• Suurin taloudellinen hyöty hintatason ollessa edullinen, kilpailukykyinen myös pitkällä aikavälillä

  • Sähkön hinta määräytyy sähkömarkkinoilla ja on täysin läpinäkyvä

 

  • Joustava, toistaiseksi voimassa oleva sopimus on helppo travittaessa vaihtaa kiinteähintaiseen 

Näin Spot-sopimus toimii

Spot-sopimuksessa sähkön hinta seuraa sähköpörssin hintoja. Sopimus sopii yritykselle, jossa ymmärretään sähköpörssin hinnanvaihteluja ja halutaan hyödyntää sekä sähkömarkkinoiden hyviä hintasuhdanteita heti, että kilpailukykyistä hintatasoa pidemmällä aikavälillä. Spot-sopimuksen avulla pystyy myös hyödyntämään sähkön öisin usein edulliset spot-hinnat.

Spot-sopimuksen hintataso vastaa markkinoiden keskimääräistä tasoa. Laskevilla markkinoilla spot-hintaiset sopimukset ovat edullisimpia. Spot on hyvä vaihtoehto myös silloin, kun markkinatilanne ei ole suotuisa pidemmän kiinteähintaisen sopimuksen tekemiselle.

Sopimus on joustava: joko määräaikainen tai toistaiseksi voimassa oleva. Spot-sopimuksesta voi vaihtaa helposti muuhun sopimukseen. Sähkön kustannus määräytyy Nord Poolin Elspot-markkinoiden Suomen hinta-alueen tuntikohtaisen hinnan ja tuntikohtaisen sähköntarpeen perusteella.

Mitä on pörssisähkö? 

Spot-sopimus perustuu sähkön reaaliaikaiseen hintaan sähköpörssissä.

Vattenfallin pörssisähkö lyhyesti

Pörssisähkösopimuksella voi hyödyntää sähkön hinnan vaihteluita ja pienentää sähkölaskuasi. Sähkö hinnoitellaan tunneittain sähköpörssi Nord Poolin Suomen hinta-alueen spot-hinnoin. Voit siis suunnitella etukäteen sähkönkulutustasi seuraavan vuorokauden edullisimmille tunneille.

Sähköpörssin spot-tuntihinnat ovat nähtävinä edellisenä päivänä Vattenfallin ja Nordpoolin sivuilla. Vattenfallin asiakkaana voit seurata omaa sähkönkäyttöäsi ja sen kustannuksia Vattenfallin Oma energia -palvelussa.

Tuntisähköasiakkaalla tulee olla jatkuvasti päällä oleva, tuntisarjaa toimittava etäluettava sähkömittari. Sähkömittarityypin voi tarkistaa paikalliselta jakeluverkonhaltijalta.

Pörssisähkön sanasto

Pörssisähkö
Tarkoittaa Nord Poolista hankittavaa markkinahintaista sähköä.

Tuntisähkö
Vattenfallin sähkösopimus, jonka hinnoittelu on täysin läpinäkyvä, sillä se perustuu Suomen hinta-alueen tuntikohtaisiin spot-hintoihin sähköpörssissä.

Spot-hinta
Sähkön todellinen markkinahinta tunti tunnilta Nord Poolissa.

Nord Pool
Kauppapaikka, jossa sähköä myyvät tuottajat ja sähkön jälleenmyyjät kohtaavat. Sähkön markkinahinnat muodostuvat sähköpörssissä tunnin tarkkuudella kysynnän ja tarjonnan mukaan.

Jätä yhteystietosi, niin teemme sinulle tarjouksen. Voit myös soittaa meille numeroon 020 722 9001 (mpm/pvm).

Pyydä tarjous
Kysy chatissa