MicrosoftTeams-image (22).png

Määräaikainen vai toistaiseksi voimassaoleva sähkösopimus?

Määräaikaikainen sopimus tuo turvaa hinnan heilahteluilta, mutta toistaiseksi voimassa olevassa sähkösopimuksessa hinta mukailee sähkön markkinahintaa ja hyödyt nopeasti sähkön hinnan laskusta. Voit siis vaikuttaa enemmän laskun loppusummaan. Katso kumpi sopii sinulle paremmin vertailemalla sopimuksia.

Vertaile sähkösopimuksia

 

MicrosoftTeams-image (24).png

Mikä on sinulle sopivin sähkön tuotantomuoto?

Kaikki myymämme sähkö on fossiilivapaata. Lue lisää aurinko-, tuuli-, vesi- ja ydinenergiasta - jokaisella tuotantomuodolla on etunsa.

Tutustu sähkön tuotantomuotoihin

MicrosoftTeams-image (14).png

Sähkönkulutus - paljonko kulutat sähköä?

Sähkösopimusta tehdessä kannattaa huomioida oma sähkönkulutus. Jos kuukausittainen sähkönkulutus on pientä, on perusmaksun osuus sähkölaskusta merkittävä. Jos taas kulutat paljon, kannattaa kiinnittää huomiota energian hintaan. Vuosikulutusarviosi löydät sähkölaskultasi tai voit arvioida sen kulutuslaskurin avulla.

Kulutuslaskuri

MicrosoftTeams-image (23).png

Mistä sähkön hinta muodostuu?

Sähkön hinta muodostuu energianhinnasta, joka ilmoitetaan yleensä sentteinä per kilowattitunti sekä perusmaksusta. Perusmaksu on joka kuukausi kiinteä, kun taas energia laskutetaan toteutuneen kulutuksen mukaan. Lisäksi saat laskun sähkön siirrosta, jonka laskuttaa paikallinen sähköverkkoyhtiösi.

Sähkön hinnan vaihteluihin vaikuttavat esimerkiksi säätila, maailmantalous, raaka-aineiden hinnat sekä EU:n päästökauppa.

Lue lisää

Pörssisähköä aktiiviselle hintaseuraajalle

Pörssisähkösopimuksella eli spot-sopimuksella voit hyödyntää sähkön hinnan vaihteluita ja vaikuttaa sähkölaskusi loppusummaan. Pörssisähkösopimus on toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus. Hinnoittelu noudattaa sähköpörssi Nord Poolin tunneittain päivittyviä spot-hintoja. 

Tuntisähkö Mix − eli pörssisähkösopimus on toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus. Pörssisähkösopimuksella voit hyödyntää sähkön hinnan vaihteluita ja pienentää sähkölaskuasi. Sopimuksen sähkö on tuotettu fossiilivapaasti.Tutustu tarkemmin

Näytä lisää Vähemmän Spot CO2-säästö on n. CO2-säästö perustuu asiakkaidemme kulutuskeskiarvoon. Perusmaksu: Perusmaksualennuksen kesto: Hinta: Spot-hinta + Sähkön alkuperä: 100 % uusiutuvaa energiaa Sopimuksen kesto: Määräaikainen Toistaiseksi voimassa Maksutapa: Lasku Tunnistaudu ja tee sopimus Klikkaamalla ”Tunnistaudu ja tee sopimus” –painiketta sinut ohjataan ensin tunnistautumaan pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Tunnistautumisen jälkeen pääset tekemään sopimuksen tilauslomakkeella.