Haluatko jatkaa sähkösopimustasi?

Helpoiten uusit sähkösopimuksesi verkossa

VF_evaluation_rgb.svg

Miksi valita
määräaikainen sopimus?

Määräaikaisessa sopimuksessa sähkön hinta ei muutu sopimuskauden aikana. Sähkön markkinahintojen muutokset eivät voi muuttaa laskusi kokoa. Voit siis helposti ennakoida sähkölaskusi suuruuden. Kun sopimus on päättymässä, olemme sinuun yhteydessä hyvissä ajoin uuden sopimuksen tekemiseksi.

 

VF_standard_contract_continuos_rgb.svg

Tietoa
kestosopimuksesta

Jos et tee uutta sopimusta, sähkösopimuksesi muuttuu automaattisesti toistaiseksi voimassa olevaksi Kestosopimukseksi. Näin sähköntoimitus jatkuu katkeamatta. 

VF_hourly_spot_mix_rgb.svg

Oletko kiinnostunut pörssisähköstä?

Voit halutessasi vaihtaa pörssihintaiseen Tuntisähkö Mix -sopimukseen.  Tuntisähkö Mix -sopimuksessa sähkön hinta vaihtuu tunneittain. Seuraamalla sähkön spot-hintoja ja ohjaamalla sähkönkulutusta edullisille tunneille, voit pienentää sähkölaskuasi.

Keväinen metsä

Fossiilivapaasti tuotettua sähköä

Kiitos, että olet mukana fossiilivapauden tavoitteessamme. Fossiilivapaa sähköntuotanto ei sisällä fossiilisia energianlähteitä. Kaikki ostamasi sähkö on alkuperätodennettua, eli voit olla varma siitä, että sähkönkulutustasi vastaava määrä sähköä tuotetaan aina fossiilittomasti. Vattenfallin sähkö tuotetaan vesi-, tuuli- tai aurinkovoimalla.

Pariskunta ripustaa taulua seinälle

Kun muutat, ota sähkösopimus mukaan

Vattenfallin asiakkaana sähkösopimuksesi sisältää Muuttoturvan. Se tarkoittaa sitä, että saat nykyisen sopimuksesi mukaan uuteen kotiin kaikkialle Suomeen nykyisillä ehdoilla ja hinnalla. Sinun ei tarvitse muuta kuin olla meihin yhteydessä.

Kokosimme yhteen tietoa sähkön hinnasta

504x320_hydro.jpg

 

 

 

 

 

 

Miksi sähkön hinta vaihtelee?

Saamassasi tarjouksessa hinta on mahdollisesti eri kuin aiemmassa sopimuksessasi, koska useat eri tekijät vaikuttavat sähkön markkinahintaan. Merkittävin tekijä on vesitilanne vesivoima-alueilla. Lisäksi sähkön yleiseen hintatasoon vaikuttavat hiilidioksidin päästöoikeuksien hinnat, vallitseva sää (lämpötila, tuulisuus) sekä sähkön tuotannossa käytettävien polttoaineiden (öljy ja kivihiili) maailmanmarkkinahinnat.

Vattenfall ostaa kaiken myymänsä sähkön sähköpörssistä ja hinnoittelumme perustuu sähkön markkinahintaan. 

504x320_sahkonsiirto.jpg

 

 

 

 

 

 

Sähkönsiirron rooli

Sähkönsiirtoyhtiö hoitaa paikallista sähköverkkoa. Sähkö tulee aina kotiisi paikallisen sähköverkon kautta, ja sähkönsiirrosta laskuttaa sähköverkkoyhtiö. Siksi saat useimmiten kotiisi kaksi erillistä laskua, toisen sähkönsiirtoyhtiöltä ja toisen sähkönmyyntiyhtiöltä, esimerkiksi Vattenfallilta.

Sähkönsiirrosta vastaavaa yhtiötä ei voi kilpailuttaa, vaan sähkönsiirtoyhtiö määräytyy asuinpaikkasi mukaan. Siirtohinnat vaihtelevat yhtiöittäin. Sähkösiirron hinnat riippuvat pääasiassa sähköverkon rakenteesta, sijainnista ja asiakasmääristä. Vattenfall ei omista Suomessa sähkönsiirtoverkkoja.

VF_sustainably_generated_energy_rgb (1).svg

Fossiilivapaata sähköä

Kun jatkat sähkösopimustasi Vattenfallin kanssa, kotisi hiilijalanjälki pienenee merkittävästi verrattuna sähköön, jonka alkuperää ei ole todennettu.

Jatka sähkösopimustasi

Asiakaspalvelija puhelimessa

Asiakaspalvelu

Soita meille: 020 722 9000 (8,35 snt/puhelu + 16,69 snt/min) Asiakaspalvelumme on auki arkisin kello 8–17.

Sopimusuusinnan yhteydessä voi mietityttää moni asia. Tutustu usein kysyttyihin kysymyksiin

VF_help_rgb.svg

Usein kysyttyjä kysymyksiä
Mitä määräaikainen sopimus tarkoittaa?

Määräaikainen sopimus tarkoittaa sitä, että saat sähkösi sopimushetkellä sovittuun hintaan koko sopimuskauden ajan. Sähkön markkinahintojen muutokset eivät voi nostaa sinun sähkösi hintaa. Sopimus sitoo molempia osapuolia eikä ole irtisanottavissa kesken sopimuskauden.

Miten käy määräaikaisen sopimuksen muutossa?

Voit ottaa olemassa olevan sähkösopimuksesi mukaasi, kun muutat minne tahansa Suomessa. Sähkösopimus jatkuu uudessa kodissasi samoin hinnoin ja ehdoin. Mikäli määräaikaisen sopimuksen loppumiseen on vähemmän aikaa kuin 4 kuukautta, tulee uuteen asuntoon tehdä uusi sähkösopimus. Kätevimmin siirrät sopimuksesi verkkosivuillamme.

Mistä tiedän, että sopimus on tullut voimaan?

Saat meiltä sopimusvahvistuksen mahdollisimman pian sopimuksen solmimisen jälkeen. Siinä vahvistetaan välillemme tehdyn sopimuksen yksityiskohdat kuten sopimuksen alkamis- ja loppumisajankohta sekä hinnat. 

Kuinka vaihdan e-laskuun?

E-laskutuksen aktivointi tapahtuu aina omassa verkkopankissasi. Aluksi tarvitset uusimman Vattenfallin lähettämän sähkölaskun. Tutustu tarkemmin e-laskun aktivoinnin vaiheisiin täällä. Laskutuksen sähköistäminen kannattaa, koska e-lasku on tietoturvallinen sekä sen hiilijalanjälki on jopa kolmanneksen pienempi paperilaskuun verrattuna.