Tuntispot-asiakkaan kesäloma on jo alkanut

Kevät on parasta aikaa, sillä pörssisähkön hinta on laskenut välillä jopa 0,5 senttiin /kWh. Vaikka hintataso on edullisempaa ja kulutus vähäisempää, löytyy keväällä myös hyviä säästömahdollisuuksia.

 

Mitä on hyvä tietää juuri nyt?

Sähkön kysyntä pienenee keväällä, kun energiaa ei enää tarvita lämmitykseen. Jos olet hyödyntänyt pörssisähköä viime talvena ja aktiivisesti ohjannut kulutustasi kalliimpien hintojen aikana, nyt voit pitää lomaa ja nauttia edullisemmasta hintatasosta.

Keväällä tuotettu sähkö on ympäristöystävällisempää. Keväisin vesisähkön tuotantokapasiteetti kasvaa, kun vesivoimaloiden makasiinit täyttyvät lumen sulamisvesistä. Talvella suurempi osuus kulutuspiikkien sähköstä tuotetaan fossiilisilla polttoaineilla.

Vaatiiko kevät aktiivisuutta Tuntispot-asiakkailta?

Vaikka pörssisähkön hinta laskee, löytyy Vattenfallin Tuntispot-asiakkaalle myös keväällä hyviä säästömahdollisuuksia. Voit esimerkiksi ohjata lämminvesivaraajan yön halvoille tunneille, jos käytössäsi on automaattinen ajastus. Parhaimmillaan voit hyödyntää energiaa lähes ilmaiseksi.

Sähkön tarjonnassa voi esiintyä tilapäisiä poikkeuksia, jos esimerkiksi tuotantolaitoksessa tai siirtoyhteydessä ilmenee vika.

Vaikka pörssisähkön hintataso laskee keväällä, paras rahallinen etu Vattenfallin Tuntisähköstä tulee pitemmällä aikavälillä. Mikäli et ole vielä tarkastellut tuntispot-hintoja Vattenfallin sivuilta, käy katsomassa miten Suomen hinta-alueen tuntispot-sähkön hinnat muuttuvat eri aikoina.

Kysy chatissa