Kodin energiaratkaisut

Kenen tahansa pitäisi voida asua voimalaitoksessa.

Anna kotisi sähköistää elämääsi

Me Vattenfallilla haluamme tehdä elämästä helpompaa kaikille, jotka haluavat työskennellä fossiilivapauden puolesta. Ei ainoastaan toimittamalla fossiilivapaasti tuotettua energiaa, vaan myös mahdollistamalla yksilöiden, perheiden ja yritysten siirtymisen pois fossiilisista polttoaineista ja uusiutuvien energialähteiden käytön missä tahansa he ovatkin, kotona tai tien päällä.

Siksi olemme sitoutuneet kehittämään ratkaisuja, joiden avulla kaikki voivat osallistua fossiilivapaan energian tuotantoon ja kulutukseen. Lähtien sähköautojen lataamisesta, lämmitysratkaisuista, kuten lämpöpumpuista ja varastointiteknologioista, paikalliseen sähköntuotantoon, kuten kattojen aurinkopaneeleihin. Uskomme, että hajautetuilla uusiutuvilla energialähteillä on valtava rooli matkallamme kohti fossiilivapautta.

Kuumia uutisia kestävään kodin lämmitykseen

Olemme lanseeranneet upouuden korkean lämpötilan lämpöpumppujärjestelmän, joka pystyy lämmittämään kotisi ilman maakaasua. Se voi korvata kotisi keskuslämmityskattilan vaivattomasti. Tämä yksinkertainen ja edullinen vaihtoehto kaasukäyttöiselle keskuslämmityskattilalle on saatavilla vuoden 2022 puolivälistä alkaen asennettaviksi kotitalouksiin Alankomaissa. Tehokkaan sähkölämpöpumpun, älykkään ohjauksen ja kerrostetun puskurisäiliön yhdistelmän ansiosta tämä korkean lämpötilan lämpöpumppu voi helposti korvata keskuslämmityskattilan.

Isä ja tytär kotona viihtymässä
Tarjoamme erilaisia hajautettuja energiaratkaisuja useimmilla markkina-alueillamme, mukaan lukien sähköautojen lataaminen, paikallinen voimantuotanto, kuten aurinkopaneelit katolla, ja lämmitysratkaisut, mukaan lukien lämpöpumput, ja säilytysteknologiat. Vattenfall tarjoaa myös räätälöityjä hajautettuja ja integroituja energiaratkaisuja kiinteistönomistajille.

"Tämä uusi innovatiivinen lämpöpumppu tekee omakotitalosta maakaasuttoman kahdessa päivässä. Näiden kotien lämmittämiseen perinteisillä lämpöpumpuilla, jotka tuottavat matalaa tai keskikorkeaa lämpöä, tarvitaan kalliita valmistelutoimia. Monissa tapauksissa tämä tarkoittaa lattialämmitystä ja/tai talon kattavaa jälkieristystä. Vattenfallin mukaan nämä kustannukset, jotka lähestyvät noin 25 000 euroa, työn vaiva ja pitkä odotusaika ovat suuri este talonomistajille siirtyä täysin sähköiseen lämmitykseen", sanoo Cindy Kroon, Head of Customers & Solutions, Vattenfall, Alankomaat.

Energian jakaminen ja yhteistyö ovat tulevaisuutta

Energian jakaminen on hyvä tapa hyödyntää uusiutuvia energianlähteitä. Siksi lanseerasimme Powerpeersin Alankomaissa. Powerpeers on sekä markkinapaikka että yhteisö, jossa asiakkaat voivat vastaanottaa ja jakaa itse tuotettua energiaansa. Tämä on hieno tapa tarjota yhä useammille ihmisille mahdollisuus hyötyä uusiutuvista energialähteistä.

Katso myös

Vedyn potentiaali hiilipäästöjen vähentämisessä eri teollisuudenaloilla ja sektoreilla on suuri.

Fossiilivapaa vety

Vedyn potentiaali hiilipäästöjen vähentämisessä eri teollisuudenaloilla ja sektoreilla on suuri, koska sitä voidaan käyttää energianlähteenä korvattaessa fossiilisia polttoaineita, kuten kaasua tai öljyä, sekä katalysaattorina teollisissa prosesseissa korvaamalla fossiiliset materiaalit, kuten koksi.

Tuulivoimasta on tullut yksi tärkeimmistä energianlähteistä hiilestä irtautumiseen pyrittäessä.

Tuulivoima

Tuulivoima on yksi tärkeimmistä uusiutuvista energialähteistä. Rakenamme Suomen Korsnäsiin tuulivoimapuiston joka tuottaa uusiutuvaa energiaa määrän, joka vastaa yli kahden miljoonan kerrostaloasunnon vuosikulutusta.

Hybrit on suurin muutos teräksen tuotannossa yli 1 000 vuoteen. Olemme yhdessä kumppaneidemme LKAB:n ja SSAB:n kanssa luoneet HYBRIT-projektin teräksen tuottamiseksi hiilen sijasta vedyn avulla.

Fossiilivapaa teräs

Olemme kehittämässä suurinta muutosta teräksen tuotannossa yli 1 000 vuoteen. Olemme yhdessä kumppaneidemme LKAB:n ja SSAB:n kanssa luoneet HYBRIT-projektin teräksen tuottamiseksi hiilen sijasta vedyn avulla.