6 kk ilman perusmaksua | sähkö 6,38 snt/kWh

Perusmaksu normaalisti 3,00 € / kk | Sopimuksen kesto: 24 kk

Puhdas ilma kotiisi

Valitse omasi Vattenfallin ilmastoystävällisistä sähkösopimuksista 7.1.-14.2.2019, saat 50 % alennuksen puistokultapalmusta Plantagenilta.

Etuun oikeuttava koodi toimitetaan sähköpostitse ja se on voimassa 14.2.2019 saakka.

Asiakasetu puistokultapalmu

 

Ajankohtaisia aiheita

Lisää uusimpia julkaisujamme löydät Fokuksessa -osiosta.

Sähkökatsaus tammikuu 2019 - Vattenfall

Sähkön tukkuhinta nousi viime vuonna voimakkaasti

Sähkön tukkuhinta nousi vuonna 2018 keskimäärin 41 prosenttia. Tukkuhintaa nosti aiempia vuosia kylmempi talvi sekä Pohjois-Euroopan poikkeuksellisen lämmin ja kuiva kesä, jonka vuoksi vesivoimaa oli tarjolla niukasti. Tämän vuoksi sähkön tuottamiseen jouduttiin käyttämään kalliimpia polttoaineita. 

Lue koko artikkeli

Sähkö toi meille vapaa-ajan, pelastaako se seuraavaksi meidät ilmastonmuutokselta? - Vattenfall

Sähkö toi meille vapaa-ajan, pelastaako se seuraavaksi meidät ilmastonmuutokselta?

Erilaiset sähköllä toimivat kulkuneuvot ovat tärkeä keino vähentää liikenteen päästöjä. Pienet sähkökäyttöiset liikkumisvälineet, kuten sähköpyörät ja -skootterit ovat näppäriä, ja sähköä on testattu myös lentokoneiden ja laivojen liikuttamiseen.

Lue koko artikkeli

Valitse kotiisi fossiilitonta sähköä

  • Fossiilittomasti tuotettua sähköä
  • 24 kk määräaikainen, 6 kk ilman perusmaksua
  • Sähkön hinta pysyy samana koko sopimukauden ajan, ei piilokuluja
  • Päättyy muuton yhteydessä

Tee sähkösopimus


Mitä on fossiiliton energia?

Fossiiliton tarkoittaa tuotantoa, joka ei lisää hiilidioksidin määrää ilmakehässä, eikä siten lämmitä ilmastoa.

Fossiilisilla energian tuotantomuodoilla tarkoitetaan uusiutumattomilla energialähteillä kuten öljyllä, maakaasulla tai kivihiilellä tuotettua energiaa. Nimitys ”fossiilinen” tulee siitä, että ne ovat syntyneet muinaisten eliöiden jäänteistä miljoonien vuosien aikana.  Niihin perustuva energiantuotanto aiheuttaa ilmastolle haitallisia hiilidioksidipäästöjä. 

Koska ilmastonmuutos on yksi aikamme suurimmista haasteista on tärkeää, että ihmiskunta pystyy siirtymään vähäpäästöisiin energiamuotoihin. Me Vattenfallilla olemme päättäneet mahdollistaa fossiilivapaan elämän yhden sukupolven aikana.

Aurinkovoima

Aurinkovoima on uusiutuva energianlähde jota riittää noin  6,5 miljardiksi vuodeksi. Se on myös yksi nopeimmin kehittyvistä energiantuotantomuodoista. 

Tutustu aurinkovoimaan

Tuulivoima

Tuulivoima on Euroopan nopeimmin kasvava energiantuotantomuoto ja sillä on merkittävä rooli maailmanlaajuisten ilmastotavoitteiden saavuttamisessa.

Tutustu tuulivoimaan

Vesivoima

Vesivoima on uusiutuva energialähde, joka on taloudellisesti houkuttelevaa ja toimitusvarmaa sekä aiheuttaa ainoastaan vähäisiä CO2-päästöjä.

Tutustu vesivoimaan

Ydinvoima

Ydinvoima on toimintavarmaa ja sen aiheuttamat C02-päästöt ovat matalia. EU:n päästöttömästä sähköntuotannosta noin 50 % tuotetaan ydinvoimalla.

Tutustu ydinvoimaan

Kysy chatissa