350-2-vf-logo.png

Määräaikaisen sopimuksen edut

Määräaikaisessa sopimuksessa sähkön hinta ei muutu sopimuskauden aikana. Sähkön markkinahintojen muutokset eivät voi muuttaa laskusi kokoa. Kun sopimus on päättymässä, olemme sinuun yhteydessä hyvissä ajoin uuden sopimuksen tekemiseksi.

Fossiilivapaasti tuotettua sähköä

Kiitos, että olet mukana mahdollistamassa fossiilivapaata elämää. Fossiilivapaa tarkoittaa sähköntuotantoa, joka ei sisällä fossiilisia energianlähteitä. Kaikki ostamasi sähkö on alkuperätodennettua, eli voit olla varma siitä, että sähkönkulutustasi vastaava määrä sähköä tuotetaan aina fossiilittomasti. Vattenfallin sähkö tuotetaan vesi-, tuuli-, aurinko- tai ydinvoimalla. Et maksa valinnastasi lainkaan ekstraa.

Pidä sama sopimus muuttaessasi

Vattenfallin asiakkaana sähkösopimuksesi sisältää Muuttoturvan. Se tarkoittaa sitä, että saat nykyisen sopimuksesi mukaan uuteen kotiin kaikkialle Suomeen nykyisillä ehdoilla ja hinnalla. Sinun ei tarvitse muuta kuin olla meihin yhteydessä. Kauttamme hoituvat myös sähkön siirtoon liittyvät asiat.

Ennakoitava lasku koko sopimuskauden ajan

Kokosimme yhteen tietoa sähkön hinnasta ja miten sähkön markkinahinta vaikuttaa määräaikaiseen sopimukseen.

hinta-720x350.jpg

Miksi sähkön hinta vaihtelee?

Saamassasi tarjouksessa hinta on mahdollisesti eri kuin aiemmassa sopimuksessasi, koska useat eri tekijät vaikuttavat sähkön markkinahintaan. Merkittävin tekijä on vesitilanne vesivoima-alueilla. Lisäksi sähkön yleiseen hintatasoon vaikuttavat hiilidioksidin päästöoikeuksien hinnat, vallitseva sää (lämpötila, tuulisuus) sekä sähkön tuotannossa käytettävien polttoaineiden (öljy ja kivihiili) maailmanmarkkinahinnat.

Vattenfall ostaa kaiken myymänsä sähkön sähköpörssistä ja hinnoittelumme perustuu sähkön markkinahintaan.

Sähkön hinta on kohonnut vuoden 2022 aikana. Lue hintatilanteesta lisää täältä

 

siirto-720x350-2.jpg

Sähkönsiirron rooli

Sähkönsiirtoyhtiö hoitaa paikallista sähköverkkoa. Sähkö tulee aina kotiisi paikallisen sähköverkon kautta, ja sähkönsiirrosta laskuttaa sähköverkkoyhtiö. Siksi saat useimmiten kotiisi kaksi erillistä laskua, toisen sähkönsiirtoyhtiöltä ja toisen sähkönmyyntiyhtiöltä, esimerkiksi Vattenfallilta.

Sähkönsiirrosta vastaavaa yhtiötä ei voi kilpailuttaa, vaan se määräytyy asuinpaikkasi mukaan. Siirtohinnat vaihtelevat yhtiöittäin. Sähkösiirron hinnat riippuvat pääasiassa sähköverkon rakenteesta, sijainnista ja asiakasmääristä. Vattenfall ei omista Suomessa sähkönsiirtoverkkoja.

 

Fossiilivapaata sähköä

Kun jatkat sähkösopimustasi Vattenfallin kanssa, kotisi hiilijalanjälki pienenee merkittävästi verrattuna sähköön, jonka alkuperää ei ole todennettu.

Jatka sähkösopimustasi kanssamme

Asiakaspalvelu

020 722 9000 (mpm/pvm)

Asiakaspalvelumme on auki arkisin kello 8–17. Soita tai jätä meille yhteydenottopyyntö verkkosivumme kautta.

Jätä yhteydenottopyyntö
Näin aktivoit e-laskun verkkopankissasi
Sähkökatkot juuri nyt
Oma energia -palvelu

ukk-720x.jpg

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Sopimusuusinnan yhteydessä voi mietityttää moni asia. Tässä niistä kysytyimmät.

Mitä määräaikainen sopimus tarkoittaa?

Määräaikainen sopimus tarkoittaa sitä, että saat sähkösi sopimushetkellä sovittuun hintaan koko sopimuskauden. Sähkön markkinahintojen muutokset eivät voi nostaa sinun sähkösi hintaa. Sopimus sitoo molempia osapuolia eikä ole irtisanottavissa kesken sopimuskauden.

Miten käy määräaikaisen sopimuksen muutossa?

Voit siirtää kätevästi olemassa olevan sähkösopimuksesi mukaasi muuttaessasi minne tahansa päin Suomea. Sähkösopimus jatkuu uudessa kodissa samoin hinnoin ja ehdoin. Mikäli määräaikaisen sopimuksen loppumiseen on vähemmän aikaa kuin 4 kuukautta, tulee uuteen asuntoon tehdä uusi sähkösopimus. Kätevimmin siirrät sopimuksesi verkkosivuillamme.

Mistä tiedän, että sopimus on tullut voimaan?

Saat meiltä sopimusvahvistuksen mahdollisimman pian sopimuksen solmimisen jälkeen. Siinä vahvistetaan välillemme tehdyn sopimuksen yksityiskohdat kuten sopimuksen alkamis- ja loppumisajankohta sekä hinnat. 

Kuinka vaihdan e-laskuun?

E-laskutuksen aktivointi tapahtuu aina omassa verkkopankissasi. Aluksi tarvitset uusimman Vattenfallin lähettämän sähkölaskun. Tutustu tarkemmin e-laskun aktivoinnin vaiheisiin täällä. Laskutuksen sähköistäminen kannattaa, koska e-lasku on tietoturvallinen sekä sen hiilijalanjälki on jopa kolmanneksen pienempi paperilaskuun verrattuna.

Kysy chatissa