Olitpa aloitteleva viherpeukalo tai taitava puutarhavirtuoosi, tässä lisätietoa kevättervehdyksemme siemenistä sekä tarkat kasvatusohjeet kukkaloistoon.

Yhteistyössä Mustila ja Vattenfall.

Atsalea

Kukkaisenergiaa Suomi100-juhlavuoden kunniaksi

Atsalealajitelman siemenet on valittu yhteistyössä Mustilan arboretumin tuhansista parhaista ja talvenkestävistä pensaista, joista vanhimmat emokasvit ovat lähes sata vuotta vanhoja.

Atsalean väri vaihtelevat keltaisesta oranssin, liilan, punaisen ja valkoisen eri sävyihin Nämä pensaskasvit voivat kasvaa jopa metrin korkuiseksi. Niiden kasvatus ei ole vaikeaa, mutta vaatii kärsivällisyyttä ja muutaman vuoden kasvuaikaa.

Alppiruusu (Rhododendron)

Alppiruusulajitelman siemenet on valittu yhteistyössä Mustilan arboretumin tuhansista parhaista ja talvenkestävistä pensaista, joista vanhimmat emokasvit ovat lähes sata vuotta vanhoja. Nämä pensaskasvit voivat kasvaa jopa kolmeen metriin. Alppiruusujen sävyt vaihtelevat valkoisesta lilaan ja punaiseen. Niiden kasvatus ei ole vaikeaa, mutta vaatii kärsivällisyyttä ja muutaman vuoden kasvuaikaa.

Kääpiöauringonkukka Sunspot

Auringonkukka on nopeakasvuinen ja helppo kasvattaa puutarhassa, ikkunalaudalla tai parvekkeella. Toukokuussa kylvetyt siemenet ilahduttavat upeilla kukillaan jo muutamassa kuukaudessa.

Kukinnon jälkeen kasveihin kehittyy siemeniä, jotka ilahduttavat pihapiirisi lintuja syksyllä. Voit myös kerätä kypsät siemenet talteen seuraavan kevään kylvöjä varten tai syödä ne idätettyinä vaikkapa salaatissa.

Kysy chatissa