Ilmalämpöpumpun hankinta

Näet tästä Hitachin ja Innovan ilmalämpöpumppuhinnastot.

Ilmalämpöpumpun hankinta on erinomainen sijoitus asumismukavuuteen sekä ympäristöystävällisempään asumiseen. Ilmalämpöpumpun avulla voit säästää huomattavia summia rahaa lämmityskustannuksissa sekä pienentää kotisi hiilijalanjälkeä. Me tiedämme, että sopivan ilmalämpöpumpun hankinta voi kuitenkin olla haastavaa. Anna asiantuntijoidemme auttaa sinua valitsemaan juuri sinulle paras vaihtoehto markkinoiden parhaista ilmalämpöpumppumalleista sekä asentamaan ilmalämpöpumpun kotiisi. Meiltä saat ilmalämpöpumpun asennettuna kotiisi avaimet käteen –periaatteella, ilman piilokuluja.

Mihin ilmalämpöpumppu sopii?

Ilmalämpöpumppu sopii omakotitalon ja rivitalon lisäksi mainiosti myös mökille tai autotalliin. Säästöt voivat olla suurimpia juuri sellaisissa tiloissa, joita ei ole alun perin suunniteltu lämpimänä pidettäviksi, muita joita on päädytty lämpimänä pitämään, kuten autotalleissa. Ilmalämpöpumpulla voi edullisesti ylläpitää peruslämpöä myös mökillä ja näin estää kosteuden, homeen ja hajujen muodostumista sinne. Muista, että ilmalämpöpumppu ei sovi koskaan ainoaksi lämmönlähteeksi, vaan tilassa on oltava lisäksi esimerkiksi sähköpatteri. Näin varmistetaan, että ilmalämpöpumpun sulatus onnistuu kovillakin pakkasilla.

Ilmalämpöpumpun oikea sijoitus

Ilmalämpöpumpun sisäyksikön oikeanlainen sijoitus on erittäin tärkeää, jotta saat laitteestasi täyden hyödyn. Sisäyksikkö kannattaa sijoittaa niin, että ilmavirta pääsee leviämään mahdollisimman esteettömästi asunnon sisällä. Esimerkiksi eteisen oven päällä on usein hyvä paikka ilmalämpöpumpulle. Ilmalämpöpumpun ulkoyksikkö sijoitetaan talon ulkopuolelle sisäyksikön läheisyyteen. Ulkoyksikön voi asentaa joko seinätelineellä tai maatelineellä. Maatelineen etuna on parempi äänenvaimennus erityisesti osassa seinämateriaaleja. Ulkoyksikkö tulee asentaa vapaaseen ulkotilaan ja huomioida, että se puhaltaa kylmää ilmaa seinästä poispäin.

Miksi Vattenfall

Ilmalämpöpumpun ostaminen suurelta ja vakavaraiselta toimijalta antaa asiakkaalle huolettomuutta, sillä tavoitat asiakaspalvelumme tarvittaessa kätevästi ja mahdolliset takuuasiat hoituvat koko takuuajan vaikka pumpun asentanut liike lopettaisikin toimintansa – meiltä ostaessasi et jää pulaan myöhemminkään! Saat meiltä halutessasi myös pelkän pumpun, jos haluat tilata asennuksen itse esimerkiksi tuntityönä paikalliselta asentajalta. Suosittelemme tarkistamaan aina maahantuojan, myyjän ja asentajan taustat ilmalämpöpumpun hankintaa suunnitellessasi, jotta vältyt ikäviltä yllätyksiltä toimituksen, takuiden sekä mahdollisten tuoteriskien suhteen. 

Miksi hankkia ilmalämpöpumppu asennettuna?

Ilmalämpöpumpun asentamiseen tarvitaan aina alan ammattilainen.  Ammattilaisen asennuksella varmistat  myös, että oikea ilmalämpöpumppu tulee oikeaan paikkaan asianmukaisesti ja myös kaikki lupa-asiat ovat varmasti kunnossa, ilmalämpöpumpun asennuksessa vaaditaan vähintään kylmäainepätevyys, ja useimmiten myös sähköpätevyys. Asennuskustannus muodostaa yleensä n. 30–50% koko ilmalämpöpumpun kustannuksista, eli n. 700-1000 €. Asennuskulu on kotitalousvähennyskelpoinen, jos asennus tehdään kotiin tai kesämökkiin, joten lopulta maksettavaksi asennuksesta jää n. 350-500 €. Ilmalämpöpumppua ei voi asentaa itse eikä se kannattaisikaan, koska tarvittavat tyhjöpumput sekä muut tarvittavat erikoistyökalut maksavat enemmän kuin ammattilaisen suorittama asennus.

Vattenfallilta asennettuna hankintun ilmalämpöpumpun etuja

  • Ammattitaitoiset asentajamme hoitavat ilmalämpöpumpun hankinnan, kuljetuksen sekä asennuksen sähkötöineen
  • Vältyt yllättäviltä lisäkustannuksilta asennusvaiheessa sekä tulevaisuudessa
  • Asentajillamme on aina kylmäainepätevyys ja sähkötyöt sisältävissä asennuksissa vaadittava sähköpätevyys
  • Toimittajan ja asentajan vastuut jakautuvat oikein selkeästi ja mahdollisilta erimielisyyksiltä vältytään
  • Saat aina takuutodistuksen sekä huollon yhteystiedot, ja takuista on myös muutaman vuoden kuluttua joku vastaamassa.
  • Asentaja antaa maksutta kattavan tarvikepaketin käyttöösi sekä ohjeet ilmalämpöpumpun energiatehokkaaseen käyttöön

Rahoitus ja kotitalousvähennys helpottamaan ilmalämpöpumpun hankintaa

Meiltä voit hankkia ilmalämpöpumpun luotettavan kotimaisen Osuuspankin tarjoamalla rahoituksella. Vältyt ikäviltä yllätyksiltä rahoituskuluissa valitsemalla luotettavan toimijan tarjoaman rahoituksen.

Ilmalämpöpumpulla saavutettava säästö lämmityskustannuksissa ylittää yleensä rahoituskustannukset, joten saat maksettua rahoituskulut sekä ilmalämpöpumpun saavutettavilla säästöillä. Maksettuasi pumpun  se tuottaa puhdasta säästöä vielä vuosien ajan.

Ilmalämpöpumpun asennuksesta voit saada kotitalousvähennystä. Halutessasi lisätietoja kotitalousvähennyksestä ota yhteyttä asiantuntijoihimme ja kysy lisää!