Ilmalämpöpumpun asennus

Ilmalämpöpumpun oikeanlaisella asennuksella sekä huolellisella sijoittamisella varmistat, että saat laitteestasi täyden hyödyn. Ostamalla ilmalämpöpumpun meiltä asennettuna voit olla varma, että ilmalämpöpumppusi on asennettu kaikkien säädösten ja maahantuojan suositusten mukaisesti. Asennuksen osuudesta voit hakea kotitalousvähennystä. Asennuksellamme on aina 2 vuoden takuu, joka kattaa mm. asennuksessa käytettäviä pientarvikkeita sekä työn jälkeä. Itse pumpuilla on 4 vuoden takuu, joka kattaa myös mahdollisesti asennuksesta pumppuun syntyneet ongelmat.

Ilmalämpöpumpun asennuksen hinta

Ilmalämpöpumpun asennuskustannus muodostaa kohteesta ja paketista riippuen n. 30–50% laitteen kokonaiskustannuksista. Tyypillisesti asennus maksaa n. 800-1000 €. Hinnat vaihtelevat esimerkiksi asennustyön sisällöstä ja asennustarvikkeiden veloituksista sekä asennuskohteesta riippuen. Halvimpiin asennushintoihin ei yleensä sisälly sähkötöitä ja ne soveltuvat vain kohteeseen, joissa sähkönsyöttö hoituu pistotulpan kautta olemassa olevasta pistorasiasta. Välttyäksesi asennukseen liittyviltä piilokuluilta kannattaa tilata ilmalämpöpumppu ammattimaisesti asennettuna pakettina joka sisältää myös sähkötyöt. Vattenfallin asennuksissa on työn osuus aina eroteltu, jolloin saat kotitalousvähennyksen koko asennustyöstä yhdellä laskulla.

Ilmalämpöpumpun asennus helposti Vattenfallin kautta 

Ilmalämpöpumppua ei voi asentaa laillisesti itse, vaan asennuksen saa suorittaa vain pätevä asentaja. Esimerkiksi kylmäaineen käsittelyssä vaaditaan TUKES:n rekisterissä oleva kylmäainelupa ja kiinteitä sähköasennuksia varten myös sähköasennusoikeudet.

Vattenfallin ilmalämpöpumppupaketteihin sisältyy maahantuojan valtuuttaman kotimaisen asennusliikkeen suorittama asennus kaikkialla Suomessa. Asennukseen sisältyvä tarvikepaketti on kattava, joten voit välttyä ylimääräisiltä kuluilta asennukseen ja käyttöön liittyen. Asentajamme hoitavat myös pumpun  kuljetuksen sinun puolestasi.

Ilmalämpöpumpun vaihdon ja korvausasennuksen yhteydessä asentajamme huolehtii vanhan ilmalämpöpumpun purkutyön sekä kierrätyksen.

Ilmalämpöpumpun perus- ja laajan asennuspaketin sisältö – työ, tarvikkeet ja ohjeet

 • Kiinteä asennushinta sisältää pumpun asennuksen normaaliin huonetilaan niin, että sisäyksikkö tulee seinän toiselle puolelle. Muihinkin paikkoihin on yleensä asennus mahdollista, mutta näistä voi syntyä lisäkuluja. Asentaminen tai putkien vetäminen esimerkiksi ryömintäkorkeuksisiin tiloihin ei ole mahdollista.
 • Enintään 5 metriä putkia, peitekourut sekä 5 metrin kondenssivesiletku. Lisämetrit 50 €/metri.
 • Sisäyksikkö, enimmäissijoituskorkeus vakiohinnalla 2,5 metriä
 • Ulkoyksikön seinäkonsoli ja kumitiivisteet, enimmäissijoituskorkeus 1,5 metriä maanpinnasta
 • Seinäläpivientien tiivistys.
 • Läpivientien tekeminen puu- ja kevyttiiliseiniin (muut seinämateriaalit, ks. lisäkustannukset tai tarkista kaupan teon yhteydessä). 
 • Pintapuolinen siivous, ei sisällä pakkausmateriaalin poiskuljetusta
 • Betoniporauksesta tai vastaavasta sovitaan erikseen asentajan kanssa. Toimenpiteestä aiheutuneet kustannukset lisätään laskuun. 
 • Ilmalämpöpumpun käynnistys ja testaus
 • Hoito-ohjeet asiakkaalle
 • Asennusseloste
 • Matkakulut kohteissa, joihin on tieyhteys ilman losseja mantereelta lukuun ottamatta Lapin lääniä. Lapin läänin ja lossien osalta matkakulut sovitaan erikseen ja asentajan matkoja pyritään yhdistelemään, toimitamme myös kaukaisille seuduille kohtuullisin kustannuksin.
 • Ei sisällä etäohjainten asennusta. Kaikki etäohjaimet ovat asiakkaan asennettavissa, asennushinta näillä 75 € / tunti asentajan tekemänä.
 • Laajaan asennukseen (950 €) kuuluu lisäksi enintään 10 metrin kiinteä sähköveto lähimmästä sähkönsyöttöpisteestä ja mahdollisuus tehdä pumppu virrattomaksi (esim. virtakytkin). 

