Time in controller:20.6.2024 8.34.33

Vattenfallin tavoitteena on fossiilivapaus. Miten työskentelemme tämän puolesta Suomessa? Kuuma paikka -videosarjassa toimittaja Eva Kela vie Vattenfallin asiantuntijat saunan lauteille vastaamaan polttaviin kysymyksiin keinoista, joilla ilmaston lämpenemistä käytännössä hidastetaan.

Miten tuulivoima hillitsee ilmaston lämpenemistä?

Tuulivoima tulee olemaan yksi tärkeimmistä tulevaisuuden energiamuodoista, ainakin Suomessa. Tulevaisuudessa yhä useamman suomalaisen sähkö tuotetaan tuulen ansiosta uusiutuvasti ja ilman tuotannosta syntyviä hiilidioksidipäästöjä.

Lue lisää

Miten päästöt voisivat olla vain vesihöyryä?

Vety on yleisin alkuaine, jota on kaikkialla ympärillämme – esimerkiksi vedessä. Vetyä voidaan käyttää energianlähteenä, ja sillä voidaan korvata fossiiliset polttoaineet niin liikenteessä kuin teollisuudessa.

Lue lisää

Miksi fossiilivapaa teräs voi olla maailman arvokkain metalli?

Fossiilivapaa terästuotanto voi vähentää maailman hiilidioksidipäästöjä jopa 7 prosenttia. Miten sähköyhtiö Vattenfall liittyy teräkseen, ja miten fossiilivapaa teräs voi muuttaa Suomea?

Lue lisää

Ota yhteyttä asiakapalveluun

VF_district_heat_as_product_rgb.svg

Mikä ihmeen Kuuma paikka?


Sauna on suomalaisille erityisen merkityksellinen paikka. Suomessa sanotaan olevan jopa noin kolme miljoonaa saunaa, ja saunominen kuuluu olennaisena osana suomalaisiin perinteisiin. Sauna on kuumin paikka maailmassa, johon ihminen menee vapaaehtoisesti. Saamme löylyistä uutta voimaa ja virkistystä.

Sauna on myös paikka kohtaamisille ja ajatusten vaihdolle: rehdille ja aidolle puheelle. Saunan lauteilla on ennenkin pohdittu Suomen tulevaisuutta. Mikäpä siis olisi osuvampi ympäristö keskustelulle siitä, miten aikamme tukalinta ongelmaa, ilmaston lämpenemistä, voidaan ratkoa.

Nykyisin useimmat saunat lämpiävät sähköllä. Saunominen ei onnistu myöskään ilman vettä saati terästä, josta kiukaat valmistetaan. Fossiilivapaasti tuotettu sähkö on yksi tärkeimmistä aseista taistelussa ilmastonlämpenemistä vastaan. Sen ja veden avulla saada vetyä, jonka avulla esimerkiksi terästä voidaan valmistaa ilman tuotantovaiheen hiilidioksidipäästöjä.

Tulevaisuudessa teollisuuden päästöt voisivat siis olla vain harmitonta vesihöyryä – kuten saunan löylytkin.

kuuma-paikka-circle.png

Tutustu myös näihin

Industrial Emissions -kasvosuihke

Osoittaaksemme kuinka puhtaita teollisuuden päästöt voivat olla, olemme kehittäneet kasvosuihkeen, joka on tuotettu fossiilivapaata vetyä käyttävän tehtaan todellisesta jätevedestä. Kutsumme sitä Industrial Emissions -kasvosuihkeeksi.

Lue lisää

Koukussa teräkseen

Terästä on kaikkialla ympärillämme ja käytämme sitä joka päivä. Nykyinen terästuotanto aiheuttaa suuria hiilidioksidipäästöjä, mutta terästä voidaan valmistaa myös fossiilivapaasti sähkön ja vedyn avulla – ilman tuotannon päästöjä.

Lue lisää

Fossiilivapaa kehitys

Ilmastonmuutos on yksi aikamme suurimmista haasteista – maailmamme on pikaisesti muututtava ja on löydettävä vaihtoehtoisia tapoja sähköntuotantoon ja lämmittämiseen. Tutustu millaisia edistysaskeleita olemme ottaneet matkalla kohti fossiilivapaata tulevaisuutta.

Lue lisää

Saavutuksiamme

Päästövähennyssuunnitelmamme on vahvistettu Pariisin ilmastosopimuksen mukaiseksi.

Kuluttajat valitsivat Vattenfallin Suomen vastuullisimmaksi sähköyhtiöksi vuonna 2024, jo kuudentena vuonna peräkkäin.

Ecovadisin korkein Platinum-tason luokitus ympäristönäkökohtien, etiikan ja toimitusketjun vastuullisuuden osalta.

Ecogain-sertifikaatti ja tunnustus kunnianhimoisesta tavoitteiden asetannasta luonnon monimuotoisuuden turvaamiseksi.

Kysy chatissa