Aurinkovoima – varteenotettava vaihtoehto

Nyt voit valita energiamuodoksesi myös aurinkovoiman, vaikkei sinulla olisikaan omaa aurinkotuotantoa.

Mitä on aurinkosähkö?

Aurinkosähkö on aurinkovoimalla tuotettua energiaa, jota sähkömyyjä myy asiakkailleen. Aurinkovoima on yksi valittavissasi oleva energian tuotantomuoto, kuten tuuli- ja vesisähkökin. Vattenfallilla tämän sopimuksen nimi on Täysaurinko. Itse aurinkopaneeleilla tuottamaasi sähköä taas kutsutaan aurinkosähköksi.

Tarjoamme maailman johtavien valmistajien aurinkopaneelijärjestelmiä avaimet käteen -paketteina, sisältäen kaikki laitteet, asennuksen ja niihin kuuluvat tarvikkeet.

Tutustu aurinkopaneelipaketteihimme

Tee Täysaurinko -sähkösopimus

Voit tehdä joko 12 tai 24 kuukauden Täysaurinkosopimuksen. Vaihtoehtoisesti valittavissasi on myös Täystuuli, Täysvesi, Täysydin tai sekoitus näistä, Perussähkö.

Jos olet uusi asiakas, tee sopimus netissä tai soita asiakaspalveluun. Mikäli olet jo Vattenfallin asiakas voit solmia uuden aurinkosopimuksen nykyisen päätyttyä, tai nopeamminkin, mikäli sinulla on toistaiseksi voimassaoleva sopimus. Mikäli haluat mieluimmin tuottaa aurinkosähkösi itse, käy netissä tarkistamassa aurinkopaneelitarjouksemme.

Tee Täysaurinko -sähkösopimus

Mistä aurinkosähköä saadaan?

Tietenkin auringosta – mutta auringonsäteet pitää kerätä jostain. Teemme yhteistyötä kahden ruotsalaisen tuottajan kanssa, mutta suurin osa myymästämme aurinkovoimasta tuotetaan aurinkoisemmassa Euroopassa, kuten Italiassa ja Belgiassa. Käyttämääsi sähköä ei tuoteta samaan aikaan kuin käytät sitä, joten sähköntulo ei riipu säästä tai vuodenajasta.

Järjestelmä toimii siten, että hankimme vuosittain saman verran auringolla tuotettua sähköä kuin mitä käytät vuoden aikana, ostamalla alkuperätakuita joita viranomaiset valvovat. Kaikki ostamamme aurinkovoima on alkuperätodennettu, joka tarkoittaa sitä, että voimme osoittaa missä ja miten se on tuotettu.

Miten aurinko vaikuttaa planeettaamme?

Aurinko lasketaan uusiutuvaksi energialähteeksi, mikä tarkoittaa sitä, että lähde ei ehdy. Uusiutumattomina energialähteinä taas voidaan pitää esimerkiksi hiiltä, öljyä tai maakaasua.

Aurinkotuotannon hiilidioksidipäästöt ovat 0,00 gr/kWh, eli saman verran kuin tuuli- tai vesituotannossa. Kuitenkin ottaen huomioon aurinkopaneeleiden koko elinkaaren ympäristövaikutuksen, eivät nekään ole aivan täysin päästöttömiä. Aurinkopaneeleiden valmistus vaatii paljon energiaa, ja niitä valmistetaan usein paikoissa jotka hyödyntävät hiilienergiaa.

Kysy chatissa