Kärsitkö kodin kuivasta sisäilmasta?

Kärsitkö sinäkin talvisin ihon tai hengitysteiden kuivuudesta? Syynä voi olla kotisi liiallinen ilmankuivuus, joka on hyvinkin yleistä näin lämmityskautena ja se vaikuttaa suoraan ihoomme ja hengitysteihimme. Kuivuus voi aiheuttaa erityisesti nenän limakalvojen ärsytystä, silmien kutinaa sekä iho-ongelmia.

Kodin ilmankosteus

25.01.2017

Tiedätkö mikä on kotisi kosteusprosentti?

Etenkin talvisin on hyvä seurata oman kodin sisäilman laatua, sillä kovilla pakkasilla sen kosteusprosentti voi laskea jopa alle 20 %. Suositeltava luku talvisin on 30–40 % välillä, mutta luku ei missään tapauksessa saisi ylittää 45 %. Tällöin riskinä on, että talon rakenteisiin voi alkaa tiivistyä vettä, jonka seurauksena voi aiheutua ikäviä kosteusvaurioita.

Älykäs sisäilman kosteusmittari auttaakin pitämään kotisi ilmanlaadun parhaimpana mahdollisena. Sen tärkeys korostuu etenkin allergia- ja astmaperheissä, sillä kuiva sisäilma voi aiheuttaa monille allergikoille helposti hengitysvaikeuksia ja pahentaa astman oireita.

Älykotilaitteella sisäilman kuivuus kuriin

Vattenfallin Smart Moist -mittarilla saat kotisi sisäilman kuivuuden kuriin talvisin. Yhdistämällä mittarin ilmaiseen EnergyWatch sovellukseen voit tarkkailla mistä vain, milloin vain reaaliajassa kotisi lämpötilaa ja ilmankosteutta. Voit myös asettaa itsellesi hälytyksiä, jos määrittämäsi raja-arvot ylittyvät tai alittuvat ja saat viestin liian kuivasta tai kosteasta ilmasta.

Thea Alavuo

Kysy chatissa