Sähkösopimus vertailu

Tee sähkösopimus vertailu

Tee sähkö vertailu ja valitse sinulle sopivin sähkösopimus. Me autamme sinua löytämään sopivimman sähkösopimuksen vaivattomasti.

Sähkösopimustyypit

Toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus

Määräaikainen sähkösopimus

  • Voimassa määräajan, yleensä 12 tai 24 kuukautta
  • Sähköllä sama, kiinteä hinta koko sopimuskauden ajan
  • Antaa turvaa sähkön hinnan vaihteluilta

Tee määräaikainen sähkösopimus

Sähkön hintavertailu

Mitä asioita sähkön hintavertailussa kannattaa huomioida? Usein sähkösopimuksia vertaillessa keskitytään energian hintaan, joka ilmoitetaan senteissä per kilowattitunti, esimerkiksi 8,90 snt/kWh. Energian hinta on sitä merkityksellisempi, mitä suurempi kulutuksesi on. Toisaalta kannattaa huomioida, että erot hintojen välillä ovat usein pieniä, eivätkä tarkoita muutamaa euroa enempää kuukaudessa. Sähkönsiirrosta vastaa paikallinen sähköverkkoyhtiö, joka omistaa alueen jakeluverkon. Sähkön siirtohintaa ei voi kilpailuttaa. Sähköstä maksetaan myös sähköveroa, jonka paikallinen sähköverkkoyhtiösi laskuttaa siirtohinnan yhteydessä.

Sähkösopimuksen perusmaksu

Perusmaksu veloitetaan joka kuukausi, ja sen päälle maksetaan vielä energian hinta. Perusmaksun merkitys riippuu pitkälti siitä, kuinka paljon sähköä kulutat. Jos kuukausittainen kulutus on pientä, on perusmaksun osuus sähkölaskusta merkittävä, joten kannattaa kiinnittää huomiota perusmaksuun. Jos taas kulutat paljon, ei perusmaksujen vertailulla ole niin suurta merkitystä.

Sähkösopimustyyppi

Kun vertailet erilaisia sähkö­so­pi­muksia, muista ottaa huomioon omat tarpeesi ja kulutus­tot­tu­muksesi. Pohdi, haluatko kiinteä­hin­taisen sähkö­so­pi­muksen vai olisiko toistaiseksi voimassaoleva sähkösopimus sinulle parempi vaihtoehto. Kiinteä­hin­tainen sähkö­so­pimus sopii sinulle, jos haluat ennus­tet­ta­vuutta sähkö­las­kuusi ja mahdol­li­suutta selkeään kuukausi­bud­je­tointiin. Tällainen sopimus sopii hyvin esimer­kiksi perheille, jotka arvos­tavat hinta­va­kautta, eivätkä halua joutua miettimään sähkön markki­na­hin­tojen vaihte­luita. Pörssi­hin­tainen sähkö­so­pimus voi olla sinulle parempi, jos seuraat aktii­vi­sesti sähkö­mark­ki­noita ja olet kiinnos­tunut hyödyn­tämään hinta­vaih­te­luita mukaut­ta­malla sähkön­käyt­töäsi. Yleensä pörssisähkösopimus on pitkällä aikavälilla ollut edullisin sähkösopimus vaihtoehto.

Fossiilivapaa sähkösopimus

Sähkön hintaan vaikuttaa usein myös se, miten sähkö on tuotettu. Usein niin kutsuttu perussähkö on edullisin vaihtoehto, mutta sisältää myös fossiilisilla polttoaineilla tuotettua sähköä. Meillä Vattenfallilla sähkö on aina tuotettu fossiilivapaasti, ja voit valita minkä tahansa uusiutuvan tuotantotavan.

Vattenfallin asiakkaan edut

Sähköasiakkaan edut

Sähköasiakkaan edut

Vattenfallin sähköasiakkaana saat kiinnostavia ja vaihtuvia etuja monilta yhteistyökumppaneiltamme. Asiakkaanamme pääset lisäksi seuraamaan oman ilmastotekosi vaikutusta henkilökohtaisen CO2-raportin avulla. Saat sen sähköpostiisi joka kuukausi.

Oma energia -palvelusta apua arkeen

Oma energia -palvelusta apua arkeen

Rekisteröitymällä asiakkaidemme Oma energia -palveluumme voit hoitaa sähköasioitasi silloin kuin sinulle parhaiten sopii. Voit esimerkiksi katsella laskujasi, seurata sähkönkulutusta päivä- ja tuntitasolla sekä päivittää yhteystietojasi.

Asiakkaidemme kokemuksia

Reijo, Nokia

"Valitsimme alun perin edullisen Täysvesi-sähkösopimuksen. Emme ole sittemmin harkinneet muita sähkönmyyjiä. Hinnat Vattenfallilla olleet edulliset verrattuna muihin, siirtomaksu on joka tapauksessa aina korkeampi."

Asiakkaiden kommentit ovat kerätty jatkuvasti toteutettavista asiakastutkimuksista, jotka lähetetään Vattenfallin omille asiakkaille.

Jenna, Helsinki

"Tein sähkösopimusten hintavertailua verkossa ja totesin Vattenfallin edulliseksi. Päätös aurinkosähkön valinnasta syntyi asiakaspalvelijan suosituksesta. Muuttotilanteessa hinta oli ratkaisevassa roolissa."

Asiakkaiden kommentit ovat kerätty jatkuvasti toteutettavista asiakastutkimuksista, jotka lähetetään Vattenfallin omille asiakkaille.

Harri, Pirkkala

"Vaikka olen tietoinen, että saatavilla on eri tuotantomuotoja, valitsin Ilmasto Mix -sopimuksen, se riittää minulle."

Asiakkaiden kommentit ovat kerätty jatkuvasti toteutettavista asiakastutkimuksista, jotka lähetetään Vattenfallin omille asiakkaille.

Saavutuksiamme

Ecogain - ensimmäinen sija luonnonmonimuotoisuuden turvaamisessa

Ecogain

Ensimmäinen sija Ecogainin luonnon monimuotoisuutta mittaavassa indeksissä ja tavoitteiden asetannasta luonnon monimuotoisuuden turvaamiseksi.

Lisää Ecogainista

STBI-award-block-720px-white.png

Sustainable Brand Index

Kuluttajat valitsivat Vattenfallin Suomen vastuullisimmaksi sähköyhtiöksi vuonna 2024, jo kuudentena vuonna peräkkäin.

Tutustu kyselyyn

Korkein Ecovadis Platinum -luokitus

Ecovadis Platinum

Ecovadisin Platinum-tason luokitus ympäristönäkökohtien, etiikan ja toimitusketjujen vastuullisuuden osalta.

Lisää Ecovadis-luokituksesta