Time in controller:16.8.2022 4.17.33

Tuntisähkö Mix L

Perusmaksu: 2,95 € | Energia: spot-hinta + 0,19 snt/kWh (kulutus yli 20 000 kWh/v)

Tee sähkösopimus

Kulutan alle 20 000 kWh/vuosi

fossiilivapaa-icon.jpgFossiilivapaa ilman lisähintaa

Sähkö on tuotettu vesi-, tuuli- ja ydinvoimalla. Kaikki myymämme sähkö on alkuperätodennettua.

tuntihinta-icon.jpgHyödynnä edulliset tunnit

Ohjaa sähkönkulutusta niille tunneille, jolloin spot-hinta on edullinen. Näin voit säästää sähkölaskussasi.

OKT-icon.jpgEdullinen paljon kuluttavalle

Sopimus on edullinen valinta isoihin omakotitaloihin ja sähkölämmitteisiin rivitaloasuntoihin.

helppo-icon.jpgHuoleton vaihtoehto

Sopimus ei sido sinua määräajaksi vaan sopimus on voimassa toistaiseksi.

Suosituksemme omakotitaloihin

Mitä suurempi sähkönkulutus, sitä tärkeämpää on, että sähkö on tuotettu fossiilivapaasti. Tuntisähkö Mix seuraa sähkön pörssihintaa. Voit optimoida sähkönkulutustasi edullisimmille tunneille ja näin säästää sähkölaskussasi. Sopimus on täydellinen valinta esimerkiksi omakoti- ja rivitaloihin, joissa on suora sähkölämmitys.

Tuntisähkö Mix L

Jos kulutuksesi on yli 20 000 kWh/v, tarjoamme spot-hinnan normaalia pienemmällä marginaalilla, -30%. Täydellinen sopimus esim. isompaan omakotitaloon, jossa on suora sähkölämmitys.

Sopimus: toistaiseksi voimassaoleva
Tuotantotapa: fossiiliton
Hinta: spot-hinta + 0,19 snt/kWh
Perusmaksu: 2,95 €/kk

Tee sopimus

Tuntisähkö Mix L -sähkösopimus

Sähkön hinta juuri nyt

Alla voit itse valita, minkä ajanjakson spot-hintoja haluat tarkastella. Voit myös verrata hintoja edelliseen vuoteen sekä viedä hinnat Exceliin. Lue sähkön hinnan kehityksestä sähkömarkkinakatsauksestamme.

Hinta sisältää sähköpörssin määrittelemän sähkön hinnan, arvonlisäveron 24 % sekä Tuntisähkö- tai EKO Tuntisähkö -sopimuksen marginaalin ilman kampanja-alennusta.

Mistä sähkön hinta muodostuu?

Sähkösopimuksen perusmaksu

Perusmaksu veloitetaan joka kuukausi, ja sen päälle maksetaan vielä energian hinta. Perusmaksun merkitys riippuu pitkälti siitä, kuinka paljon sähköä kulutat.

Jos kuukausittainen kulutus on pientä, on perusmaksun osuus sähkölaskusta merkittävä, joten kannattaa kiinnittää huomiota perusmaksuun. Jos taas kulutat paljon, ei perusmaksujen vertailulla ole niin suurta merkitystä. 

Sähkön hinta

Usein sähkösopimuksia vertaillessa keskitytään energian hintaan, joka ilmoitetaan senteissä per kilowattitunti, esimerkiksi 6,41 snt/kWh. Energian hinta on sitä merkityksellisempi, mitä suurempi kulutuksesi on. Toisaalta kannattaa huomioida, että erot hintojen välillä ovat usein pieniä, eivätkä tarkoita muutamaa euroa enempää kuukaudessa. 

Sähkönsiirrosta vastaa paikallinen sähköverkkoyhtiö, joka omistaa alueen jakeluverkon. Sähkön siirtohintaa ei voi kilpailuttaa. Sähköstä maksetaan myös sähköveroa, jonka paikallinen sähköverkkoyhtiösi laskuttaa siirtohinnan yhteydessä.

Fossiilivapaa energia

Hintaan vaikuttaa usein myös se, miten sähkö on tuotettu. Usein niin kutsuttu perussähkö on edullisin vaihtoehto, mutta sisältää myös fossiilisilla polttoaineilla tuotettua sähköä. Uusiutuva energia maksaa monilla ekstraa.

Meillä Vattenfallilla sähkö on aina tuotettu fossiilivapaasti, ja voit valita minkä tahansa uusiutuvan tuotantotavan samaan hintaan. Kannattaakin vertailla aina kahta vastaavaa sähköntuotantotapaa keskenään jotta saat hyvän käsityksen hintaeroista. 

Sopimustyyppi

Vain määräaikaisessa sähkösopimuksessa on kiinteä hinta. Jos sopimus on toistaiseksi voimassa, on siinä aina mahdollisuus hinnan muuttumiseen. Tämä voi tapahtua sopimuksesta riippuen joka tunti tai vain esimerkiksi puolen vuoden välein.  

Pörssisähkösopimuksissa hinta on yleensä kiinnitetty Pohjoismaisen sähköpörssin tuntihintaan, jolloin hinnoittelu on täysin läpinäkyvää. Siinä tapauksessa on tärkeää huomioida perusmaksu ja tuntihinnan päälle tuleva marginaali. 

  • Kuluttajien valinta Suomen vastuullisimmaksi sähköyhtiöksi
  • Fossiilivapaata ja alkuperätodennettua sähköä
  • Päivän tarjous voimassa vain rajoitetun ajan
Tee sähkösopimus

Sähköä yritykselle?

Tutustu yritysasiakkaille tarjoamiimme sähkösopimuksiin. Meiltä saat henkilökohtaista palvelua ja autamme sinua löytämään yrityksellesi sopivan sähkösopimuksen.

Tutustu yritysten sähkösopimuksiin

Kysy chatissa