Time in controller:22.7.2024 6.02.43

Lapin pääkaupungin Rovaniemen luonto edustaa arktisen pohjolan parhaimmistoa. Asuitpa sitten omakotitalossa Saarenkylässä tai kerrostalossa Viirinkankaalla, voit valita kotiisi fossiilivapaan sähkön. Autamme sinua löytämään tarpeeseesi sopivan sähkösopimuksen Rovaniemellä ja lähialueilla asumismuodostasi riippumatta.

Valitse fossiilivapaa sähkösopimus

Pörssisähkö- eli spot-sopimuksella voit hyödyntää sähkön hinnan vaihteluita ja vaikuttaa sähkölaskusi loppusummaan. Pörssisähkösopimukset ovat toistaiseksi voimassa. 

Ilmasto Mix -sähkösopimus on tuotettu eri fossiilivapaiden tuotantomuotojen yhdistelmällä. Määräaikainen sopimus antaa turvaa sähkön markkinahinnan vaihteluilta.

Ilmasto Mix -sopimus sopii kaikkiin koteihin ja se on huoleton vaihtoehto pitkäksi aikaa. Sähkön hinta pysyy samana koko 24 kuukauden sopimuskauden ajan, joten sinun ei tarvitse huolehtia sähkön hinnan vaihtelusta. Sopimuksen sähkö on tuotettu fossiilivapaasti vesi, tuuli- ja ydinvoimalla. 

Tutustu tarkemmin

Näytä lisää Vähemmän 24 kk CO2-säästö on n. CO2-säästö perustuu asiakkaidemme kulutuskeskiarvoon. Perusmaksu: Perusmaksualennuksen kesto: Hinta: Spot-hinta + Sähkön alkuperä: 100 % uusiutuvaa energiaa Sopimuksen kesto: Määräaikainen Toistaiseksi voimassa Maksutapa: Lasku Tunnistaudu ja tee sopimus Klikkaamalla ”Tunnistaudu ja tee sopimus” –painiketta sinut ohjataan ensin tunnistautumaan pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Tunnistautumisen jälkeen pääset tekemään sopimuksen tilauslomakkeella.

Ilmasto Mix -sopimus sopii kaikkiin koteihin ja se on huoleton vaihtoehto pitkäksi aikaa. Sähkön hinta pysyy samana koko 12 kuukauden sopimuskauden ajan, joten sinun ei tarvitse huolehtia sähkön hinnan vaihtelusta. Sopimuksen sähkö on tuotettu fossiilivapaasti vesi, tuuli- ja ydinvoimalla. Tutustu tarkemmin

Näytä lisää Vähemmän 12 kk CO2-säästö on n. CO2-säästö perustuu asiakkaidemme kulutuskeskiarvoon. Perusmaksu: Perusmaksualennuksen kesto: Hinta: Spot-hinta + Sähkön alkuperä: 100 % uusiutuvaa energiaa Sopimuksen kesto: Määräaikainen Toistaiseksi voimassa Maksutapa: Lasku Tunnistaudu ja tee sopimus Klikkaamalla ”Tunnistaudu ja tee sopimus” –painiketta sinut ohjataan ensin tunnistautumaan pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Tunnistautumisen jälkeen pääset tekemään sopimuksen tilauslomakkeella.

Tuntisähkö Mix − eli pörssisähkösopimus on toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus. Pörssisähkösopimuksella voit hyödyntää sähkön hinnan vaihteluita ja pienentää sähkölaskuasi. Sopimuksen sähkö on tuotettu fossiilivapaasti. Tuntisähkö Mix sopimuksen perusmaksu muuttuu 1.9.2024 alkaen. Uusi perusmaksu on 5,95 €/kk. (hinta sisältää ALV 25,5%).Tutustu tarkemmin

Näytä lisää Vähemmän Spot CO2-säästö on n. CO2-säästö perustuu asiakkaidemme kulutuskeskiarvoon. Perusmaksu: Perusmaksualennuksen kesto: Hinta: Spot-hinta + Sähkön alkuperä: 100 % uusiutuvaa energiaa Sopimuksen kesto: Määräaikainen Toistaiseksi voimassa Maksutapa: Lasku Tunnistaudu ja tee sopimus Klikkaamalla ”Tunnistaudu ja tee sopimus” –painiketta sinut ohjataan ensin tunnistautumaan pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Tunnistautumisen jälkeen pääset tekemään sopimuksen tilauslomakkeella.

