Time in controller:29.3.2023 12.59.12

Minkä sopimuksen voi vaihtaa?

Toistaiseksi voimassaolevan sopimuksen (esim. Tuntisähkö Mix, Vakio, Kesto) voi aina vaihtaa 14 päivän ilmoitusajalla. Määräaikaan sidotun sopimuksen voi vaihtaa määräajan päättyessä, enintään 3 kk etukäteen.

Määräaikaisen sähkösopimuksen vaihtaminen

Määräaikaisen sähkösopimuksen vaihtaminen onnistuu määräajan päättyessä. Valitse päättymistä seuraava päivä uuden sopimuksen alkamispäivämääräksi.

Missä sähkösopimuksen voi vaihtaa?

Voit vaihtaa sopimustasi missä tahansa palvelukanavassamme: verkkosivuillamme, Oma energia -palvelussa, chatissa tai soittamalla.

Suosituimmat tuotteemme

Pörssisähkö- eli spot-sopimuksella voit hyödyntää sähkön hinnan vaihteluita ja vaikuttaa sähkölaskusi loppusummaan. Pörssisähkösopimukset ovat toistaiseksi voimassa. 

Ilmasto Mix -sähkösopimus on tuotettu eri fossiilivapaiden tuotantomuotojen yhdistelmällä. Ilmasto Mix -sopimuksella et maksa koskaan lisähintaa fossiilivapaasta valinnastasi. 

Sivuston hinnat sisältävät 10 % arvonlisäveron 1.12.2022-30.4.2023 (norm. 24%). 

Tuntisähkö Mix– eli pörssisähkösopimus on toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus. Pörssisähkösopimuksella voit hyödyntää sähkön hinnan vaihteluita ja pienentää sähkölaskuasi - siksi sopimus sopii erityisen hyvin sähkölämmittäjälle. Sopimuksen sähkö on tuotettu fossiilivapaasti vesi-, tuuli- ja ydinvoimalla. Sivuston hinnat sisältävät 10 % arvonlisäveron 1.12.2022-30.4.2023 (norm. 24%). 

Tutustu tarkemmin

Näytä lisää Vähemmän Spot CO2-säästö on n. CO2-säästö perustuu asiakkaidemme kulutuskeskiarvoon. Perusmaksu: Tarjouskampanjan kesto: Hinta: Spot-hinta + Sähkön alkuperä: 100 % uusiutuvaa energiaa Sopimuksen kesto: Määräaikainen Toistaiseksi voimassa Tee sähkösopimus

Arvonlisävero 10 % 1.12.2022-30.4.2023 (norm. 24%). Ilmasto Mix -sopimus sopii kaikkiin koteihin ja se on huoleton vaihtoehto pitkäksi aikaa. Sähkön hinta pysyy samana koko 24 kuukauden sopimuskauden ajan, joten sinun ei tarvitse huolehtia sähkön hinnan vaihtelusta. Sopimuksen sähkö on tuotettu fossiilivapaasti.

Näytä lisää Näytä vähemmän 24kk CO2-säästösi on n. CO2-säästö perustuu asiakkaidemme kulutuskeskiarvoon. Perusmaksu: Tarjouskampanjan kesto: Hinta: Spot-hinta + Sopimuksen kesto: Määräaikainen Toistaiseksi voimassa oleva Tee sähkösopimus

Tuntisähkösopimusten marginaali ja perusmaksu 1.4.2023 alkaen

 

Tuntisähkösopimusten marginaali ja perusmaksu muuttuvat 1.4.2023 alkaen. Sähkön tuntikohtainen hinta määräytyy edelleen sähköpörssin Suomen hinta-alueen tuntihinnan mukaisesti.

Hinnan muutoksiin vaikuttaa sähkönmyyntiin ja -hankintaan liittyvien kustannusten nousu. Esimerkiksi kantaverkkoyhtiö Fingrid on korottanut sähkönmyyjiltä perimiään maksuja.

Tuntisähkö Mix Alv 24 % Alv 10 %
Perusmaksu €/kk 4,95 €/kk 4,39 €/kk
Marginaali snt/kWh 0,50 snt/kWh 0,44 snt/kWh
     
EKO Tuntisähkö    
Perusmaksu €/kk 4,95 €/kk 4,39 €/kk 
Marginaali snt/kWh 0,60 snt/kWh 0,53 snt/kWh

ukk-720x.jpg

Sähkösopimuksen vaihtaminen - usein kysyttyä

Täältä löydät yleisimmät kysymykset ja vastaukset liittyen sähkösopimuksen vaihtamiseen.

Miten sähkösopimuksen vaihtaminen onnistuu?

Sähkösopimuksen vaihtaminen on nykyään helppoa. Vertaile sopimuksia ja valitse sinulle paras vaihtoehto. Sähkösopimuksen vaihtaminen onnistuu heti, jos asunnossa on aiemmin ollut toistaiseksi voimassa oleva sopimus tai olet muuttanut uuteen asuntoon. Määräaikaista sopimusta sen sijaan ei voi ilman muuttoa yleensä irtisanoa kesken sopimuskauden.

Vaikuttaako sähkösopimuksen vaihto sähkön siirtoon?

Sähkösopimuksen vaihto ei vaikuta sähkön siirtoon, joka laskutetaan erikseen sähkönsiirtoyhtiöltä. 

Onnistuuko sähkösopimuksen vaihto saman yhtiön sisällä?

Kyllä. Sähkösopimusta voi usein vaihtaa myös saman sähköyhtiön sisällä. Jos haluat esimerkiksi vaihtaa toistaiseksi voimassa olevan sähkösopimuksen kiinteähintaiseen sähkösopimukseen onnistuu se helposti verkkosivuiltamme, chat -palvelun tai Oma energia -palvelun kautta.

Kysy chatissa