Time in controller:20.6.2024 8.29.55

720-usp-ydin.png

100 % ydinsähköä

Kun valitset Vattenfallin Täysydin-sopimuksen, tiedät, että sähkönkulutustasi vastaava määrä energiaa tuotetaan vähäpäästöisellä ja toimintavarmalla ydinvoimalla.

720-usp-low-co2i.png

Ydinvoimalla tuotettu sähkö on ilmastoystävällistä

Ydinvoimalla on merkittävä rooli ilmastonmuutoksen torjunnassa, koska siitä ei tuotantoprosessissa aiheudu kasvihuonekaasupäästöjä.

720-usp-kiintea-hinta-2.png

Kiinteä hinta koko sopimuskauden ajan

Koko sopimuskauden ajaksi sovitaan kiinteä hinta, johon sähkön markkinahinnan muutokset eivät vaikuta. Lähetämme sinulle hyvissä ajoin ennen sopimuksen päättymistä edullisen uusimistarjouksen.

ydin-kuvituskuva.png

Vattenfallin ydinsähkö

Täysydin on 100-prosenttisesti ydinvoimalalla tuotettua sähköä. Vattenfallilla on korkeat turvallisuusvaatimukset sekä turvallisuusasioissa että jätteenkäsittelyssä. Ydinsähköä saat ilman lisähintaa. Kun valitset Vattenfallin Täysydin-sopimuksen, tiedät, että sähkönkulutustasi vastaava määrä tuotetaan vähäpäästöisellä ydinvoimalla.

Koko sopimuskauden ajan sähköllä on sama, kiinteä hinta, johon sähkön markkinahinnan muutokset eivät vaikuta. Lähetämme sinulle hyvissä ajoin ennen sopimuksen päättymistä edullisen uusimistarjouksen.

Lue Täysydin-sähkösopimuksen sopimusehdot

Määräaikainen sopimus

Tämä sähkösopimus tehdään aina määräajaksi, joka näkyy sopimuksen teon yhteydessä. Koko sopimuskauden ajan maksat sähköstäsi kiinteää kilowattituntihintaa, johon markkinahinnan muutokset eivät vaikuta. 

Muuttoturva

Muuttaessaan Vattenfallin asiakas voi ottaa sähkösopimuksensa mukaan uuteen kotiinsa. Sähkösopimus siis jatkuu uudessa kodissa samoin ehdoin ja hinnoin. Tutustu muuttoturvaan.

Asiantuntijan kommentti

”Ihmiskunnan sähköntarve kasvaa, mutta ilmastonmuutos pitäisi silti pysäyttää. Vaihtelevan uusiutuvan energiantuotannon lisääntyessä ydinvoimalla on tärkeä rooli energiajärjestelmässä sähkön riittävyyden varmistamisessa. Ydinvoima on jatkuvasti kehittyvä teknologia, joka mahdollistaa sekä vakaan energiantuotannon että vähäiset päästöt kohtuulliseen hintaan.” 

Elina Seppä, tuoteasiantuntija
Vattenfall Oy

Sähkön tuottaminen ydinvoimalla

Miten ydinvoimala toimii?

Ydinvoimaloissa tuotetaan sähköä yksinkertaistetusti kuumentamalla vettä ja pyörittämällä turbiinia syntyneellä höyryllä. Erona muihin lauhdevoimalaitoksiin on se, että lämpö luodaan reaktorissa ketjureaktiona tapahtuvana atomiytimien hallitulla halkaisemisella. Tämä ts. fissioketjureaktio tuottaa lämpöä, joka johdetaan jäähdytyskierrolla turbiineihin, jotka muuttavat lämpöenergian mekaaniseksi liike-energiaksi ja edelleen generaattorilla sähköenergiaksi.

Ydinvoimalaitoksissa käytettävä uraanipolttoaine valmistetaan uraanimalmista, joka on uusiutumaton luonnonvara. Tunnetut taloudelliset uraanivarannot riittävät nykykulutuksella noin 85 vuodeksi, mutta maankuoressa toistaiseksi hyödyntämättömiä uraanivarantoja ennakoidaan olevan vielä moninkertainen määrä. 

Ydinvoiman toimintavarmuus on korkealla tasolla ja sen aiheuttamat koko elinkaaren C02-päästöt ovat matalia. Ydinvoimalla tuotetaan koko maailman sähköstä noin 11 prosenttia käynnissä olevilla yli 400 reaktorilla.

Vattenfall ja ydinvoima

Vuonna 2016 ydinvoiman osuus Vattenfallin kokonaissähköntuotannosta oli noin 39 prosenttia. Vattenfall omistaa kymmenen ydinreaktoria. Niistä seitsemän sijaitsee Ruotsissa (neljä Ringhalsissa, kolme Forsmarkissa) ja kolme Saksassa.

Tutustu ydinvoimatuotantoon