Sopimustestillämme löydät parhaiten sopivan sähkösopimuksen taloudellesi.

Ehdota minulle sopiva sähkösopimus

small-screen-72-dpi-vattenfall_customer-48.jpg

Sähkön hinta Rovaniemellä

Sähkösopimusta tehdessä kannattaa kiinnittää huomiota sähkön tuotantotapaan. Vattenfall tuottaa fossiilivapaata sähköä, joten valitsemalla sähkösopimuksen meiltä olet mukana vähentämässä hiilidioksipäästöjä.

Sähkön hinta koostuu energian hinnasta kilowattituntia kohden, sähkönsiirrosta sekä veroista.

Sähkönsiirtoyhtiönä toimii aina paikallinen verkkoyhtiö. Sähkönsiirron osuuden hintaa ei tästä johtuen pääse kilpailuttamaan. Rovaniemellä sähkönsiirrosta vastaa Rovakaira Oy.

Rovaniemen suosituin sähkösopimuksemme on fossiilivapaa Ilmasto Mix -sopimus.

Tutustu Ilmasto Mix -sopimukseen

 

small-screen-72-dpi-vattenfall_customer_external_communication_28.jpg

Muuttaminen Rovaniemelle

Muuttamiseen kuuluu paljon muutakin muistettavaa tavaroiden pakkaamisen ja purkamisen lisäksi. Autamme sinua valitsemaan tarpeeseesi sopivan sähkösopimuksen. Kun teet sopimuksen Vattenfallin kanssa, hoidamme sähkönsiirtoasiat kuntoon puolestasi.

Pääset tekemään uuden sähkösopimuksen helposti verkossa tai puhelimitse. Nykyasiakkaana voit myös siirtää nykyisen sopimuksesi uuteen kotiisi.

Jos muuttosi on alle 2 arkipäivää, soitathan asiakaspalveluumme (ma–pe 8–18) numeroon 0800 177 733 (maksuton), niin laitetaan sähköt kuntoon uuteen kotiisi.

Lue lisää muuttajan palveluistamme

 

small-screen-72-dpi-vattenfall_end_user_37.jpg

Opiskelijan sähkösopimus

Oletko menossa opiskelemaan Rovaniemelle? Autamme opiskelija-asuntosi sähkösopimuksen kanssa, mikäli sähkö ei kuulu osaksi vuokraa. Pääset tekemään sopimuksen näppärästi verkkosivuilla, chatissa tai puhelimitse, sinulle parhaiten sopivalla tavalla.

Suosittelemme opiskelijalle määräaikaista sähkösopimusta, jonka hinta pysyy samana koko sopimuskauden. Sopimuksen voi päättää muuton yhteydessä, mutta sen voi myös siirtää uuteen osoitteeseen.

Kun teet opiskelijan sähkösopimuksen, saat alennusta perusmaksusta.

Tutustu opiskelijan sähkösopimukseen

Sähköä Lapin seudulle 

Vattenfallilta saa sähköä koko Lapin seudulle. Sähkön siirrosta vastaa paikallinen sähköverkkoyhtiö. Kukin siirtoyhtiö hinnoittelee sähkön siirron eikä siirtohintaa pääse kilpailuttamaan. Ajankohtaiset yhtiökohtaiset siirtohinnat löytyvät Energiaviraston sivuilta.

