Uusiutuva sähkö kiinnosti Vattenfallin asiakkaita suosikkisähkökyselyssä

Ykkössija Vattenfallin asiakkaiden suosikkisähkökyselyssä meni aurinkosähkölle. Sillä voi sähköistää niin kerrostaloasunnon kuin talon. Asiakkaamme sanoin aurinkosähkö onkin puhdasta energiaa tähdestä.

 

Lähes 40 prosenttia suosikkisähkökyselyymme vastanneista liputtaa aurinkosähkön puolesta. Tämä ei yllättänyt Vattenfallin energia-asiantuntija Malkus Lindroosia.

"Suomalaiset tuntevat aurinkosähkön hyvät puolet. Perusteluissa korostui, että aurinkovoima on uusiutuvaa ja sen avulla tuotetaan päästötöntä, hiilidioksidivapaata sähköä", Lindroos summaa.

 

Uusiutuva sähkö riittää myös tuleville sukupolville

Kakkospaikan kyselyssä pokannut tuulisähkö ja niukasti neljänneksi jäänyt vesisähkökin ovat ilmastomielessä mainioita valintoja, sillä niiden hiilidioksidipäästöt ovat vähäiset. Uusiutuvina energianlähteinä tuulta, vettä ja aurinkoa riittää myös lastenlapsille toisin kuin öljyä ja kaasua.

Useita vastaajia pohditutti, voiko kerrostalossa asuva sähköistää kotinsa aurinkosähköllä. Kyllä voi, ihan siinä missä omakoti- tai rivitalossa tai muunlaisessa kodissa asuva. Vattenfallilta saa sähkösopimuksen, jonka sähkö tuotetaan asiakkaan haluamalla uusiutuvalla energianlähteellä ‒ aurinko-, tuuli- tai vesivoimalla.

Aurinkosähkö tuotetaan Ruotsissa, Belgiassa ja Italiassa, minne on ollut taloudellisesti ja ilmastollisesti fiksua rakentaa aurinkovoimaloita. Vattenfall tarkistaa kuukausittain, kuinka paljon se on myynyt aurinkovoimalla tuotettua sähköä asiakkailleen ja hankkii vastaavan määrän samaa sähköä.

"Jos haluaa nopeuttaa uusiutuvien energianlähteiden käyttöä, kannattaa harkita aurinko- tai tuulisähkön ostamista. Tämä edistää uusien aurinko- ja tuulivoimaloiden rakentamista", Lindroos vinkkaa.

Lindroos lisää, että vesivoimakohteet eli joet on rakennettu täyteen Suomessa ja laajemmin Euroopassa. Lähivuosina Vattenfall investoikin tuuli- ja aurinkovoimaan.

 

 

Asiakkaidemme sanoin

Aurinkosähkö

"Aurinkoenergia on käytännössä ehtymätön luonnonvara."
"Aurinkosähkö on saasteetonta ja varmaa. Tekniikka kestävää ja kehittyy vielä huimasti."

Tuulisähkö

"Tuulivoimalat näyttävät hienoilta!"
"Suosin päästöttömiä energianlähteitä."

Vesisähkö

"Asun sellaisessa kaupungissa, jossa tuota vesisähköä tuotetaan. Luonnollisesti valitsen siis sen!"
"Hyvä, vanha, luonnollinen vaihtoehto."

Ydinsähkö

"Kustannustehokas"
"Käytännössä saasteeton, varma ja tasainen tuotantomuoto."

Biosähkö

"Kaikki kierrätykseen liittyvä on meille kaikille eduksi."
"Biosähkö on kiinnostava vaihtoehto, sillä länsimaissa jätteistä saa taatusti melko paljon energiaa."

Aaltosähkö

"Lähes täysin käyttämätön energianlähde, jonka potentiaali valtava! Kiinnostuksella seuraan, miten meren energia saadaan valjastettua."
"Lisää uusiutuvia!"

Miksi Heikkilät valitsivat EKO Tuntisähkön?

Tuulivoimaa käyttävässä pörssisähkösopimuksessa omaan sähkölaskuun voi helposti vaikuttaa. Lisäksi valitsemalla EKO Tuntisähkön pääsee tukemaan ympäristönsuojelua.

Lue Heikkilöiden perheen tarina

Kysy chatissa