Time in controller:29.3.2023 13.08.55

Valitse Ilmasto Vakio

Fossiilivapaassa Ilmasto Vakio -sähkösopimuksessa on aina sama kiinteä kuukausihinta, joten se on helppo ja huoleton valinta. Siksi se on yksi suosituimmista tuotteistamme. Ilmasto Vakio sopii koteihin, joissa sähköä kuluu vuodessa maksimissaan 2500 kWh.

Toistaiseksi voimassaoleva Ilmasto Vakio on helppo ja huoleton vaihtoehto kerrostaloasuntoihin, joiden vuosikulutus on alle 2 500 kWh. Sopimuksessa on kiinteä kuukausimaksu. Mikäli kuukauden kulutus ylittää 208 kwh/kk, laskutetaan ylimenevän energiakulutuksen osalta Vattenfallin hinnaston mukainen hinta (snt/kWh) kiinteän kuukausihinnan lisäksi. Ilmasto Vakio -sähkösopimuksen sähkö on tuotettu täysin fossiilivapaasti vesi-, tuuli- ja ydinvoimalla.

Tutustu tarkemmin

Näytä lisää Vähemmän Kiinteä kk-hinta CO2-säästösi on n. CO2-säästösi perustuu asuntosi sähkönkulutusarvioon. Kuukausimaksu: Alennettu hinta voimassa: Hinta, jos kulutus ylittää 208 kWh/kk: Spot-hinta + Sopimuksen kesto: Määräaikainen Toistaiseksi voimassa Tee sopimus

720-usp-low-co2i.png

Fossiilivapaa sähkösopimus

Vesi, tuuli- ja ydinvoimalla tuotettua täysin CO2-vapaata sähköä. 

savings-USP-720x250.png

Kilpailukykyinen hinta

Asiantuntijamme varmistavat, että saat sähköä aina kilpailukykyiseen hintaan. Huomioithan, että hinta saattaa muuttua kesken sopimuskauden.

kerrostalot-USP-720x250.png

Huoleton sähkösopimus

Sähkösopimus on voimassa toistaiseksi. Sopimuksen laskutus perustuu kiinteähintaiseen kuukausimaksuun. 

ilmastovakio-illustration-700px.png

Täydellinen sopimus vähän sähköä kuluttaville

Ilmasto Vakio -sopimuksen laskutus perustuu kiinteähintaiseen kuukausimaksuun (alv. 24%), joka pysyy samana sähkönkulutuksen määrästä riippumatta. Verkkoyhtiösi laskuttaa sähkönsiirrosta erikseen. Huomioithan, että sopimuksen vuosittainen kulutusraja on 2 500 kWh (208 kWh/kk), joten sopimus soveltuu etenkin kerrostaloasuntoihin. Jos jossakin kuussa sähköä kuluu tavallista enemmän (yli 208 kWh), laskutetaan ylimenevän sähkön osuus Vattenfallin silloisen hinnaston mukaisesti. Mikäli kotonasi kuluu enemmän sähköä, suosittelemme tutustumaan muihin sähkösopimuksiimme.

Tee arvio sähkönkulutuksestasi

Alla olevalla laskurilla voit arvioida onko sähkönkulutuksesi alle 2500 kWh vuodessa. Sähkönkulutus on aina yksilöllistä ja tarkan vuosikulutusarviosi löydät sähkölaskustasi. 

Ota yhteyttä asiakapalveluun

ukk-720x.jpg

Kysymyksiä ja vastauksia

Löydät täältä yleisimmät kysymykset liittyen Ilmasto Vakio -sähkösopimukseen.

Mistä saan selville asuntoni vuosikulutuksen?

Asuntosi arvioidun vuosikulutuksen löydät sähkölaskultasi. Jos vuosikulutusarviosi on 2500 kWh tai vähemmän, Ilmasto Vakio on täydellinen sopimus sinulle.

Mitä, jos sähköä kuuluukin vuodessa enemmän kuin 2500 kWh?

Mikäli yksittäisen kuukauden kulutus ylittää kuukausittaisen kulutuksen enimmäismäärän (208 kWh), laskutetaan ylimenevän energiakulutuksen osalta Vattenfallin hinnaston mukainen hinta (snt/kWh) kiinteän kuukausihinnan lisäksi. Kulutustiedot ovat asiakkaan nähtävillä Vattenfallin Oma energia -palvelussa.

Mitä tarkoittaa toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus?

Toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus ei ole sidottu määräaikaan ja voit päättää sopimuksen kahden viikon irtisanomisajalla. Ilmasto Vakio on tästä syystä erityisen helppo ja huoleton sähkösopimus.

Jos olen muun kuin Vattenfallin asiakas, kuinka sanon irti edellisen sopimukseni?

Me sanomme irti nykyisen sähkösopimuksen puolestasi ja tarkistamme tarvittavat sähkön käyttöpaikkaa koskevat tiedot verkkoyhtiöltäsi. Saat vahvistuksen uudesta sähkösopimuksestasi kahden viikon kuluessa sopimuksen tekemisestä.

Kulutatko enemmän sähköä?

Mikäli kotisi vuosikulutusarvio on enemmän kuin 2500 kWh vuodessa, suosittelemme sinulle seuraavia fossiilivapaita sähkösopimuksia.

Ilmasto Mix -sopimus sopii kaikkiin koteihin ja se on huoleton vaihtoehto pitkäksi aikaa. Sähkön hinta pysyy samana koko 24 kuukauden sopimuskauden ajan, joten sinun ei tarvitse huolehtia sähkön hinnan vaihtelusta. Sopimuksen sähkö on tuotettu fossiilivapaasti vesi, tuuli- ja ydinvoimalla. Arvonlisävero 10 % 1.12.2022-30.4.2023 (norm. 24%).

 

Tutustu tarkemmin

Näytä lisää Vähemmän 24 kk CO2-säästö on n. CO2-säästö perustuu asiakkaidemme kulutuskeskiarvoon. Perusmaksu: Tarjouskampanjan kesto: Hinta: Spot-hinta + Sähkön alkuperä: 100 % uusiutuvaa energiaa Sopimuksen kesto: Määräaikainen Toistaiseksi voimassa Tee sähkösopimus

Tuntisähkö Mix– eli pörssisähkösopimus on toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus. Pörssisähkösopimuksella voit hyödyntää sähkön hinnan vaihteluita ja pienentää sähkölaskuasi - siksi sopimus sopii erityisen hyvin sähkölämmittäjälle. Sopimuksen sähkö on tuotettu fossiilivapaasti vesi-, tuuli- ja ydinvoimalla. Sivuston hinnat sisältävät 10 % arvonlisäveron 1.12.2022-30.4.2023 (norm. 24%). 

Tutustu tarkemmin

Näytä lisää Vähemmän Spot CO2-säästö on n. CO2-säästö perustuu asiakkaidemme kulutuskeskiarvoon. Perusmaksu: Tarjouskampanjan kesto: Hinta: Spot-hinta + Sähkön alkuperä: 100 % uusiutuvaa energiaa Sopimuksen kesto: Määräaikainen Toistaiseksi voimassa Tee sähkösopimus


Mitä on fossiilivapaa energia?

Fossiilivapaa energiantuotanto ei sisällä fossiilisia energialähteitä.

Fossiilisilla energian tuotantomuodoilla tarkoitetaan uusiutumattomilla energialähteillä kuten öljyllä, maakaasulla tai kivihiilellä tuotettua energiaa. Nimitys ”fossiilinen” tulee siitä, että ne ovat syntyneet muinaisten eliöiden jäänteistä miljoonien vuosien aikana.  Niihin perustuva energiantuotanto aiheuttaa ilmastolle haitallisia hiilidioksidipäästöjä. 

Koska ilmastonmuutos on yksi aikamme suurimmista haasteista on tärkeää, että ihmiskunta pystyy siirtymään vähäpäästöisiin energiamuotoihin. 

Tuulivoima

Tuulivoima on Euroopan nopeimmin kasvava energiantuotantomuoto ja sillä on merkittävä rooli maailmanlaajuisten ilmastotavoitteiden saavuttamisessa.

Tutustu tuulivoimaan

Vesivoima

Vesivoima on uusiutuva energialähde, joka on taloudellisesti houkuttelevaa ja toimitusvarmaa sekä aiheuttaa ainoastaan vähäisiä CO2-päästöjä.

Tutustu vesivoimaan

Ydinvoima

Ydinvoima on toimintavarmaa ja sen aiheuttamat C02-päästöt ovat matalia. EU:n päästöttömästä sähköntuotannosta noin 50 % tuotetaan ydinvoimalla.

Tutustu ydinvoimaan

Aurinkovoima

Aurinkovoima on uusiutuva energianlähde jota riittää noin  6,5 miljardiksi vuodeksi. Se on myös yksi nopeimmin kehittyvistä energiantuotantomuodoista. 

Tutustu aurinkovoimaan

Kysy chatissa