Time in controller:4.12.2022 12.12.06

Valitse tuntihintainen sähkösopimus

Pörssisähkösopimuksella eli spot-sopimuksella voit hyödyntää sähkön hinnan vaihteluita ja vaikuttaa sähkölaskusi loppusummaan. Pörssisähkösopimus on toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus. 

Hinnoittelu noudattaa sähköpörssi Nord Poolin tunneittain päivittyviä spot-hintoja. EKO Tuntisähkö on Suomen Luonnonsuojeluliiton suosittelemaa, tuulivoimalla tuotettua EKOenergiaa.

Tuntisähkö Mix on toimitusvelvollisuustuotteemme Elenia Oy:n jakeluverkon alueella asuville asiakkaillemme.

Arvonlisävero 10 % 1.12.2022-30.4.2023 (norm. 24%).

Tuntisähkö Mix– eli pörssisähkösopimus on toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus. Pörssisähkösopimuksella voit hyödyntää sähkön hinnan vaihteluita ja pienentää sähkölaskuasi - siksi sopimus sopii erityisen hyvin sähkölämmittäjälle. Sopimuksen sähkö on tuotettu fossiilivapaasti vesi-, tuuli- ja ydinvoimalla. Arvonlisävero 10 % 1.12.2022-30.4.2023 (norm. 24%).

Tutustu tarkemmin

Näytä lisää Vähemmän CO2-säästö on n. CO2-säästö perustuu asiakkaidemme kulutuskeskiarvoon. Perusmaksu: Tarjouskampanjan kesto: Hinta: Spot-hinta + Sopimuksen kesto: Määräaikainen Toistaiseksi voimassa Tee sopimus

EKO Tuntisähkö on 100-prosenttisesti uusiutuvaa, tuulivoimalla tuotettua pörssisähköä. Jokaisesta kulutetusta kilowattitunnista menee maksu Suomen Luonnonsuojeluliiton EKOenergialle, joka ohjaa sen ympäristötyötä tekeville järjestöille. Arvonlisävero 10 % 1.12.2022-30.4.2023 (norm. 24%). 

Tutustu tarkemmin

Näytä lisää Vähemmän CO2-säästö on n. CO2-säästö perustuu asiakkaidemme kulutuskeskiarvoon. Perusmaksu: Tarjouskampanjan kesto: Hinta: Spot-hinta + Sopimuksen kesto: Määräaikainen Toistaiseksi voimassa Tee sopimus

fossiilivapaa-icon.jpgFossiilivapaa ilman lisähintaa

Sähkö on tuotettu vesi-, tuuli- ja ydinvoimalla. Kaikki myymämme sähkö on alkuperätodennettua.

tuntihinta-icon.jpgHyödynnä edulliset tunnit

Ohjaa sähkönkulutusta niille tunneille, jolloin spot-hinta on edullinen. Näin voit säästää sähkölaskussasi.

OKT-icon.jpgEdullinen paljon kuluttavalle

Sopimus on edullinen valinta isoihin omakotitaloihin ja sähkölämmitteisiin rivitaloasuntoihin.

helppo-icon.jpgHuoleton vaihtoehto

Sopimus ei sido sinua määräajaksi vaan sopimus on voimassa toistaiseksi.

Suosituksemme omakotitaloihin

Mitä suurempi sähkönkulutus, sitä tärkeämpää on, että sähkö on tuotettu fossiilivapaasti. Tuntisähkö Mix seuraa sähkön pörssihintaa. Voit optimoida sähkönkulutustasi edullisimmille tunneille ja näin säästää sähkölaskussasi. Sopimus on täydellinen valinta esimerkiksi omakoti- ja rivitaloihin, joissa on suora sähkölämmitys.

Sähkön hinta juuri nyt

Alla voit itse valita, minkä ajanjakson spot-hintoja haluat tarkastella. Voit myös verrata hintoja edelliseen vuoteen sekä viedä hinnat Exceliin. Lue sähkön hinnan kehityksestä sähkömarkkinakatsauksestamme.

Hinta sisältää sähköpörssin määrittelemän sähkön hinnan, arvonlisäveron 24 % sekä Tuntisähkö- tai EKO Tuntisähkö -sopimuksen marginaalin ilman kampanja-alennusta.

Mistä sähkön hinta muodostuu?

