Time in controller:20.6.2024 8.17.27

HUOM!

Vaihto-oikeus ei ole enää myynnissä. Vaihto-oikeuden ostaneet asiakkaamme voivat käyttää vaihto-oikeutta normaalisti.

Mikä on vaihto-oikeus?

Vaihto-oikeus hyödyttää määräaikaista sähkösopimusta harkitsevaa asiakasta.

vaihto-oikeus_hinnan_vaihtelu_ikoni.jpg

Vaihto-oikeuden ominaisuudet

Yhden vuoden ja kahden vuoden kiinteähintaisiin sähkösopimuksiin on saatavana lisäpalveluna Vaihto-oikeus. Käyttämällä Vaihto-oikeutta voit vaihtaa sopimuksesi kerran sopimuskauden aikana uuteen, vähintään samankestoiseen edullisempaan sopimukseen. Sähkön hinnan laskiessa voit kätevästi pienentää sähkölaskuasi. Voit hankkia Vaihto-oikeuden uuden sähkösopimuksen teon yhteydessä. Kesken sopimuskauden ei vaihto-oikeuden hankkiminen ole mahdollista.

Vaihto-oikeus maksetaan kertaluontoisesti sähkösopimuksen teon yhteydessä. Kun hetki on sopiva ja päätät hyödyntää Vaihto-oikeuttasi, ota yhteyttä asiakaspalveluumme joka aktivoi voimaan uuden ja edullisemman sähkösopimuksen.

vaihto-oikeus_hinnan_lasku_ikoni.jpg

Vaihto-oikeuden hinta

Tuotteen hinnoitteluun vaikuttaa sopimuskauden kesto ja  energiankulutus. Oman kotitalouden vuotuisen energiakulutuksen voi selvittää Oma energia -palvelusta, sähkölaskulta (vuosikäyttöarvio) tai ottamalla yhteyttä asiakaspalveluun.

Vuosikulutus, kWh 0-8000 8001-18 000 18 001-30 000
Kiinteä sopimus 24 kk 24 € 48 € 72 €

 


Esimerkkejä hyödyistä

Vaihto-oikeus antaa joustoa määräaikaiseen sähkösopimukseen. 

vaihto-oikeus_kerrostalo.jpg


Esimerkki 1 - kerrostaloasunto

Vuotuinen sähkönkulutus: 5000 kWh
Valittu sähkösopimus: määrä-aikainen Täystuuli -sähkösopimus (24 kk) 
Sähkösopimus tehty: Maaliskuussa, sähkön hinta 5,82 snt/kWh
Vaihto-oikeus hyödynnetty: Seuraavan vuoden toukokuussa, sähkön hinta 4,47 snt/kWh
Sopimuskauden saavutettu säästö: 79,83 €

Aino Asiakkaan perhe asuu kerrostaloasunnossa, jonka vuosikulutus on 5000 kWh. Aino solmi maaliskuussa kahden vuoden kiinteähintaisen Täystuuli-sähkösopimuksen, johon hän valitsi maksullisena lisäpalveluna Vaihto-oikeuden. Hän päätti käyttää Vaihto-oikeuttaan seuraavan vuoden toukokuussa, jolloin määräaikaisten sopimusten hinnat olivat laskeneet aikaisempaan vuoteen verrattuna. Hän käytti Vaihto-oikeuttaan eli solmi uuden kaksivuotisen määräaikaisen sopimuksen kesken sopimuskauden. Säästöä syntyi 79,83 €. Säästöstä on vähennetty Vaihto-oikeusmaksu 24 €.

 

vaihto-oikeus_okt.jpg


Esimerkki 2 - omakotitalo

Vuotuinen sähkönkulutus: 18 000 kWh
Valittu sähkösopimus: määrä-aikainen Täysvesi -sähkösopimus (24 kk) 
Sähkösopimus tehty: Huhtikuussa, sähkön hinta 5,35 snt/kWh
Vaihto-oikeus hyödynnetty: Seuraavan vuoden kesäkuussa, sähkön hinta 4,02 snt/kWh
Sopimuskauden saavutettu säästö: 136,15 €

Antti Asiakkaan perhe asuu sähkölämmitteisessä omakotitalossa, jonka vuosittainen kulutus on 18 000 kWh. Antti solmi maaliskuussa kahden vuoden kiinteähintaisen Täysvesi-sähkösopimuksen, johon hän valitsi maksullisena lisäpalveluna Vaihto-oikeuden. Hän huomasi seuraavana vuonna määräaikaisten sopimusten hintojen laskeneen edellisvuoteen verrattuna. Antti käytti Vaihto-oikeuttaan ja solmi uuden kaksivuotisen sähkösopimuksen alhaisempaan hintaan. Säästöä syntyi 136,15 €. Säästöstä on vähennetty Vaihto-oikeusmaksu 48 €.

Kysy chatissa