MicrosoftTeams-image (22).png

Määräaikainen vai toistaiseksi voimassaoleva sopimus?

Määräaikaikainen sopimus tuo turvaa hinnan heilahteluilta, mutta toistaiseksi voimassa olevassa sopimuksessa hinta mukailee sähkön markkinahintaa ja hyödyt nopeasti sähkön hinnan laskusta. Voit siis vaikuttaa enemmän laskun loppusummaan. Katso kumpi sopii sinulle paremmin vertailemalla sopimuksia.

Vertaile sopimuksia

 

MicrosoftTeams-image (24).png

Mikä on sinulle sopivin sähkön tuotantomuoto?

Kaikki myymämme sähkö on fossiilivapaata ja voit valita tuotantomuodon sopimukseesi ilman lisähintaa. Lue lisää aurinko-, tuuli-, vesi- ja ydinenergiasta - jokaisella tuotantomuodolla on etunsa.

Tutustu tuotantomuotoihin

MicrosoftTeams-image (14).png

Paljonko kulutat?

Sähkösopimusta tehdessä kannattaa huomioida oma kulutus. Jos kuukausittainen kulutus on pientä, on perusmaksun osuus sähkölaskusta merkittävä. Jos taas kulutat paljon, kannattaa kiinnittää huomiota energian hintaan. Vuosikulutusarviosi löydät sähkölaskultasi tai voit arvioida sen kulutuslaskurin avulla.

Kulutuslaskuri

MicrosoftTeams-image (23).png

Mistä sähkön hinta muodostuu?

Sähkön hinta muodostuu energianhinnasta, joka ilmoitetaan yleensä sentteinä per kilowattitunti (esim. 6,41 snt/kWh) sekä perusmaksusta. Perusmaksu on joka kuukausi kiinteä, kun taas energia laskutetaan toteutuneen kulutuksen mukaan. Lisäksi saat laskun sähkön siirrosta, jonka laskuttaa paikallinen sähköverkkoyhtiösi.

Sähkön hinnan vaihteluihin vaikuttavat esimerkiksi säätila, maailmantalous, raaka-aineiden hinnat sekä EU:n päästökauppa.

Lue lisää