Asennuspaketti kattaa lähes aina ilmalämpöpumpun asennuksen, yleisin lisäkustannus on timanttiporaus. Usein kustannuksia syntyy myös asiakkaan toivomista sijoituksista, joissa sisä- ja ulkoyksilön välinen etäisyys on pitkä. Maatelinettä kannattaa myös harkita jo etukäteen. Myös erikoinen kohde kuten teollisuushalli, vanha koulu- tai asemarakennus tai yrityskiinteistö voivat olla olosuhteiltaan sellaisia, ettei asuinrakennukseen suunniteltu paketti riitä. Myös erikoisista tai ahtaista asennuspaikoista kannattaa keskustella asentajan kanssa jo asennusaikaa sopiessa.

Ilmalämpöpumpun perusasennuksen hinta on 850 €. Laaja asennus kiinteillä sähköasennuksilla maksaa 950 €. Korvausasennuksen, johon sisältyy vanhan pumpun purku ja kierrätys, hinta on 1000 €. Jos tarvitset korvausasennuksen yhteyteen sähköasennuksia, on tästä 100 € lisähinta. Saat näistä asennushinnoista kotitalousvähennyksen.

Kaikkien pumppujen yhteydessä on saatavilla molemmat asennusvaihtoehdot.

 

Ilmalämpöpumpun huolto ja takuu

Ostaessasi ilmalämpöpumpun meiltä voit olla luottavaisin mielin, koska myymillämme ilmalämpöpumpuilla on 4 vuoden laitetakuu ja 2 vuoden asennustakuu. Voit olla takuuasioissa yhteydessä aina meidän asiakaspalveluun, joka hoitaa takuuasiasi luotettavasti.

Ilmalämpöpumpun takuuasiat hoituvat suunnilleen samassa ajassa kuin asennuksetkin, joten vikatilanteessa laite voi olla toimimatta useamman viikon. Et kuitenkaan menetä pumpun tuottamaa säästöä, koska ilmalämpöpumppu kuluvana laitteena toimii vastaavasti pidempään jos sen käytössä on välillä tauko. On kuitenkin tärkeää, että lämmitys ei ole koskaan riippuvainen ilmalämpöpumpusta, vaan ilmalämpöpumppu on vain säästön tuoja. Jäähdytyslaitteiden toiminta kannattaa tarkistaa jo keväällä ilmojen lämmittyä, koska hellekauden alussa asentajista on aina pulaa.

Ilmalämpöpumpun sisäyksikön asennus

Ilmalämpöpumpun sisäyksikön sijoitukseen kannattaa kiinnittää erityistä huomiota, koska sillä on suuri merkitys laitteesta saatavaan hyötyyn. Ilmalämpöpumppu tulee sijoittaa sellaiseen paikkaan, missä se pystyy puhaltamaan mahdollisimman esteettömästi koko asuntoon. Monessa talossa tämä paikka on eteisaulassa oven yläpuolella.

Jos kodistasi löytyy takka, huomioi tämä myös ilmalämpöpumpun asennuksessa. Sijoittamalla ilmalämpöpumpun oikein pystyt levittämään takan lämmön tehokkaasti koko asuntoon, joka taas pienentää lämmityskustannuksia  entisestään. 

Ilmalämpöpumpun ulkoyksikön asennus

Ilmalämpöpumpun ulkoyksikön asennuksessa ilmansuunnilla tai auringonvalolla ei ole juurikaan merkitystä. Ulkoyksikkö on hyvä asentaa sellaiseen paikkaan, jossa ilmavirta pääsee kulkemaan mahdollisimman hyvin ulkoyksikön läpi. Se sijoitetaan mahdollisimman lähelle sisäyksikköä, jotta sisä- ja ulkoyksikön yhdistäminen putkella onnistuu helposti. 

Ilmalämpöpumpun asennuksen kotitalousvähennys

Hankkiessasi ilmalämpöpumpun kotiisi tai mökille voit laittaa asennustyön kotitalousvähennykseen. Saat asennuksen summasta takaisin verotuksessa noin 45 %. Vähennyksen omavastuu on 100 euroa. Saat vähennyksen sinä vuonna jona ilmalämpöpumppupaketti on maksettu. 

Kysy chatissa