Sähkösopimuksen perusmaksu

Perusmaksu veloitetaan joka kuukausi, ja sen päälle maksetaan vielä energian hinta. Perusmaksun merkitys riippuu pitkälti siitä, kuinka paljon sähköä kulutat.

Jos kuukausittainen kulutus on pientä, on perusmaksun osuus sähkölaskusta merkittävä, joten kannattaa kiinnittää huomiota perusmaksuun. Jos taas kulutat paljon, ei perusmaksujen vertailulla ole niin suurta merkitystä. 

Sähkön hintavertailu

Mitä asioita sähkön hintavertailussa kannattaa huomioida? Usein sähkösopimuksia vertaillessa keskitytään energian hintaan, joka ilmoitetaan senteissä per kilowattitunti, esimerkiksi 6,41 snt/kWh. Energian hinta on sitä merkityksellisempi, mitä suurempi kulutuksesi on. Toisaalta kannattaa huomioida, että erot hintojen välillä ovat usein pieniä, eivätkä tarkoita muutamaa euroa enempää kuukaudessa. 

Sähkönsiirrosta vastaa paikallinen sähköverkkoyhtiö, joka omistaa alueen jakeluverkon. Sähkön siirtohintaa ei voi kilpailuttaa. Sähköstä maksetaan myös sähköveroa, jonka paikallinen sähköverkkoyhtiösi laskuttaa siirtohinnan yhteydessä.

Fossiilivapaa energia

Hintaan vaikuttaa usein myös se, miten sähkö on tuotettu. Usein niin kutsuttu perussähkö on edullisin vaihtoehto, mutta sisältää myös fossiilisilla polttoaineilla tuotettua sähköä. Uusiutuva energia maksaa monilla ekstraa.

Meillä Vattenfallilla sähkö on aina tuotettu fossiilivapaasti, ja voit valita minkä tahansa uusiutuvan tuotantotavan samaan hintaan. Kannattaakin vertailla aina kahta vastaavaa sähköntuotantotapaa keskenään jotta saat hyvän käsityksen hintaeroista. 

Sopimustyyppi

Vain määräaikaisessa sähkösopimuksessa on kiinteä hinta. Jos sopimus on toistaiseksi voimassa, on siinä aina mahdollisuus hinnan muuttumiseen. Tämä voi tapahtua sopimuksesta riippuen joka tunti tai vain esimerkiksi puolen vuoden välein.  

Pörssisähkösopimuksissa hinta on yleensä kiinnitetty Pohjoismaisen sähköpörssin tuntihintaan, jolloin hinnoittelu on täysin läpinäkyvää. Siinä tapauksessa on tärkeää huomioida perusmaksu ja tuntihinnan päälle tuleva marginaali. Yleensä pörssisähkösopimus on pitkällä aikavälilla ollut edullisin sähkösopimus vaihtoehto.

  • Kuluttajien valinta Suomen vastuullisimmaksi sähköyhtiöksi
  • Fossiilivapaata ja alkuperätodennettua sähköä
  • Kilpailukykyiset hinnat
Tee sähkösopimus

Sähköä yritykselle?

Tutustu yritysasiakkaille tarjoamiimme sähkösopimuksiin. Meiltä saat henkilökohtaista palvelua ja autamme sinua löytämään yrityksellesi sopivan sähkösopimuksen.

Tutustu yritysten sähkösopimuksiin

Sähkösopimus omakotitalo - Usein kysyttyä

Mikä on paras sähkösopimus omakotitaloon?

Sähkösopimus omakotitaloon kannattaa valita fiksusti. Koska sähköä kuluu omakotitalossa paljon, kilowattitunnin hinnalla on suuri painoarvo sähkölaskussa. Suosittelemme mittaustapaan katsomatta omakotitaloille joko Pörssisähköä tai sähkösopimusta, jossa hinta kilowattitunnille on matala.

Mikä on omakotitalon sähkönkulutus?

Sähkönkulutus omakotitalossa on arviolta vuodessa 19 000 kilowattituntia. Omakotitalon energiankulutusta on helppoa tehostaa ja arkielämän normaali sähkönkulutus voidaan saada pienillä teoilla alhaisemmalle tasolle.

Mistä löytyy halvin sähkösopimus?

Halvin sähkösopimus löytyy vertailemalla. Lopullinen sähkön hinta riippuu asumismuodosta ja sähkönkulutuksen määrästä. Tee sähkösopimus vertailu kätevästi muutamassa minuutissa. 

Tee sähkösopimus vertailu

Kysy chatissa