Käyttämämme aurinkopaneelit

Asentamissamme aurinkosähköjärjestelmissä käytetään laadukkaita, tehokkaita ja moderneja aurinkopaneeleja.

Jolywood Niwa -aurinkopaneeli.

Tehokkaat aurinkopaneelit

Asennamme aurinkosähköjärjestelmään Jolywood Niwa -paneelit, joiden teho on 420 W. Kokomusta design on modernin tyylikäs ja useimmilla katoilla lähes huomaamaton. N-tyypin TOPCon-teknologian mukaiset Jolywood Niwa -paneelit ovat kustannustehokas vaihtoehto. Uuden teknologian ansiosta aurinkopaneeleilla on aiempaa korkeampi hyötysuhde ja ne myös säilyttävät tehonsa paremmin ajan mittaan. Jolywoodin paneeleilla on 25 vuoden materiaalitakuu ja 30 vuoden tehontuottotakuu.

Kokemusta ja osaamista

Jolywood on palkittu Tier 1 -valmistaja, joka tuottaa ja kehittää aurinkokennoja itse. Jolywood on myös markkinajohtaja aurinkopaneelien taustalevyjen tuotannossa, ja se on massatuottanut N-tyypin aurinkokennoja vuodesta 2016 alkaen.

Aurinkopaneelien toiminta
Miten aurinkopaneelit toimivat?

Aurinkopaneelit muuttavat auringon säteilyn tuottaman energian sähköksi, joka voidaan valjastaa kotitalouden käyttöön. Aurinkosähköjärjestelmä tarvitsee aurinkopaneelien lisäksi rakennuksen sähköjärjestelmään kytketyn invertterin, joka muuttaa tasavirran vaihtovirraksi mahdollistaen sähkön hyödyntämisen kotitaloudessa. Suomen leveyspiireillä aurinkosähköjärjestelmät tuottavat eniten sähköä maaliskuun ja lokakuun välisenä aikana. 

Lue lisää aurinkosähköjärjestelmän toiminnasta

Paistaako Suomessa riittävästi aurinko?

Suomen ilmasto on oivallinen aurinkosähkön tuottamiselle, sillä pitkät valoisat päivät kesällä kompensoivat aurinkoisten tuntien puutetta talvella. Aurinko paistaa Suomen leveyspiireillä lähes yhtä paljon kuin Keski-Euroopassa. Lisäksi kevättalvella lumi heijastaa auringonvaloa, jonka vuoksi aurinkopaneelit voivat toimia tehokkaasti keväällä.  

Toimivatko aurinkopaneelit talvella?

Suomen leveyspiireillä aurinkosähköjärjestelmät tuottavat eniten sähköä maaliskuun ja lokakuun välisenä aikana. Talven pimeimpinä kuukausina auringonpaistetta on vain vähän ja aurinko paistaa matalalta, minkä vuoksi sähköntuotanto jää vähäiseksi tai olemattomaksi. Tuotantomahdollisuuteen vaikuttaa myös aurinkopaneelien peittyminen lumen alle. Aurinkopaneelit toimivat parhaiten viileässä ilmastossa, ja kevättalvella ympäröivä lumi edesauttaa tuotantoa heijastamalla auringonvaloa. 

Lue lisää aurinkopaneelien toiminnasta talvella

Tuottavatko aurinkopaneelit sähköä sähkökatkon aikana?

Eivät tuota. Sähköverkkoon liitetty invertteri katkaisee sähkönsyötön, mikäli sähköverkossa ei ole jännitettä, jotta verkon korjaustyöt voidaan tehdä turvallisesti.

Ovatko aurinkopaneelit ympäristöystävällisiä?

Aurinkopaneeleilla tuotettu sähkö on täysin päästötöntä ja paneelien käyttöikä pitkä. Aurinkosähkön tuotannosta syntyvät ympäristövaikutukset ovat näin ollen matalat. Suurimman osan aurinkosähköjärjestelmän ympäristökuormasta muodostavat laitteiston valmistaminen ja kuljettaminen. 

Me Vattenfallilla teemme jatkuvasti töitä sen eteen, että valitsemme yhteistyökumppaneiksemme ja tavarantoimittajiksemme toimijoita, jotka kiinnittävät huomiota laatuun, työolosuhteisiin sekä ympäristöön. 

Lue lisää aurinkopaneelien ympäristövaikutuksista

Lue lisää Vattenfallin vastuullisuustyöstä