Opiskelija, onko edessäsi muutto? Opiskelijan muutossa on paljon muistettavaa. Helpottaaksemme muuttoasi, olemme koonneet vinkkejä sivulle opiskelija muuttoon liittyen.

Vinkit opiske­lijan muuttoon

Opiskelijan muuttoilmoitus ja tilapäinen muuttoilmoitus

Muutosta on aina ilmoitettava Digi- ja väestötietovirastoon, kun muutat pysyvästi asunnosta toiseen tai kun tilapäinen oleskelu toisessa osoitteessa kestää yli kolme kuukautta. Jos lähdet yli 3 kuukaudeksi muualle opiskelemaan tai vaihtoon, mutta palaat sieltä takaisin vakinaiseen asuntoo tulisi tehdä tilapäinen muuttoilmoitus. 

Muista sähkösopimus ja muut sopimukset uuteen asuntoon

Sähkösopimuksen solmiminen on usein vuokralaisen vastuulla, etenkin, jos vuokraat yksityiseltä vuokranantajalta. Se on myöskin sopimus, joka kannattaa hoitaa kuntoon hyvissä ajoin ennen muuttoa. Vattenfallilta saat edullisen sähkösopimuksen opiskelijalle pieneen sähköntarpeeseen kaikkialle Suomeen. Valitse omaan kotiin fossiilivapaa sähkösopimus ja aloita uusi arki huolettomasti. 

Huolehdi ajoissa, että asunnossasi on toimiva netti. Jos netti ei sisälly vuokrasopimukseesi, sinun tulee solmia sopimus asuntoon itse jos tarvitset yhteyden. Monet opiskelija-asunnot tarjoavat nettiyhteyden osana vuokrasopimusta, mutta yksityiset vuokranantajat saattavat vaatia sinua solmimaan sopimuksen itse.

Tee muuttoilmoitus isännöitsijälle

Muuttoilmoitus isännöitsijälle täytyy tehdä kuukausi ennen muuttoa ja viimeistään viikko kerrostaloon muuton jälkeen. Näin saat nimesi oveen ja postit löytävät perille.

Tarkista asuntosi ennen muuttoa

Jos olet muuttamassa vuokra-asuntoon, käy asunto läpi vuokranantajasi kanssa. Voit kirjaa ylös mahdolliset vahingot ja pienet vauriot. Näin myöhemmin sinua ei voida syyttää vahingoista.