Lapin alueen paikkakuntien sähkönsiirtoyhtiöinä* toimivat:

Sähköverkkoyhtiö Paikkakunnat
Koillis-Lapin Sähkö Oy Kemijärvi, Pelkosenniemi, Savukoski, Salla
Rovakaira Oy Kittilä, Rovaniemi, Sodankylä
Tornionlaakson Sähkö Oy Kolari, Pello, Tornio, Ylitornio
Keminmaan Energia ja Vesi Keminmaa
Rantakairan Sähkö Oy Simo
Caruna Ranua, Posio
Tunturiverkko Oy Utsjoki, Inari
Tenergia Oy Tervola
Enontekiön Sähkö Oy Enontekiö
Kemin Energia ja Vesi Oy Kemi

* Joillakin paikkakunnilla saattaa toimia yllä mainittujen lisäksi muita sähköverkkoyhtiöitä, samoin kuin kyseisten sähköverkkoyhtiöiden toimialueisiin saattaa kuulua myös muita paikkakuntia. 

Alueelliset sähköyhtiöt Poriin, Helsinkiin, Turkuun, Vantaalle, Ouluun ja Tampereelle voit katsoa kaupunkikohtaisilta sivuiltamme. Meiltä voit aina ostaa sähköä kaikkialle Suomeen.

 

 

 

720x720-pallo-hesa.jpg

Olemme täällä sinua varten

Autamme sinua kaikkiin sähköön liittyvissä asioissa. Voit keskustella sähköasiat kuntoon helposti chat-palvelun kautta tai soittaa meille. Mikäli olet muuttamassa tutustu muuttopalveluumme.

Ota yhteyttä

Miten määräaikainen ja toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus eroavat keskenään?

Määräaikainen sähkösopimus

  • Voimassa määräajan, 12 - 24 kk sopimuksesta riippuen
  • Sähköllä sama, kiinteä hinta koko sopimuskauden ajan
  • Vattenfall myy määräaikaisia sopimuksia jopa 90 päivää ennen vanhan määräaikaisen sopimuksen päättymistä

Määräaikaiset sopimukset

Toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus

  • Sopimuksella ei ole päättymispäivämäärää
  • Sähkön hinta perustuu sähkömarkkinoihin, sopimustyypin mukaan
  • Sopimuksen voi halutessaan vaihtaa toiseen

Pörssisähkösopimukset

Tiesitkö?

Clim-ATIC tutkimushankkeen mallinnusten mukaan ilmastonmuutos aiheuttaa esimerkiksi sen, että Lapin talvet ovat 4–5 astetta ja kesät 2–3 astetta lämpimämpiä tämän vuosisadan lopulla.

Lähde: Rovaniemen kaupungin ilmasto-ohjelma 2012-2020, www.rovaniemi.fi/loader.aspx?id=ae0ad7c2-cd54-4247-80f1-bf0dbaccaa09

 

Rovaniemeläinen Aurora Powertrains valitsi vesivoiman

Aurora Powertrains kehittää sähkökäyttöisiä moottorikelkkoja, jotka ovat päästöttömiä ja äänettömiä. Ympäristöystävällisen luontoelämyksen mahdollistamiseksi yritykselle oli tärkeää löytää energiamuoto, joka olisi mahdollisimman lähellä tuotettua ja fossiilivapaata. Siksi Aurora Powertrains päätyi Vattenfallin vesivoimaan. "Kestävä kehitys on meille tärkeässä roolissa sekä kelkkojen kehityksessä että niiden käytössä."

Asiakkaiden kommentit ovat kerätty jatkuvasti toteutettavista asiakastutkimuksista, jotka lähetetään Vattenfallin omille asiakkaille.

Lue lisää

 

ukk-720x.jpg

Sähkösopimus Rovaniemi - Usein kysyttyä

Löydät täältä yleisimmät kysymykset liittyen sähkösopimuksista Rovaniemelle.

Kysy chatissa