Tuntispot-hinnat Sähköpörssissä

Tältä sivulta voit tutkia pörssisähkön hintakehitystä. Katso kuinka paljon Suomen hinta-alueen tuntispot-sähkön hinta on nyt sähköpörssi Nord Poolissa. Voit myös etukäteen tarkistaa paljonko sähkö huomenna maksaa ja suunnitella sähkönkulutustasi sen mukaan. Huomisen päivän tuntispot-hinnat julkaistaan noin kello 14. Voit lisäksi vertailla uusia spot-hintoja vanhoihin hintoihin (saatavilla vuodesta 2013 lähtien).  Lue mitä sähkön hintatilanteesta on hyvä tietää nyt (8/2022).

Sähkön hinta nyt sekä valitulla ajanjaksolla

Alla voit itse valita, minkä ajanjakson spot-hintoja haluat tarkastella. Voit myös verrata hintoja ja hintakehitystä edelliseen vuoteen sekä viedä hinnat Exceliin.

Hinta sisältää sähköpörssin määrittelemän sähkön hinnan, arvonlisäveron sekä Tuntisähkö- tai EKO Tuntisähkö -sopimuksen marginaalin. Kaikki hinnat sisältävät 10 % arvonlisäveron 1.12.2022-30.4.2023 (norm. 24%). Tuntisähkösopimusten marginaali ja perusmaksu muuttuvat 1.4.2023 alkaen. 

Tallenna tämä sivu mobiililaitteeseesi, niin voit tarkistaa sähkön tuntihinnan helposti. 

Vattenfallin Tuntisähkö-asiakkaana voit myös tarkastella spot-hintoja ja omaa kulutustasi Oma energia -palvelun Oma kulutukseni -sivun päivänäkymässä.

Valitse pörssisähkösopimus

Pörssisähkösopimuksella eli spot-sopimuksella voit hyödyntää sähkön hinnan vaihteluita ja vaikuttaa sähkölaskusi loppusummaan. Pörssisähkösopimus on toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus. Hinnoittelu noudattaa sähköpörssi Nord Poolin tunneittain päivittyviä spot-hintoja. 

Tuntisähkö Mix on toimitusvelvollisuustuotteemme Elenia Oy:n jakeluverkon alueella asuville asiakkaillemme.

Sivuston hinnat sisältävät 10 % arvonlisäveron 1.12.2022-30.4.2023 (norm. 24%). Tuntisähkösopimusten marginaali ja perusmaksu muuttuvat 1.4.2023 alkaen. 

Tuntisähkö Mix– eli pörssisähkösopimus on toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus. Pörssisähkösopimuksella voit hyödyntää sähkön hinnan vaihteluita ja pienentää sähkölaskuasi - siksi sopimus sopii erityisen hyvin sähkölämmittäjälle. Sopimuksen sähkö on tuotettu fossiilivapaasti vesi-, tuuli- ja ydinvoimalla. Sivuston hinnat sisältävät 10 % arvonlisäveron 1.12.2022-30.4.2023 (norm. 24%). 

Tutustu tarkemmin

Näytä lisää Vähemmän Spot CO2-säästö on n. CO2-säästö perustuu asiakkaidemme kulutuskeskiarvoon. Perusmaksu: Tarjouskampanjan kesto: Hinta: Spot-hinta + Sähkön alkuperä: 100 % uusiutuvaa energiaa Sopimuksen kesto: Määräaikainen Toistaiseksi voimassa Tee sähkösopimus

EKO Tuntisähkö on 100-prosenttisesti uusiutuvaa, tuulivoimalla tuotettua pörssisähköä. Jokaisesta kulutetusta kilowattitunnista menee maksu Suomen Luonnonsuojeluliiton EKOenergialle, joka ohjaa sen ympäristötyötä tekeville järjestöille. Sivuston hinnat sisältävät 10 % arvonlisäveron 1.12.2022-30.4.2023 (norm. 24%). 

Tutustu tarkemmin

Näytä lisää Vähemmän EKO CO2-säästö on n. CO2-säästö perustuu asiakkaidemme kulutuskeskiarvoon. Perusmaksu: Tarjouskampanjan kesto: Hinta: Spot-hinta + Sähkön alkuperä: 100 % uusiutuvaa energiaa Sopimuksen kesto: Määräaikainen Toistaiseksi voimassa Tee sähkösopimus

Tuntisähkösopimusten marginaali ja perusmaksu 1.4.2023 alkaen

 

Tuntisähkösopimusten marginaali ja perusmaksu muuttuvat 1.4.2023 alkaen. Sähkön tuntikohtainen hinta määräytyy edelleen sähköpörssin Suomen hinta-alueen tuntihinnan mukaisesti.

Hinnan muutoksiin vaikuttaa sähkönmyyntiin ja -hankintaan liittyvien kustannusten nousu. Esimerkiksi kantaverkkoyhtiö Fingrid on korottanut sähkönmyyjiltä perimiään maksuja.

Tuntisähkö Mix Alv 24 % Alv 10 %
Perusmaksu €/kk 4,95 €/kk 4,39 €/kk
Marginaali snt/kWh 0,50 snt/kWh 0,44 snt/kWh
     
EKO Tuntisähkö    
Perusmaksu €/kk 4,95 €/kk 4,39 €/kk 
Marginaali snt/kWh 0,60 snt/kWh 0,53 snt/kWh

Sähkön hinnan kehitys

Sähkön hinta vaihtelee markkinoilla niin maailmantalouden kuin sadetilanteenkin mukaan. Asiantuntijamme Peter Strandberg pitää sinut ajan tasalla sähkömarkkinoista, sähkön hinnan kehityksestä ja siihen vaikuttavista asioista. 

Lue uusin sähkömarkkinakatsaus

Tiedätkö, miten pörssisähköä kannattaa hyödyntää arjessa?

Oppaasta löydät ainakin:

  • Esimerkin saunomisen hinnasta eri tuntihinnoilla
  • Usein kysyttyjä kysymyksiä ja vastauksia pörssisähköstä
  • Tilastotietoja pörssisähkön hintavaihtelusta aiempina vuosina
Tutustu pörssisähköön oppaan avulla