Time in controller:21.10.2021 11.57.30

Perusmaksu: 3,95 € / kk  |  Sähkö: 8,45 snt / kWh

720-usp-100prc-tuuli.png

100 % vähäpäästöistä tuulisähköä

Kun valitset Vattenfallin Täystuuli-sopimuksen, tiedät, että sähkönkulutustasi vastaava määrä energiaa tuotetaan uusiutuvalla tuulivoimalla. Tuulisähkön alkuperämaat ovat Ruotsi ja Tanska.

eko-enrgia-USP-720x250.png

Suomen luonnonsuojeluliiton suosittelemaa Ekoenergiaa

Ekoenergia-merkki myönnetään tuulivoimalle sillä ehdolla, että voimala ei sijoitu luonnonsuojelualueille, arvokkaille maisema-alueille tai kulttuuriperintöalueille tai tärkeille lintualueille.

720-usp-kiintea-hinta-2.png

Kiinteä hinta koko sopimuskauden ajan

Koko sopimuskauden ajaksi sovitaan kiinteä hinta, johon sähkön markkinahinnan muutokset eivät vaikuta. Lähetämme sinulle hyvissä ajoin ennen sopimuksen päättymistä edullisen uusimistarjouksen.

  • Kuluttajien valinta Suomen vastuullisimmaksi sähköyhtiöksi
  • Fossiilivapaata Suomen luonnonsuojeluliiton suosittelemaa tuulisähköä
  • Päivän tarjous voimassa vain rajoitetun ajan
Tee sähkösopimus

 

 

ekoenergia-350x117.png

Vattenfallin tuulisähkö

Vattenfallin tuulisähkö on vähäpäästöistä ja uusiutuvaa, Suomen luonnonsuojeluliiton suosittelemaa EKOenergiaa. Tehdessäsi Täystuuli-sopimuksen sähkönkulutustasi vastaava määrä tuotetaan uusiutuvalla tuulivoimalla, ja jonka alkuperämää on Ruotsi ja/tai Tanska. Myymme sertifioitua tuulisähköä ilman lisähintaa.

Lue Täystuuli-sähkösopimuksen sopimusehdot

 

Määräaikainen sopimus

Tämä sähkösopimus tehdään aina määräajaksi, joka näkyy sopimuksen teon yhteydessä. Koko sopimuskauden ajan maksat sähköstäsi kiinteää kilowattituntihintaa, johon markkinahinnan muutokset eivät vaikuta. 

Vaihto-oikeus

Lisäämällä sopimukseesi Vaihto-oikeuden voit pienentää sähkölaskuasi entisestään, jos sähkönhinta laskee. Käyttämällä Vaihto-oikeutta voit vaihtaa sopimuksesi kerran sopimuskauden aikana uuteen, vähintään samankestoiseen edullisempaan sopimukseen. 

Muuttoturva

Muuttaessaan Vattenfallin asiakas voi ottaa sähkösopimuksensa mukaan uuteen kotiinsa. Sähkösopimus siis jatkuu uudessa kodissa samoin ehdoin ja hinnoin. Tutustu muuttoturvaan.

Asiantuntijan kommentti

”On ennustettu, että maailman energiantarve kasvaa noin 30 % seuraavan vuosikymmenen aikana. Tämä tarkoittaa sitä, että sähkön kysyntä kasvaa niin globaalisti kuin Euroopassa ja meillä Suomessakin. Samanaikaisesti meidän on pyrittävä kaikin keinoin hidastamaan ilmaston lämpenemistä, mikä johtuu suurilta osin fossiilisten polttoaineiden käytöstä. Uusiutuvilla energialähteillä, mukaan lukien tuulienergialla, on keskeinen osa kasvavan energiatarpeen kattamisessa ja ilmaston lämpenemisen hidastamisessa.” 

Lauri Mattelmäki, tuoteasiantuntija
Vattenfall Oy

Miten tuulesta tuotetaan sähköä?

Tuulen liike-energia muutetaan sähköksi tuuliturbiinien pyörivien lapojen avulla. Tuuli antaa voimaa lapojen ja navan muodostamalle roottorille, joka pyöriessään muuttaa tuulen liike-energian akselin pyörimisenergiaksi. Vaihdelaatikon kautta voima siirtyy turbiiniakselista tornin yläosassa olevaan generaattoriin, joka tuottaa sähköä. Tuulivoimala muuttaa energiaksi noin kolmasosan roottoriin osuvien tuulien voimasta.

Tuulivoimalat asennetaan usein ryhmiin, ns. tuulivoimapuistoihin, jotka sijaitsevat joko avomerellä tai maalla. Tuulivoimapuistoissa turbiinit on sijoitettu 4–10 kertaa roottorin pyörimiskehää vastaavan matkan päähän toisistaan tuuliolosuhteista riippuen, jotta minimoidaan vierekkäisen turbiinin pyörimisestä aiheutuvat mahdolliset tehohäviöt.

Tuulisähköstä noin 70 % tuotetaan vuoden kuuden kylmimmän kuukauden aikana. Talvikuukausina tuulee huomattavasti enemmän ja ilman tiheys on korkeampi, jolloin samasta ilmamäärästä saadaan irti enemmän energiaa.

Nykyisin suurimpien laitosten koko on Suomessa 5 MW. Tulevaisuudessa yksittäisten tuulivoimaloiden koko etenkin merelle rakennettaessa kasvaa niin, että laitosten teho voi olla yli 7 MW.

 

Vattenfall ja tuulivoima

Vattenfall panostaa merkittävästi tuulivoiman rakentamiseen ja operoimme parhaimillamme yli 1000 tuulivoimalaa Ruotsissa, Tanskassa, Saksassa, Alankomaissa ja Iso-Britanniassa.

Tutustu tuulivoimatuotantoon