Sähkölämmittäjän sähkösopimus

Sähkösopimus sähkölämmittäjälle

Vattenfallilta saat sähkösopimuksen helposti sähkölämmittäjälle asuitpa missä päin Suomea tahansa. Vertaa sähkösopimuksia ja löydä paras sähkösöpimus sähkölämmittäjälle!

Fossiilivapaa sähkösopimus

Pörssisähkö- eli spot-sopimuksella voit hyödyntää sähkön hinnan vaihteluita ja vaikuttaa sähkölaskusi loppusummaan. Pörssisähkösopimukset ovat toistaiseksi voimassa. 

Ilmasto Mix -sähkösopimus on tuotettu eri fossiilivapaiden tuotantomuotojen yhdistelmällä. Energian hinta pysyy samana koko sopimuskauden, joten tuntihintoja ei tarvitse seurata.

Ilmasto Mix -sopimus sopii kaikkiin koteihin ja se on huoleton vaihtoehto pitkäksi aikaa. Sähkön hinta pysyy samana koko 24 kuukauden sopimuskauden ajan, joten sinun ei tarvitse huolehtia sähkön hinnan vaihtelusta. Sopimuksen sähkö on tuotettu fossiilivapaasti vesi, tuuli- ja ydinvoimalla. 

Tutustu tarkemmin

Näytä lisää Vähemmän 24 kk CO2-säästö on n. CO2-säästö perustuu asiakkaidemme kulutuskeskiarvoon. Perusmaksu: Perusmaksualennuksen kesto: Hinta: Spot-hinta + Sähkön alkuperä: 100 % uusiutuvaa energiaa Sopimuksen kesto: Määräaikainen Toistaiseksi voimassa Maksutapa: Lasku Tunnistaudu ja tee sopimus Klikkaamalla ”Tunnistaudu ja tee sopimus” –painiketta sinut ohjataan ensin tunnistautumaan pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Tunnistautumisen jälkeen pääset tekemään sopimuksen tilauslomakkeella.

Ilmasto Mix -sopimus sopii kaikkiin koteihin ja se on huoleton vaihtoehto pitkäksi aikaa. Sähkön hinta pysyy samana koko 12 kuukauden sopimuskauden ajan, joten sinun ei tarvitse huolehtia sähkön hinnan vaihtelusta. Sopimuksen sähkö on tuotettu fossiilivapaasti vesi, tuuli- ja ydinvoimalla. Tutustu tarkemmin

Näytä lisää Vähemmän 12 kk CO2-säästö on n. CO2-säästö perustuu asiakkaidemme kulutuskeskiarvoon. Perusmaksu: Perusmaksualennuksen kesto: Hinta: Spot-hinta + Sähkön alkuperä: 100 % uusiutuvaa energiaa Sopimuksen kesto: Määräaikainen Toistaiseksi voimassa Maksutapa: Lasku Tunnistaudu ja tee sopimus Klikkaamalla ”Tunnistaudu ja tee sopimus” –painiketta sinut ohjataan ensin tunnistautumaan pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Tunnistautumisen jälkeen pääset tekemään sopimuksen tilauslomakkeella.

Tuntisähkö Mix − eli pörssisähkösopimus on toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus. Pörssisähkösopimuksella voit hyödyntää sähkön hinnan vaihteluita ja pienentää sähkölaskuasi. Sopimuksen sähkö on tuotettu fossiilivapaasti. Tuntisähkö Mix sopimuksen perusmaksu muuttuu 1.9.2024 alkaen. Uusi perusmaksu on 5,95 €/kk. (hinta sisältää ALV 25,5%).Tutustu tarkemmin

Näytä lisää Vähemmän Spot CO2-säästö on n. CO2-säästö perustuu asiakkaidemme kulutuskeskiarvoon. Perusmaksu: Perusmaksualennuksen kesto: Hinta: Spot-hinta + Sähkön alkuperä: 100 % uusiutuvaa energiaa Sopimuksen kesto: Määräaikainen Toistaiseksi voimassa Maksutapa: Lasku Tunnistaudu ja tee sopimus Klikkaamalla ”Tunnistaudu ja tee sopimus” –painiketta sinut ohjataan ensin tunnistautumaan pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Tunnistautumisen jälkeen pääset tekemään sopimuksen tilauslomakkeella.
Sähkölämmittäjä - usein kysytyt kysymykset
Kuinka paljon energiaa kuluu sähkölämmitteiseen asuntoon?

Sähkölämmitteisessä asunnossa sähkönkulutus on yleensä korkeampi kuin muulla tavalla lämmitetyissä asunnoissa. Muilla sähkönkulutus jakaantuu käytännössä täysin sähkölaitteiden sekä veden lämmityksen kesken ja sähkölämmitteisessä asunnossa tähän yhtälöön lisätään vielä lämmitykseen kuluva sähkö.

 

Sähkölämmitteisessä talossa energiankulutus jakaantuu seuraavasti:

 

  • Lämmityksen kuluttama sähkö 50%
  • Sähkölaitteiden kuluttama sähkö 25-30%
  • Veden lämmitykseen kuluva sähkö 20-25%
Mitkä vaikuttavat sähkölämmittäjän kustannuksiin?

Sähkön hinta on yksi suurimmista ellei suurin sähkölämmityksen kustannuksiin vaikuttava tekijä. Sähkön hintaan voit vaikuttaa valitsemalla edullisimman sähkösopimuksen ja sähkölämmittäjille erityisesti pörssisähkö voi olla houkutteleva vaihtoehto, jos asunnossasi on varaava sähkölämmitys ja voit ajoittaa lämmityksen edullisille yötunneille. Sähkön hinta ei ole kuitenkaan ainoa sähkölämmityksen kustannuksiin vaikuttava tekijä. Voit itse vaikuttaa omilla toimillasi sähkölaskusi kokoon ja säästää merkittäviä summia.

Onko sähkönlämmitys hyvä lämmitysmuoto?

Sähkölämmitys on tehokkaasti käytettynä hyvä lämmitysvaihtoehto Sähkölämmityksen säätötapojen lisäksi säästöjä voi saada tarkkaan valituilla hankinnoilla, esimerkiksi lisäämällä automaatiota. Tekniset muutokset kannattaa aina tehdä ammattilaisen opastuksella. Sähkönkulutukseen vaikuttavat: asunnon lämmitys ja vedenkäyttö, pientalon koko ja kunto, ilmanvaihto, lämmitysjärjestelmän ikä sekä ohjausjärjestelmä ja automatiikka.

Onko kerrostalossa sähkölämmitys?

Kerrostaloissa on harvemmin käytössä suora sähkölämmitys, joten kerrostaloyksiön sähkönkulutus on yleensä maltillinen. Sähköä kuluu enimmäkseen kodin laitteiden, kuten jääkaapin, lieden, pyykinpesukoneen ja vaikkapa tietokoneen tai TV:n käyttöön.

Mitä tarkoittaa suora sähkölämmitys?

Lämmitykseen voidaan käyttää suoraa, varaavaa tai osittain varaavaa sähkölämmitysjärjestelmää. Suorassa sähkölämmitysjärjestelmässä kohde lämmitetään heti, tarpeen mukaan esimerkiksi termostaattiohjattuna.