edullisin sähkösopimus vaihtoehto.

Määräaikainen sähkösopimus

  • Voimassa määräajan, yleensä 24 kuukautta
  • Sähköllä sama, kiinteä hinta koko sopimuskauden ajan
  • Antaa turvaa sähkön hinnan vaihteluilta 

Määräaikaiset sähkösopimukset

Toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus

  • Sopimuksella ei ole päättymispäivämäärää
  • Sähkön hinta seuraa sähkön markkinahintaa
  • Sopimuksen voi vaihtaa toiseen milloin vain

Pörssisähkö

Vattenfallin asiakkaan edut

Asiakkaidemme kokemuksia

Reijo, Nokia

"Valitsimme alun perin edullisen Täysvesi-sähkösopimuksen. Emme ole sittemmin harkinneet muita sähkönmyyjiä. Hinnat Vattenfallilla olleet edulliset verrattuna muihin, siirtomaksu on joka tapauksessa aina korkeampi."

Asiakkaiden kommentit ovat kerätty jatkuvasti toteutettavista asiakastutkimuksista, jotka lähetetään Vattenfallin omille asiakkaille.

Jenna, Helsinki

"Tein sähkösopimusten hintavertailua verkossa ja totesin Vattenfallin edulliseksi. Päätös aurinkosähkön valinnasta syntyi asiakaspalvelijan suosituksesta. Muuttotilanteessa hinta oli ratkaisevassa roolissa."

Asiakkaiden kommentit ovat kerätty jatkuvasti toteutettavista asiakastutkimuksista, jotka lähetetään Vattenfallin omille asiakkaille.

Harri, Pirkkala

"Vaikka olen tietoinen, että saatavilla on eri tuotantomuotoja, valitsin Ilmasto Mix -sopimuksen, se riittää minulle."

Asiakkaiden kommentit ovat kerätty jatkuvasti toteutettavista asiakastutkimuksista, jotka lähetetään Vattenfallin omille asiakkaille.

Vattenfall – palveleva ja vastuullinen sähköyhtiö

Kohti fossiilivapaata tulevaisuutta

Vattenfall on valittu Suomen vastuullisimmaksi energiayritykseksi Sustainable Brand Index -luokituksessa vuosina 2015, 2016, 2019, 2020 ja 2021. Käyttämämme tuulivoima on Suomen luonnonsuojeluliiton suosittelemaa EKOenergiaa.