Time in controller:5.12.2022 10.53.37

Uusiutuva energia säästää luontoa. Valitse ympäristöystävällinen sähkösopimus, jossa tuotantomuotona on uusiutuva aurinko-, tuuli-, tai vesivoima. Kaikki uusiutuvan energian sähkösopimuksemme ovat alkuperätodennettuja.

Valitse tuulivoimalla tuotettu sähkösopimus

Vattenfallin tuulisähkö on Suomen luonnonsuojeluliiton sertifioimaa EKOenergiaa. Käyttämäsi sähkö on tuotettu 100 % uusiutuvalla ja alkuperätodennetulla tuulivoimalla.

Valitsemalla Vattenfallin olet mukana hyvissä asioissa, joita ilmastolle on tapahtumassa.

Täystuuli-sähkösopimus ei ole tällä hetkellä myynnissä.

EKO Tuntisähkö on 100-prosenttisesti uusiutuvaa, tuulivoimalla tuotettua pörssisähköä. Jokaisesta kulutetusta kilowattitunnista menee maksu Suomen Luonnonsuojeluliiton EKOenergialle, joka ohjaa sen ympäristötyötä tekeville järjestöille. Arvonlisävero 10 % 1.12.2022-30.4.2023 (norm. 24%). 

Tutustu tarkemmin

Näytä lisää Vähemmän CO2-säästö on n. CO2-säästö perustuu asiakkaidemme kulutuskeskiarvoon. Perusmaksu: Tarjouskampanjan kesto: Hinta: Spot-hinta + Sopimuksen kesto: Määräaikainen Toistaiseksi voimassa Tee sopimus

Vattenfall yrityksenä

Vattenfall Oy on sähköyhtiö joka myy sähköä kaikkialle Suomeen. Kaikki kotitalouksille ja pienyrityksille myymämme sähkö tuotetaan fossiilittomasti. Vattenfall on johtava eurooppalainen energiayhtiö, joka on ollut sähköistämässä teollisuutta ja koteja sekä muuttanut elämää erilaisten innovaatioiden avulla jo yli sadan vuoden ajan. 

Meidät valittiin kuluttajien keskuudessa Suomen vastuullisimmaksi sähköyhtiöksi jo neljäntenä vuonna peräkkäin.

Lue lisää

Kestävä kehitys

Kuljemme yrityksenä kohti maailmaa, jossa fossiilisia polttoaineita ei enää käytetä.

hyviä-asioita-ilmastolle-tuuli.jpg

Uusiutuvan energian alkuperätakuu

Vattenfallin TäystuuliTäysvesiTäysaurinko ja EKO Tuntisähkö ovat kaikki alkuperätodennettua sähköä. Alkuperätakuu on todistus siitä, että sähkö on tuotettu mainitulla uusiutuvalla tuotantomuodolla.

Takuita ostetaan aina sen verran, kuin kyseisellä tuotantomuodolla tuotettua sähköä on ostettu. Tämän takia on mahdollista esimerkiksi ostaa pelkkää tuulivoimaa, vaikka aina ei tuulisikaan.

Lisää tietoa sähkön alkuperätakuusta löydät Energiaviraston sivuilta.

Mistä tiedän, että saan tilaamaani sähköä?

720x350-ekoenergia.jpg

EKOenergialla tuet luonnonsuojelutyötä

EKOenergia on Suomen Luonnonsuojeluliiton myöntämä ympäristömerkki sähkölle. EKOenergia-merkki on myönnetty Vattenfallin Täystuulelle ja EKO Tuntisähkölle.

EKOenergian lisämaksu muuhun sähköön verraten johtuu siitä, että EKOenergialla rahoitetaan eurooppalaisen ympäristöjärjestöverkoston hankkeita. 

 Lue lisää EKOenergiasta

fossiilivapaa-internet-720x350.jpg

Saavutuksiamme vastuullisuustyössä

Vattenfallin vastuullisuustyö sai vuonna 2021 platinum-sijoituksen riippumattomalta EcoVadis-yhtiöltä, joka arvioi yritysten vastuullisuustyötä. Lisäksi kuluttajat ovat valinneet Vattenfallin Suomen vastuullisimmaksi sähköyhtiöksi Sustainable Brand Index -tutkimuksessa jo kolmena vuonna peräkkäin.

CSR- eli Corporate Social Responsibility –työssä kyse on yrityksen vastuusta koskien sen vaikutusta yhteiskuntaan ja ympäristöön, sekä sosiaalisesti, taloudellisesti että ympäristön kannalta, lain vaatimusten lisäksi.

Tutustu Vattenfallin kestävän kehityksen hankkeisiin

Saavutuksiamme

Mukana Science Based Targets -ohjelmassa

Päästövähennyssuunnitelmamme on vahvistettu Pariisin ilmastosopimuksen mukaiseksi.

Tutustu

Suomen vastuullisin energia-alan toimija

Kuluttajat valitsivat Vattenfallin Suomen vastuullisimmaksi sähköyhtiöksi vuonna 2021, jo kolmantena vuonna peräkkäin.

Tutustu

Palkittua yhteiskuntavastuuta

Ecovadisin korkein Platinum-tason luokitus ympäristönäkökohtien, etiikan ja toimitusketjun vastuullisuuden osalta.

Tutustu

Askelia kohti fossiilivapaata elämää

Ilmaston kannalta positiivista kehitystä tapahtuu jatkuvasti. Haluamme kertoa etenemisestä kohti tavoitettamme mahdollistaa fossiilivapaa elämä.

Lue lisää