Ilmalämpöpumpun käyttö

Ilmalämpöpumpun käyttö on yksinkertaista: sen säätäminen tapahtuu kotona helposti kauko-ohjaimella tai mobiilikäyttöisellä etäohjaimella mistä vain. Hankkiessasi ilmalämpöpumpun meiltä varmistat, että ilmalämpöpumppu sijoitetaan ympärivuotisen käytön kannalta oikeaan paikkaan. Saat asennuksen yhteydessä myös selkeät ohjeet pumpun energiatehokkaaseen käyttöön. Asennuksen jälkeen asiakaspalvelumme auttaa sinua kaikissa kysymyksissäsi.

Ilmalämpöpumpun käytön perusteet

Ilmalämpöpumpusta löytyy kolme lämpötilaan liittyvää toimintoa: lämmitys-, viilennys- ja automaattitoiminto. Edistyneissä pumpuissa on myös takkatoiminto, jolla voit kierrättää lämpöenergiaa sisätiloissa.

Ilmalämpöpumppua kannattaa pitää kylmällä ilmalla lämmitystoiminnolla ja lämpimällä ilmalla jäähdytystoiminnolla. Jos käytät ilmalämpöpumppua automaattitoiminnolla muiden lämmitysmuotojen rinnalla, ole valppaana. Pumppu voi alkaa jäähdyttämään, jos esimerkiksi patterit tai takka tuottavat enemmän lämpöä kuin laitteeseen asetettu oletuslämpötila. Hyvä nyrkkisääntö on, että ilmalämpöpumppu on aina lämmityslaitteiden järjestyksessä ensimmäinen ja sen tavoitelämpötila on 2-4 astetta korkeampi kuin muiden lämmityslaitteistojen.

Ilmalämpöpumppu lämmityskäyttöön

Ilmalämpöpumppua kannattaa käyttää ensisijaisena lämmitysmuotona, jotta saat siitä mahdollisimman suuren energiahyödyn. Se kannattaa pitää ainoana lämmitysmuotona niin kauan kuin mahdollista säätämällä lämpöpatterit vain jäätymisestolämpöön, esim. +10 asteeseen. Muut lämmityslaitteet voi ottaa käyttöön, kun ilmalämpöpumpun teho ei riitä edes maksimiteholla lämmittämään riittävästi. Pidä tällöin huolta siitä, että ilmalämpöpumpun tavoitelämpötila on ainakin pari astetta korkeampi kuin muilla lämmitysmuodoilla.

Saat ilmalämpöpumpusta parhaan hyödyn lämmityskauden alussa ja lopussa, kun ulkoilma ei ole vielä kovin kylmä. Hyvän hyötysuhteen saa esimerkiksi myös kesämökin ylläpitolämmityksessä (noin +8 astetta). Ilmalämpöpumppu soveltuukin erityisen hyvin kesämökkien ylläpitolämmön lisäksi myös autotallien ja muiden viileämpänä pidettävien tilojen lämmitykseen.

Tarjoamamme ilmalämpöpumput soveltuvat erinomaisesti Suomen ilmasto-olosuhteisiin ja ovat erinomaisia valintoja lämmityskäyttöön myös kovemmillakin pakkasilla.

Ilmalämpöpumppu viilennyskäyttöön

Ilmalämpöpumppu sopii myös viilennyskäyttöön kesähelteillä. Ilmalämpöpumpun järkevä käyttö viilennyskäyttöön ei syö talvella kerättyjä säästöjä.

Kun haluat käyttää ilmalämpöpumppua viilennyskäyttöön, riittää, että asetat jäähdytyksen tavoitelämpötilaksi 24–25 astetta.  Yleensä jo asteen tai parin viilennys riittää tekemään sisäilman miellyttäväksi, koska ilmalämpöpumpun poistaa samalla myös kosteutta sisäilmasta, joka on yleensä se tukalan olon aiheuttaja. 

Ilmalämpöpumpun sisä- ja ulkoyksikön puhdistaminen

Ilmalämpöpumpun huolto on tärkeää, sillä pumppu ja sen suodattimet keräävät sisälleen epäpuhtauksia ja pölyä. Riittävä huolto takaa, että pumppusi hyötysuhde pysyy parhaana mahdollisena ja ettei pumppusi ala haisemaan eikä siinä ala itämään sisäilmalle haitallista homekasvustoa.

Suosittelemme, että puhdistat sisäyksikön suodattimet imuroimalla muutaman kerran kuukaudessa tai puolivuosittain, jos pumpussa on puhdistusautomatiikka. Suodatintyypistä riippuen ne pitää joko imuroida, pestä tai käsitellä muuten valmistajan ohjeiden mukaan.

Ulkoyksikkö altistuu vuodenaikojen mukaan vaihteleviin sääolosuhteisiin. Kesäisin ja syksyisin kannattaa kerätä lehdet, havut ja roskat säännöllisesti. Katso, ettei sulatuksesta aiheutuva vesi valu taloon päin.

Asentajamme antavat mielellään sinulle huoltoon liittyviä ohjeita. Jos sinulla herää käyttöön liittyviä kysymyksiä, voit olla yhteyksissä energianeuvontaamme. Suurempien huoltojen yhteyksissä ole yhteyksissä meihin niin ammattilainen tulee huoltamaan pumppusi. 

 


Hitachi ilmalämpöpumput

Hitachin ilmalämpöpumput ovat erinomaisen hinta-laatusuhteen omaavia ilmalämpöpumppuja. Vattenfallilta ostaessasi saat Hitachin ilmalämpöpumpuille pidennetyn 4 vuoden takuun.

Tutustu Hitachin ilmalämpöpumppuihin ja ilmalämpöpumppujen hinnastoon


Innova ilmalämpöpumput

Innovan ilmalämpöpumput tarjoavat edullisemman mutta laadukkaan vaihtoehdon tunnetummille ilmalämpöpumppumerkeille. Huipputason ilmalämpöpumpun hyötysuhteet ja 4 vuoden takuu.

Tutustu Innovan ilmalämpöpumppuihin ja ilmalämpöpumppujen hinnastoon

Ajankohtaiset tarjoukset

Ilmalämpöpumppu tuo satojen eurojen säästöjä sähköllä tai öljyllä lämmittävälle vuosittain. Tutustu ajankohtaisiin ilmalämpöpumpputarjouksiimme ja hyödy eduista.

Katso tarjoukset