Tuulisähköä yrityksille

Vattenfallin tuulisähkö on Suomen luonnonsuojeluliiton sertifioimaa EKOenergiaa. Käyttämäsi sähkö on tuotettu 100 % uusiutuvalla ja alkuperätodennetulla tuulivoimalla.

Kaikki Vattenfallin pienyrityksille ja taloyhtiöille (kulutus alle 300 000 kWh/v.) myymät sähkösopimukset ovat fossiilivapaita. 

Suomen luonnonsuojeluliiton suosittelemaa uusiutuvaa EKOenergiaa. Tämä tarkoittaa sitä, että tuulivoimalat eivät sijoitu luonnonsuojelualueille, arvokkaille maisema-alueille, kulttuuriperintöalueille tai tärkeille lintualueille. 

Näytä lisää Vähemmän CO2-säästösi on n. CO2-säästösi perustuu yrityksesi sähkönkulutusarvioon. Perusmaksu: Hinta: Spot-hinta + Sopimuksen kesto: Määräaikainen Toistaiseksi voimassa Tee sopimus Yrityssähkön hinnat alv. 0%

EKOenergiaa yritykselle

 

  • Täystuuli on Suomen luonnonsuojeluliiton suosittelemaa EKOenergiaa.
  • Sähkönkulutustasi vastaava määrä tuotetaan 100 % alkuperätodistetulla uusiutuvalla tuulivoimalla. Alkuperämaa: Ruotsi ja/tai Tanska.
  • Lähetämme sinulle hyvissä ajoin ennen sopimuksen päättymistä edullisen uusimistarjouksen.

Ilmastoystävällistä sähköä yritykselle

Täystuuli-sähköopimuksella saat yrityksellesi 100-prosenttisesti tuulivoimalla tuotettua sähköä.

Suomen luonnonsuojeluliiton suosittelemaa EKOenergiaa

Tuu­li­sähkö on uusiu­tuvaa energiaa ja Suomen luonnon­suo­je­lu­liiton suosit­te­lemaa EKOenergiaa.

Kilpailukykyinen hinta

Asiantuntijamme varmistavat, että saat sähköä aina kilpailukykyiseen hintaan. Hintaan vaikuttavat esimerkiksi säätila, taloustilanne, päästökauppa sekä voimalaitosten huoltokatkot.

Kerro yrityksesi valinnasta

Kun yrityksesi käyttää Vattenfallin Täystuuli-energiaa, voitte kertoa siitä yrityksenne nettisivuilla liittämällä sinne Vattenfallin Täystuuli-energiamerkin.

Lataa Täystuuli-energiamerkki png

Vattenfall ja tuulivoima

Vattenfall on johtava tuulivoima-alan kehittäjä ja toimija.

Vattenfall rakentaa vastuullisesti tuulivoimaa

Vattenfallin tuulivoima

Voimakkaasti kasvava energiantarve ja samanaikainen tarve hidastaa ilmaston lämpenemistä muodostaa haasteen, johon meidän on vastattava. Uusiutuvilla energianlähteillä, kuten vesivoimalla, aurinkovoimalla ja tuulivoimalla, on tärkeä rooli tämän haasteen ratkaisemisessa. Tuulivoima on Euroopan nopeimmin kasvava energiantuotantomuoto ja sillä on merkittävä rooli Euroopan ilmastotavoitteiden saavuttamisessa.

Me Vattenfallilla pyrimme tekemään osamme ja siksi operoimme yli 1000 tuulivoimalaa Ruotsissa, Tanskassa, Saksassa, Alankomaissa ja Iso-Britanniassa. Tuulivoimaloidemme yhteenlaskettu tuotanto vuonna 2016 oli lähes 6 TWh, joka vastaa noin yhden ydinvoimalan tuotantokapasiteettia.

Tuulivoimalat rakennetaan automaattisiksi

Mitä tapahtuu kun ei tuule?

Tuulivoima vaatii 3,5–25 m/s tuulennopeuden. Kun ei tuule tai tuulee liian kovaa, tuulivoimalat eivät tuota sähköä. Laitoksen teho lisääntyy tuulen nopeuden kasvaessa, toimien täydellä teholla tuulennopeuden ollessa noin 12–14 m/s. Voimakkaalla tuulella (yli 25 m/s) turbiini sammutetaan tarpeettoman kulumisen estämiseksi. Laitokset rakennetaan automaattisiksi, minkä ansiosta turbiini kääntyy tuulen suuntaan ja näin tuulta voidaan hyödyntää tuulensuunnasta riippumatta.

Fyysinen sähkö tulee aina kellonajasta ja vuodenajasta riippumatta lähimmästä voimalaitoksesta. Sähkön myynnissä on aina kyse sopimuksista ja rahavirroista, ei fyysisen sähkön virroista. Käyttämääsi tuulisähköä ei siis tuoteta samaan aikaan kun käytät sitä. Siksi kotisi sähkövirta ei riipu tuulen nopeudesta.

Myymällämme tuulisähköllä on Suomen luonnonsuojeluliiton myöntämä EKOenergia-merkki

Tuulivoimamme on EKOenergiaa

Tuulivoiman aiheuttamia negatiivisia ympäristövaikutuksia voidaan vähentää merkittävästi tuulivoimalaitosten sopivalla sijoittamisella. Sekä Täystuuli että EKO Tuntisähkö -sopimuksemme tuulisähköllä on Suomen luonnonsuojeluliiton myöntämä EKOenergia-merkki, jonka kriteerit ovat lähtökohta sijoituspaikan valinnalle. 

Ekoenergia-merkki myönnetään tuulivoimalle sillä ehdolla, että voimala ei sijoitu luonnonsuojelualueille, arvokkaille maisema-alueille tai kulttuuriperintöalueille tai tärkeille lintualueille.  EKOenergian myyjien on kerrottava sähkönsä alkuperämaa ja uusiutuvan energian tuotantotapa.  

Asiantuntijan kommentti

”On ennustettu, että maailman energiantarve kasvaa noin 30 % seuraavan vuosikymmenen aikana. Tämä tarkoittaa sitä, että sähkön kysyntä kasvaa niin globaalisti kuin Euroopassa ja meillä Suomessakin. Samanaikaisesti meidän on pyrittävä kaikin keinoin hidastamaan ilmaston lämpenemistä, mikä johtuu suurilta osin fossiilisten polttoaineiden käytöstä. Uusiutuvilla energialähteillä, mukaan lukien tuulienergialla, on keskeinen osa kasvavan energiatarpeen kattamisessa ja ilmaston lämpenemisen hidastamisessa.” 

Lauri Mattelmäki, tuoteasiantuntija
Vattenfall Oy

Kysy chatissa