Aurinkopaneelien rahoitus

Aurinkopaneelit ovat kannattava mutta hintava sijoitus. Monet pankit tarjoavatkin rahoitusvaihtoehtoja aurinkopaneelien hankkimiseen.

OP:n rahoitus aurinkopaneeleihin

Yhteistyökumppanimme aurinkopaneelien rahoituksessa on OP. Voit laskea itsellesi sopivan kuukausierän lainalaskurilla ja täyttää hakemuksen OP:n nettisivuilla.

Tee lainalaskelma

  • 2 500–30 000 € lainaa
  • Joustava takaisinmaksuaika
  • Edullinen korko (OP-Prime + 5,95 %)
  • Laskutuspalkkio 5 €/kk

Saat OP:n rahoitukseen kuukauden korotonta ja kulutonta maksuaikaa sekä mahdollisuuden hyödyntää vuosittain kaksi maksuvapaata kuukautta. Luoton voit maksaa pois kerralla milloin tahansa ilman lisäkuluja.

Nainen ja mies kotitoimistolla tutkimassa papereita.
Vertaile eri rahoitusvaihtoehtoja löytääksesi itsellesi sopivin tapa.

Hae rahoitusta seuraavasti

  1. Tee rahoitushakemus OP:n nettisivuilla.
  2. Ilmoita rahoituspäätöksen numero myyjällemme tilatessasi aurinkopaneelit.
  3. Mikäli päätät hakea rahoitusta vasta myöhemmin, ilmoita meille rahoituspäätöksen numero laskulta löytyvään sähköpostiosoitteeseen.
  4. OP lähettää sinulle rahoituslaskut erikseen. Mikäli tarvitset kopion alkuperäisestä laskusta, voit olla yhteydessä asiakaspalveluumme.

*OP:n rahoitusta voi hakea täysi-ikäinen yksityishenkilö, joka asuu ja työskentelee pysyvästi Suomessa. Rahoituksen saamiseksi sinulla on oltava säännölliset palkka- tai eläketulot sekä omistusasunto, johon perusparannus kohdistuu.

Mitä aurinkopaneelit maksavat?

Aurinkopaneelien hintaan vaikuttavat valittujen tuotteiden lisäksi asennuskohteen yksityiskohdat ja järjestelmän koko. Ota meihin yhteyttä, niin teemme sinulle tarjouksen tarpeisiisi sopivasta aurinkosähköjärjestelmästä. 

Ota yhteyttä

Tee aurinkopaneeleista kannattava sijoitus

Pienennä sähkölaskuasi

Aurinkopaneelit ovat kannattava sijoitus, vaikka ottaisit lainaa niiden rahoittamiseksi. Säästöt näkyvät suoraan pienentyvissä sähkölaskuissa, kun tuotat aurinkosähköä itse.

Joustava rahoitusvaihtoehto

Hankkiessasi aurinkopaneelit OP:n rahoituksella saat luotollesi edullisen koron sekä joustavan takaisinmaksuajan. Löydät lisätietoa rahoitusvaihtoehdosta OP:n nettisivuilta.

Valitse itsellesi sopiva vaihtoehto

Voit rahoittaa aurinkopaneelit eri tavoin – esimerkiksi kertaluotolla, asuntolainan korotuksella tai omalla rahoituksella. Vertaile vaihtoehtoja ja valitse itsellesi parhaalta tuntuva rahoitustapa.

Usein kysyttyä aurinkopaneelien rahoituksesta
Mitä eroa on kertaluotolla ja asuntolainan korottamisella?

Kertaluotto aurinkopaneeleille on erillinen laina, jonka ottamiseksi et tarvitse vakuuksia. Eri rahoitusyhtiöillä on erilaisia ehtoja kertoluottojen myöntämiseksi. 

Asuntolainan korottaminen puolestaan tarkoittaa, että otat olemassa olevan asuntolainan päälle lisää lainaa, jolla voit rahoittaa esimerkiksi aurinkopaneelit. Asuntolainalla on aina lainakatto, johon korotuksen on mahduttava. Asuntolainan korkokulut ovat sidoksissa lainaehtoihisi.

Kuinka paljon lainaa tarvitsen aurinkopaneelien rahoittamiseen?

Voit rahoittaa aurinkopaneelit osittain tai kokonaan lainarahalla. Yhteistyökumppanimme OP tarjoaa kertaluottoa aurinkopaneelien rahoittamiseen 2 500–30 000 euroa.

Milloin minun kuuluu hakea lainaa aurinkopaneeleihin?

Aloita pyytämällä tarjouksia aurinkopaneeleista sinua kiinnostavilta yrityksiltä. Näin saat käsityksen siitä, mitä investointi aurinkopaneeleihin maksaa ja kuinka paljon rahaa voit säästää, jonka myötä pystyt tarkemmin arvioimaan mahdollista tarvetta lainalle. Voit myös ottaa yhteyttä pankkiisi ja kysyä neuvoa. 

Saanko kotitalousvähennyksen rahoittaessani aurinkopaneelit lainarahalla?

Aurinkopaneelien asennustyöstä on mahdollista hakea kotitalousvähennystä normaaliin tapaan silloinkin, kun investointiin lainaa rahaa.