Ilmalämpöpumpun huolto ja takuu

Vattenfallin myymillä Hitachin ja Innovan ilmalämpöpumpuilla on neljän vuoden takuu asennuspäivästä ja asennustyöllä sekä siinä käytetyillä osilla on kahden vuoden takuu. Voit tehdä takuuhuoltopyynnön tai huoltopyynnön laitteelle, jonka takuu on jo umpeutunut asiakaspalvelusivuiltamme täältä.

Ilmalämpöpumpun puhtaanapito

Ilmalämpöpumpun huolto on tärkeää, sillä pumppu ja sen suodattimet keräävät sisälleen epäpuhtauksia ja pölyä. Riittävä puhdistus takaa, että pumppusi hyötysuhde pysyy parhaana mahdollisena ja ettei pumppusi ala haisemaan eikä siinä ala itämään sisäilmalle haitallista homekasvustoa.

Suosittelemme, että puhdistat sisäyksikön suodattimet imuroimalla muutaman kuukauden välein tai puolivuosittain, jos pumpussa on puhdistusautomatiikka. Puhdistusautomatiikalla varustetuissa pumpuissa on tarpeen puhdistaa mahdollinen pölysäiliö. Suodatintyypistä riippuen ne pitää joko imuroida, pestä tai käsitellä muuten valmistajan ohjeiden mukaan.

FrostWash -toiminto huuhtelee sisäyksikköön kertyneitä epäpuhtauksia kennoon kertyvän kosteuden avulla, mutta muissakin laitteissa jäähdytyskaudella sisäyksikön kennoon kertyy huurretta, joka sulaessaan kuljettaa pölyä kennosta kondenssiveden poistoputkeen. Varmista keväällä, ettei talven aikana kertynyt pöly tuki kondenssivesiletkua eikä kondenssiveden poistoletkussa kasva esimerkiksi hometta, joka tukkisi sen. 

Ilmalämpöpumpun huolto ja takuu

Ostaessasi ilmalämpöpumpun meiltä voit olla luottavaisin mielin, koska myymillämme ilmalämpöpumpuilla on 4 vuoden laitetakuu ja 2 vuoden asennustakuu. Takuuasiat voit hoitaa asiakaspalvelusivullamme.

Ilmalämpöpumpun takuuasiat hoituvat suunnilleen samassa ajassa kuin asennuksetkin, joten vikatilanteessa laite voi olla toimimatta useamman viikon. Et kuitenkaan menetä pumpun tuottamaa säästöä, koska ilmalämpöpumppu kuluvana laitteena toimii vastaavasti pidempään jos sen käytössä on välillä tauko. On kuitenkin tärkeää, että lämmitys ei ole koskaan riippuvainen ilmalämpöpumpusta, vaan ilmalämpöpumppu on vain säästön tuoja. Jäähdytyslaitteiden toiminta kannattaa tarkistaa jo keväällä ilmojen lämmittyä, koska hellekauden alussa asentajista on aina pulaa eikä korjaus välttämättä ehdi kesän hellekaudelle, jos se tilataan kauden jo alettua.

Jos vanhaa laitetta ei kannata enää korjata

Jos laitteen takuu on mennyt umpeen ja laitteella on muutenkin jo ikää, voi olla, ettei sitä enää kannata korjata. Ilmalämpöpumput kehittyvät jatkuvasti, ja uudet mallit ovat vanhoja tehokkaampia. Ilmalämpöpumpun takaisinmaksuaika on myös lyhyt, ja jo noin 6-8 vuodessa ilmalämpöpumppu on yleensä maksanut itsensä kaksinkertaisesti takaisin.

Uusi pumppu vanhan tilalle

Huomaa, että vanhaa laitetta ei saa purkaa itse, vaan kylmäainetta sisältävien laitteiden purkaminen vaatii kylmäaineluvat sekä välineet kaasujen talteenottoon.