Time in controller:21.4.2024 14.07.52

Sähkösopimuksen irtisanominen

1030x569_irtisanominen.jpg

 

Sopimuksen siirto uuteen kotiin 

Jos olet jo Vattenfallin asiakas, voit siirtää olemassa olevan sähkösopimuksesi uuteen kotiin. Siirto tapahtuu helpoiten netissä, kerro meille vain uusi osoitteesi sekä ulos- ja sisäänmuuttopäivät. Voit ottaa sähkösopimuksen mukaan minne tahansa päin Suomea. Voit myös soittaa muuttopalveluumme: 0800 177 733 (maksuton). Muuttopalvelu on auki arkisin kello 8–18.

 Siirrä sopimuksesi uuteen osoitteeseen 

 Sopimuksen päättäminen muuton yhteydessä 

Jos olet muuttamassa ja et tarvitse uutta sopimusta, voit ilmoittaa sopimuksen päättämisestä asiakaspalveluun. Soita numeroon 0800 177 733 (maksuton). Muuttopalvelu on auki arkisin kello 8–18.  Muuten määräaikaista sähkösopimusta ei voi irtisanoa kesken sopimuskauden. 

Määräaikaisen sopimuksen päättyminen

Määräaikaisen sopimuksen päättymispäivän näet Oma energia –palvelusta. Voit myös soittaa asiakaspalveluumme numeroon 020 722 9000 arkisin kello 8–17 (8,35 snt/puhelu + 16,69 snt/min). Lähetämme sinulle hyvissä ajoin ennen sopimuksen päättymistä tiedon uuden sopimuksen solmimisesta. 

Mikäli et halua jatkaa määräaikaista sopimusta, se muuttuu automaattisesti toistaiseksi voimassa olevaksi sopimukseksi. Saat asiasta erillisen vahvistuksen. 

Toistaiseksi voimassa olevan sopimuksen päättyminen

Toistaiseksi voimassa olevan sopimuksen irtisanomisaika on 14 vuorokautta. Tiedon sopimuksen päättämisestä saamme suoraan uudelta sähkönmyyjältäsi. Mikäli sinulla on kysyttävää, asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään. 

Määräaikaisen sopimuksen irtisanominen

Määräaikaista sähkösopimusta ei voi vaihtaa tai irtisanoa sopimuskauden aikana. Sopimuksen hinta pysyy samana koko sopimuskauden ajan, joten sopimuksesi sähkön hinta ei muutu vaikka markkinoilla tapahtuisikin muutoksia. Kun olet muuttamassa, voit valita jatkatko vanhalla sopimuksella vai teetkö uuden sähkösopimuksen.

Määräaikaisen sopimuksen purkaminen kesken sopimuskauden on sopimusrike. Jos asiakas päättää määräaikaisen sopimuksen ennen sopimuskauden loppua, asiakas maksaa vahingonkorvauksen, joka korvaa sopimuksen purkamisesta sähkönmyyjälle aiheutuneet kustannukset. 


Asiakkaan maksettavaksi tulevat vahingonkorvaukset lasketaan näiden tietojen perusteella:

  • Asiakkaan kulutus
  • Jäljellä oleva sopimuskausi
  • Kustannukset, joita sähkönmyyjälle aiheutuu, kun sähkö myydään uudestaan markkinoille
  • Käsittelymaksu 40 € alkavalta tunnilta

Summa on siis yksilöllinen ja se riippuu mm. siitä minkälainen sopimus asiakkaalla on ollut ja missä vaiheessa sopimuskautta sopimus puretaan.


Esimerkki

  • Sähkönmyyjä on hankkinut asiakkaalle sähköä 205 €/MWh hintaan.
  • Asiakas katkaisee määräaikaisen sopimuksen, kun sopimuskautta on vielä 16 kk jäljellä.
  • Jäljellä olevan sähkön arvo on 1367 €, mutta sähkömarkkinoilla sähköstä ei saa enää samaa hintaa kuin silloin, kun sähkö on varattu asiakkaalle. Kun sähkö myydään uudestaan energiamarkkinoille, sen arvo on 607 €.
  • Sähkönmyyjän tappio kaupassa on 1367 € - 607 € = 760 €.
  • Asiakkaalle tulee maksettavaksi 760 € + 40 € käsittelymaksu, eli yhteensä 800 €

Esimerkki on laskettu tiedoilla, jossa asiakkaan kulutus kuukaudessa on 0,4 MWh ja keskikulutus 5 MWh.

Jos asiakkaan sopimuksen ehdoissa on määritelty erikseen sopimussakko, tulee se maksettavaksi määräaikaisen sopimuksen irtisanomisen yhteydessä. Tällaisessa tapauksessa ei tule vahingonkorvauksia.

Kysy chatissa