Time in controller:15.6.2024 4.58.07

Ilmastonmuutos ja sähkönkulutus

 

Oletko miettinyt, mikä on sähkön suhde ilmastoon ja päästöihin? Asiantuntijat kertovat, mikä on kaiken sähkönkulutuksen osuus kuluttajan hiilijalanjäljestä ja minkälaisilla sähköteoilla on oikeasti merkitystä. Annamme myös käytännöllisiä vinkkejä vastuullisuuden huomioimiseen ja tutkimme, minkälaista sähköntuotanto on tulevaisuudessa.

Kodinkoneiden sähkönkulutuksen hillitseminen kannattaa

Hillitse kodinkoneiden sähkönkulutusta

Kodinkone kuluttaa fiksuiten sähköä silloin, kun siitä pitää huolta. Tässä jutussa kerromme, miten voit huomioida kodinkoneen sähkönkulutuksen koko sen elinkaaren ajan.

Lue artikkeli

720x350_koti.jpg

Näin kulutat vähemmän sähköä kotona

Energiankulutusta on mahdollista hillitä, asuit sitten minkälaisessa kodissa tahansa. Kerromme, miten voit vähentää kulutusta lämmityksen, valaistuksen ja kodinkoneiden osalta.

Lue artikkeli

Alkuperätakuu varmistaa, että saat juuri sitä sähköä, mitä tilaat

Mistä tiedän että saan tilaamaani sähköä?

Alkuperätakuu on asiakkaalle ainoa keino taata, että hänen rahansa menevät fossiilivapaan sähkön tuotantoon. Mutta miten alkuperätakuujärjestelmä toimii käytännössä? Se selviää tässä jutussa.

Lue artikkeli

720x350_asuminen_hiilijalanjalki.jpg

Miten asumisen sähkönkulutus näkyy hiilijalanjäljessä?

Vaikuttaako sähkövalintani ilmastonmuutokseen? Kysyimme energiatehokkuuden asiantuntijalta, mikä merkitys asumisen sähkönkulutuksella on planeetan hyvinvoinnille.

Lue artikkeli

Pistorasiasta virtaa sähköä käyttöösi

Sähkön hinta ja hiilijalanjälki kulkevat yhdessä

Sähkö on halvinta silloin, kun kysyntää on vähän. Tarkkailemalla sähkön kulutusajankohtia voimme vaikuttaa siihen, miten paljon fossiilisia polttoaineita sähköntuotannossa kuluu.

Lue artikkeli

Lapset miettivät, minkälaista sähköntuotanto ja -kulutus mahtaa olla tulevaisuudessa

Miten sähköä tuotetaan vuonna 2035?

Sähköön liittyvät innovaatiot voivat olla pääroolissa maapallon hiilidioksidipäästöjen laskemisessa. Tutkija jakaa kolme visiota tulevaisuuden sähkön- ja energiantuotannosta.

Lue artikkeli

Kysy chatissa