Time in controller:24.7.2024 18.04.58

Minkä sopimuksen voi vaihtaa?

Toistaiseksi voimassaolevan sopimuksen (esim. Tuntisähkö Mix, Vakio, Kesto) voi aina halutessaan vaihtaa toiseen sopimukseen. Määräaikaan sidotun sopimuksen voi vaihtaa määräajan päättyessä, enintään 3 kk etukäteen.

Määräaikaisen sähkösopimuksen vaihtaminen

Määräaikaisen sähkösopimuksen vaihtaminen onnistuu määräajan päättyessä. Valitse päättymistä seuraava päivä uuden sopimuksen alkamispäivämääräksi.

Missä sähkösopimuksen voi vaihtaa?

Voit vaihtaa sopimustasi missä tahansa palvelukanavassamme: verkkosivuillamme, Oma energia -palvelussa, chatissa tai soittamalla. Oma energiassa vaihdon voi tehdä jo 4 päivän päähän.

Suosituimmat tuotteemme

Ilmasto Mix -sähkösopimus on tuotettu eri fossiilivapaiden tuotantomuotojen yhdistelmällä. Ilmasto Mix -sopimuksella et maksa koskaan lisähintaa fossiilivapaasta valinnastasi.

Pörssisähkö- eli spot-sopimuksella voit hyödyntää sähkön hinnan vaihteluita ja vaikuttaa sähkölaskusi loppusummaan. Pörssisähkösopimukset ovat toistaiseksi voimassa. 

Ilmasto Mix -sopimus sopii kaikkiin koteihin ja se on huoleton vaihtoehto pitkäksi aikaa. Sähkön hinta pysyy samana koko 24 kuukauden sopimuskauden ajan, joten sinun ei tarvitse huolehtia sähkön hinnan vaihtelusta. Sopimuksen sähkö on tuotettu fossiilivapaasti vesi, tuuli- ja ydinvoimalla. 

Tutustu tarkemmin

Näytä lisää Vähemmän 24 kk CO2-säästö on n. CO2-säästö perustuu asiakkaidemme kulutuskeskiarvoon. Perusmaksu: Perusmaksualennuksen kesto: Hinta: Spot-hinta + Sähkön alkuperä: 100 % uusiutuvaa energiaa Sopimuksen kesto: Määräaikainen Toistaiseksi voimassa Maksutapa: Lasku Tunnistaudu ja tee sopimus Klikkaamalla ”Tunnistaudu ja tee sopimus” –painiketta sinut ohjataan ensin tunnistautumaan pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Tunnistautumisen jälkeen pääset tekemään sopimuksen tilauslomakkeella.

Ilmasto Mix -sopimus sopii kaikkiin koteihin ja se on huoleton vaihtoehto pitkäksi aikaa. Sähkön hinta pysyy samana koko 12 kuukauden sopimuskauden ajan, joten sinun ei tarvitse huolehtia sähkön hinnan vaihtelusta. Sopimuksen sähkö on tuotettu fossiilivapaasti vesi, tuuli- ja ydinvoimalla. Tutustu tarkemmin

Näytä lisää Vähemmän 12 kk CO2-säästö on n. CO2-säästö perustuu asiakkaidemme kulutuskeskiarvoon. Perusmaksu: Perusmaksualennuksen kesto: Hinta: Spot-hinta + Sähkön alkuperä: 100 % uusiutuvaa energiaa Sopimuksen kesto: Määräaikainen Toistaiseksi voimassa Maksutapa: Lasku Tunnistaudu ja tee sopimus Klikkaamalla ”Tunnistaudu ja tee sopimus” –painiketta sinut ohjataan ensin tunnistautumaan pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Tunnistautumisen jälkeen pääset tekemään sopimuksen tilauslomakkeella.

Tuntisähkö Mix − eli pörssisähkösopimus on toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus. Pörssisähkösopimuksella voit hyödyntää sähkön hinnan vaihteluita ja pienentää sähkölaskuasi. Sopimuksen sähkö on tuotettu fossiilivapaasti. Tuntisähkö Mix sopimuksen perusmaksu muuttuu 1.9.2024 alkaen. Uusi perusmaksu on 5,95 €/kk. (hinta sisältää ALV 25,5%).Tutustu tarkemmin

Näytä lisää Vähemmän Spot CO2-säästö on n. CO2-säästö perustuu asiakkaidemme kulutuskeskiarvoon. Perusmaksu: Perusmaksualennuksen kesto: Hinta: Spot-hinta + Sähkön alkuperä: 100 % uusiutuvaa energiaa Sopimuksen kesto: Määräaikainen Toistaiseksi voimassa Maksutapa: Lasku Tunnistaudu ja tee sopimus Klikkaamalla ”Tunnistaudu ja tee sopimus” –painiketta sinut ohjataan ensin tunnistautumaan pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Tunnistautumisen jälkeen pääset tekemään sopimuksen tilauslomakkeella.

ukk-720x.jpg

Sähkösopimuksen vaihtaminen - usein kysyttyä

Täältä löydät yleisimmät kysymykset ja vastaukset liittyen sähkösopimuksen vaihtamiseen.

Miten sähkösopimuksen vaihtaminen onnistuu?

Sähkösopimuksen vaihtaminen on nykyään helppoa. Vertaile sopimuksia ja valitse sinulle paras vaihtoehto. Sähkösopimuksen vaihtaminen onnistuu heti, jos asunnossa on aiemmin ollut toistaiseksi voimassa oleva sopimus tai olet muuttanut uuteen asuntoon. Määräaikaista sopimusta sen sijaan ei voi ilman muuttoa yleensä irtisanoa kesken sopimuskauden.

Vaikuttaako sähkösopimuksen vaihto sähkön siirtoon?

Sähkösopimuksen vaihto ei vaikuta sähkön siirtoon, joka laskutetaan erikseen sähkönsiirtoyhtiöltä. 

Onnistuuko sähkösopimuksen vaihto saman yhtiön sisällä?

Kyllä. Sähkösopimusta voi usein vaihtaa myös saman sähköyhtiön sisällä. Jos haluat esimerkiksi vaihtaa toistaiseksi voimassa olevan sähkösopimuksen kiinteähintaiseen sähkösopimukseen onnistuu se helposti verkkosivuiltamme, chat -palvelun tai Oma energia -palvelun kautta.

Kysy chatissa