Sähkön kilpailutus

Sähkölasku koostuu sähköenergian myynnistä sekä sähkön jakelusta eli siirrosta. Sähkön myynnin osuuden voi kilpailuttaa. Kilpailuttaminen on sama kuin sähkösopimusten vertailu. Kysy siis aina tarjousta Vattenfallilta.

Vertaile sopimuksia

 

Kilpailutus tuo säästöä sähkölaskuun

Sähkön kilpailuttaminen kannattaa: kilpailuttamalla voit saada kymmenien, jopa satojen eurojen vuosittaisen säästön sähkön kulutuksestasi ja hintatilanteesta riippuen. Eri pituiset sähkösopimukset ovat tavallisesti eri hintaisia. Tärkeää on verrata samanpituisia ja samantyyppisiä (määräaikaisia ja toistaiseksi voimassa olevia) sähkösopimuksia keskenään.

Sähkön hinta ei ole ainoa sähkösopimuksen valintaperuste. Tarkista myös, mikä on sinulle mieluisin tuotantotapa: vesivoima, aurinkovoimatuulivoima, ydinvoima vai näiden yhdistelmä. Yhä useammalle sähkön ekologisuus ja uusiutuvan energian käyttö ovat tärkeitä valintaperusteita.

 

Sähkön kilpailutus on helppoa ja maksutonta

Helpoimmin vertailet hintoja ja teet sopimuksen internetissä. Kaikki sopimuksen tekemiseen tarvittavat tiedot löydät helposti sähkölaskustasi.

Uusi sähkönmyyjäsi sanoo irti nykyisen sähkösopimuksen puolestasi ja tarkistaa tarvittavat sähkön käyttöpaikkaa koskevat tiedot verkkoyhtiöltäsi. Saat vahvistuksen uudesta sähkösopimuksestasi kahden viikon kuluessa sopimuksen tekemisestä.

Kilpailutus ja sähkönmyyjän vaihto on maksutonta. Myyjän vaihtoon liittyvästä mittarinluennasta ei saa periä asiakkaalta mitään maksua, jos asiakkaan edellisestä myyjänvaihdosta on kulunut vähintään 12 kuukautta.

 

Sähkön siirto aina paikallisen verkkoyhtiön vastuulla

Sähkön siirto tarkoittaa sähkön fyysistä toimittamista verkkoa pitkin kuluttajalle, ja siirtokulut maksetaan aina oman asuinalueen sähköverkon haltijalle. Siirtokulut veroineen ovat tyypillisellä kotitalouskäyttäjällä hieman alle puolet sähkön kokonaishinnasta.