Yhdessä saunominen on energiafiksua - maailman ensimmäinen some-sauna kiertää Suomea kesällä

Saunominen on aina ollut suomalaisille myös sosiaalinen tapahtuma. Heinäkuussa Vattenfallin some-sauna nostaa sosiaalisen saunomisen uudelle tasolle Helsingissä, Kuopiossa, Hämeenlinnassa ja Hangossa.

Some-sauna

 

Suomessa on aina saunottu yhdessä ja parannettu maailmaa saunan lauteilla. Viime vuosina olemme kuitenkin saunoneet kovin usein yksin. Kun sauna kerran lämmitetään, löylyä riittää isommallekin porukalle. Kannattaa siis saunoa yhdessä, se on fiksu tapa käyttää energiaa.

Tänä kesänä Vattenfall kannustaa suomalaisia uudenlaiseen sosiaaliseen saunomiseen maailman ensimmäisen some-saunan avulla. Some-sauna on rakennettu kierrätettyyn konttiin ja kiuas lämpenee sähköllä. Saunalla on aurinkopaneeli, jonka avulla voi muun muassa ladata mobiililaitteita ja käytössä on energiaa säästävä suihkupää ja led-lamput.

Heinäkuussa some-saunotaan

Kesäkuussa yhdeksän paikkakuntaa kisasivat sosiaalisessa mediassa siitä, mille paikkakunnalle kiertävä some-sauna kesän aikana saapuu. Äänestyksessä kuumimmiksi lämpenivät Helsingin, Kuopion, Hämeenlinnan ja Hangon saunat, joten näissä kaupungeissa päästään some-saunomaan heinäkuussa. Saunakiertue alkaa Helsingistä keskiviikkona 8.7. ja päättyy lauantaina 1.8. Hankoon.

Some-saunan kiertueaikataulu

Some-sauna lämmitetään neljässä kaupungissa: Helsingissä, Hangossa, Hämeenlinnassa ja Kuopiossa ja saunomaan ovat tervetulleita kaikki halukkaat saunojat. Sauna lämpiää päivittäin klo 12-18.

Tarkempi aikataulu ja paikat:

  • Helsinki 8.7. - 11.7, paikka: Halkolaituri, Pohjoisranta, 00170 Helsinki
  • Kuopio 15.7. - 18.7, paikka: Maria Jotunin puisto, Kuopionlahdenkatu, 70100 Kuopio
  • Hämeenlinna 22.7. - 25.7, paikka: Linnanpuisto, Kustaa III:n katu, 13100 Hämeenlinna
  • Hanko 29.7. - 1.8, paikka: Tehtaanniemi, 10900 Hanko

Löylyyn mahtuu noin 8 ihmistä samaan aikaan. Konttisaunassa on käytössä sekä suihku että wc ja paikalla on saunaisäntä huolehtimassa saunojien viihtymisestä. Saunaan ei tarvitse ottaa omia pyyhkeitä mukaan. Saunaan saa mennä uima-asu päällä tai pyyhkeeseen kietoutuneena. Saunalla ei ole tarjoilua.

Uudenlaisen yhdessä saunomisen hengessä some-saunontaan voi osallistua myös etänä: saunasta lähetetään äänilähetystä livenä saunan aukioloaikoina ja sitä voi kuunnella yhteisvoimin.fi-osoitteessa. Keskusteluun voi heittää lisää löylyä Twitterin ja Instagramin kautta hashtagilla #yhteisvoimin. Saunassa on some-näyttö, jolta saunojat voivat seurata sosiaalisen median kautta tulleita kommentteja ja kuvia ja saada uutta potkua saunakeskusteluun.

Some-saunaan arvotaan jokaiselle paikkakunnalle myös yksityisvuoro perjantaille klo 18-20. Kilpailuun voi osallistua tykkäämällä Vattenfall Sähköseurapiirin sauna-aiheisesta Facebook-kuvasta tai lisäämällä saunakaverinsa nimen kuvan kommenttikenttään. Arvonta on käynnissä joka saunaviikko maanantaista keskiviikkoon.

Lisätietoa ja hashtagit:
www.yhteisvoimin.fi
Facebook: https://www.facebook.com/vattenfall.sahkoseurapiiri
Instagram: #yhteisvoimin
Twitter: #yhteisvoimin

 

Vattenfall myy sähköä kaikkialle Suomeen (lukuun ottamatta Ahvenanmaata) ja on yksi maan suurimmista sähkön myyjistä. Meiltä voit valita itsellesi sopivan sähkösopimuksen ja tavan, jolla haluat sähkösi tuotetun. Tarjoamme ja kehitämme asiakkaillemme myös muita sähköön liittyviä tuotteita ja palveluita, joiden avulla voit ottaa sähkölaskusi hallintaan.
www.vattenfall.fi

Kysy chatissa