Autamme lentoliikennettämme vapautumaan fossiilisista polttoaineista

Lentoliikenteemme on riippuvainen fossiilisista polttoaineista. ​L​ue miten tutkimme fossiilivapaalla sähköllä ja vedyllä tuotettua sähköpolttoainetta.

Nostetaan ilmailu uusiin korkeuksiin

Vattenfall yhdessä kumppaniensa kanssa auttaa teollisuutta vapautumaan riippuvuudestaan fossiilisiin polttoaineisiin.

Yksi toimiala, jolla pyrimme vähentämään fossiilisten polttoaineiden käyttöä, on ilmailu. Siksi Vattenfall ja ST1 ovat allekirjoittaneet aiesopimuksen fossiilivapaan arvoketjun kehittämisestä synteettisen sähköpolttoaineen tuottamiseksi.

Vattenfall ja ST1 toteuttavat yhdessä toteutettavuusselvityksen, joka koskee merituulivoimalla tuotettavan sähköpolttoaineen tuotannon koko arvoketjua. Tuotanto käynnistyisi vuonna 2029 ja kasvaisi asteittain kohti miljoonan kuutiometrin tavoitetta.

"Olen erittäin iloinen St1:n kanssa tekemästämme yhteistyöstä. Jaamme saman tavoitteen ilmastonmuutoksen torjumisesta. Vattenfallille yhteiskunnan ja teollisuuden sähköistäminen on liiketoimintastrategiamme ydin. Merituulivoimaan ja fossiilittomaan vetyyn perustuvien arvoketjujen kehittäminen ja optimointi on kiinnostava tulevaisuuden vaihtoehto. Vahva ja kasvava merituulivoiman kehitysportfoliomme Ruotsissa tuottaa tällä hetkellä yli 20 TWh ja tarjoaa runsaasti mahdollisuuksia", kertoo Vattenfallin konserni- ja toimitusjohtaja Anna Borg.

Lentokone pilvien yläpuolella
Olemme matkalla kohti kestävämpää matkustamista.

Katso myös

Vihreä paitainen tyttö

CO2-tiekarttamme

Olemme päättäneet ottaa tähän mennessä suurimman harppauksen vähentääksemme ilmastonmuutoksen vaikutuksia.

Pariskunta pelaa videopeliä

Sähkösopimuksemme

Kaikki Suomessa kotitalouksille ja pienyrityksille myymämme sähkö on fossiilivapaata. Valitse sinulle sopiva sähkösopimus.

Tuulimyllyt ja aurinkopaneelit

Tuotantomuotomme

Koska ilmastonmuutos on yksi aikamme suurimmista haasteista on tärkeää, että ihmiskunta pystyy siirtymään vähäpäästöisiin energiamuotoihin.