Time in controller:4.12.2023 3.02.48

Näin luet laskuasi

Sähkölasku sisältää hyödyllistä tietoa. Laskun ensimmäiseltä sivulta löydät yhteenvedon sähkölaskustasi. Kakkossivulta löydät sähkönkulutusta ja hintoja koskevat tarkemmat tiedot. Muistathan, että sähkölaskusi löytyvät myös Oma energia -palvelusta.

 

Näin luet laskuasi

 1. Asiakasnumero: Vattenfallin asiakkaana sinulla on henkilökohtainen asiakasnumero. Saatat tarvita asiakasnumeroa mm. sähkösopimuksen uusinnan yhteydessä tai kirjautumisessa Oma energia -palveluun.

  Käyttöpaikan tunnus: Käyttöpaikkanumero on numerotunnus kotisi tai vapaa-ajan asuntosi osoitteeseen, jossa sähköä käytetään.

  Vuosikäyttöarvio: Laskullasi näkyy myös aikaisempaan kulutukseen perustuva vuosikäyttöarvio (kWh).

 2. Sopimus voimassa: Jos sinulla on määräaikainen sopimus, näet laskulta sopimuksen päättymispäivämäärän.

  Laskun loppusumma: Laskusi muodostuu kiinteästä perusmaksusta (€/kk), kulutetun sähköenergian mukaan määräytyvästä kulutusmaksusta (energia snt/kWh) ja arvonlisäverosta.

 3. Laskuerittely: Laskun toinen sivu koostuu tarkemmasta kulutuslaskun erittelystä. Erittelyssä esitetty sähkönkulutus vastaa osoitteessasi toteutunutta sähkökulutusta tietyllä aikavälillä. Sähkönkulutus on ilmoitettu kilowattitunteina (kWh). Lisäksi erittelyssä on ilmoitettu kuukausittainen veloitettava perusmaksu ja muut mahdolliset palvelumaksut. Tältä sivulta löytyy myös laskun maksuun liittyvää ohjeistusta.

 

Lue lisää: Mitä kilowattitunti tarkoittaa? 

Näin laskun summa muodostuu


Sähkön hinta muodostuu sähkönmyynnistä, sähkön siirtopalvelusta ja veroista. Vattenfall laskuttaa sinulta vain sähkönmyynnin.

Laskusi muodostuu:

 • perusmaksusta (€/kk),
 • kulutetun sähköenergian mukaan määräytyvästä kulutusmaksusta (snt/kWh), 
 • arvonlisäverosta.

Laskullasi näkyy myös sähkön vuosikulutusarvio.

Miksi saan kaksi sähkölaskua?

 • Vattenfallin lasku koskee vain sähkönmyynnin osuutta. Laskuttamme sinua myyntisopimuksen ja sähkönkulutuksesi mukaisesti.

 • Paikallinen verkkoyhtiösi vastaa sähkön siirrosta ja laskuttaa siitä omalla laskullaan verkkosopimuksen ja hinnastonsa mukaisesti.

 

 

lasku_etupuoli.svg

 

lasku_takapuoli.svg

 

Energian mittayksikkönä käytetään kilowattituntia (kWh).  Mutta kuinka paljon 1 kWh on rahassa mitattuna?

Lue tästä
Kysy chatissa