Näin luet laskuasi

Sähkölaskun tutkailu käy käden käänteessä, kun tiedät pari asiaa. Laskun ensimmäiseltä sivulta löydät yhteenvedon sähkölaskustasi. Kakkossivulta löydät sähkönkulutusta ja hintoja koskevat tarkemmat tiedot. Muistathan, että sähkölaskusi löytyvät myös Oma energia -palvelusta.

720x350_nain_luet_laskuasi.jpg

Näin laskusi muodostuu

Sähkön hinta muodostuu sähkönmyynnistä ja sähkön siirtopalvelusta. Vattenfall laskuttaa sinulta vain sähkönmyynnin. Laskusi muodostuu perusmaksusta (€/kk) ja kulutetun sähköenergian mukaan määräytyvästä kulutusmaksusta (snt/kWh) sekä arvonlisäverosta. Laskullasi näkyy myös sähkön vuosikulutusarvio.

Näin luet laskuasi

  1. Asiakastiedot: Vattenfallin asiakkaana sinulla on henkilökohtainen asiakasnumero. Saatat tarvita asiakasnumeroa mm. sähkönsopimuksen uusinnan yhteydessä tai kirjautumisessa Oma energia -palveluun.
    Käyttöpaikkatunnus: Käyttöpaikkanumero on numerotunnus kotisi tai vapaa-ajan asuntosi osoitteeseen, jossa sähköä käytetään.
    Vuosikäyttöarvio: Laskullasi näkyy myös aikaisempaan kulutukseen perustuva vuosikäyttöarvio (kWh).
    Sopimuksen voimassaolo: Jos sinulla on määräaikainen sopimus, näet laskulta sopimuksen päättymispäivämäärän.

  2. Laskun loppusumma: Laskusi muodostuu kiinteästä perusmaksusta (€/kk) ja kulutetun sähköenergian mukaan määräytyvästä kulutusmaksusta (energia snt/kWh) sekä arvonlisäverosta.

  3. Laskuerittely: Laskun toinen sivu koostuu tarkemmasta kulutuslaskun erittelystä. Erittelyssä esitetty sähkönkulutus vastaa käyttöpaikassa toteutunutta sähkökulutusta tietyllä aikavälillä. Sähkönkulutus on ilmoitettu kilowattitunteina (kWh). Lisäksi erittelyssä on ilmoitettu kuukausittain veloitettava perusmaksu. Laskun toiselta sivulta löytyy myös laskun maksuun liittyvää ohjeistusta.

Miksi saan kaksi sähkölaskua?

Sähkön hinta muodostuu sähkönmyynnistä ja sähkön siirtopalvelusta sekä veroista. Vattenfallin lasku koskee vain sähkönmyynnin osuutta. Laskuttamme sinua myyntisopimuksen ja sähkönkulutuksesi mukaisesti. Paikallinen verkkoyhtiösi vastaa sähkön siirrosta ja laskuttaa siitä omalla laskullaan verkkosopimuksen ja hinnastonsa mukaisesti.

Kysy chatissa