Time in controller:8.2.2023 0.56.56

Yrityksen laskutus ja maksutavat

Yrityksenne sähkölasku muodostuu perusmaksusta (€/kk) ja kulutetun sähköenergian mukaan määräytyvästä kulutusmaksusta (snt/kWh) sekä arvonlisäverosta. Vattenfallin sähkölaskulta näet myös fossiilivapaan sähkön valitsemisesta syntyneet hiilidioksidipäästöjen säästöt.

Laskutus tapahtuu neljä, kuusi tai 12 kertaa vuodessa. Jos haluat muuttaa laskutusväliä tai pyytää laskullesi maksuaikaa, ole yhteydessä asiakaspalveluumme. Maksuaikaa myönnämme vain laskuille, jotka eivät ole vielä erääntyneet. Jos yrityksellänne on useita eri käyttöpaikkoja, ne voidaan laskuttaa yhdellä laskulla.  Kaikki yrityksenne sähkölaskut löydät Oma energia -palvelusta.

Katso myös lisätietoja Vattenfallin sähkölaskusta.

Maksutavat

Vattenfallilla on käytössä seuraavat laskutustavat:

 • verkkolaskutus
 • e-lasku
 • sähköposti
 • paperi

Verkkolaskutus

 • Jos haluat ottaa käyttöön verkkolaskutuksen, lähetä meille verkkolaskutustiedot (operaattoritunnuksesi) osoitteeseen yritysmyynti@vattenfall.com
 • Vattenfallin OVT-tunnus: 003718420732
  Operaattori Basware Oyj, välittäjätunnus 003705925424

E-lasku

E-lasku on turvallinen ja nykyaikainen, arkea helpottava tapa maksaa laskut. E-laskun maksaminen hoituu napin painalluksella, lasku säilyy pankin arkistossa, ja voit ottaa laskut vastaan ajasta ja paikasta riippumatta. E-lasku on myös ympäristöystävällinen, kun paperitulostetta ei synny.

Asiakkaanamme voit saada laskusi suoraan verkkopankkiisi. Verkkolaskun käyttöönotto on helppoa. Pankkien internet-palveluissa voit tehdä ilmoituksen, että jatkossa laskusi voi toimittaa verkkopankkiisi.

Toimi seuraavasti:

 • Kirjaudu verkkopankkiisi ja etsi verkkopankkisi valikosta kohta “E-lasku”, “E-laskusopimukset” tai “Tee e-laskusopimus”
 • Hae laskuttajaksi Vattenfall Oy
 • Täytä verkkopankkisi pyytämät laskun maksamiseen vaadittavat tiedot. Laskun tunnistetieto on laskun viitenumero.

Kun ilmoitus e-laskun käyttöönotosta on saapunut meille, paperilaskun lähetys loppuu. Jatkossa saat laskumme suoraan omaan verkkopankkiisi. Lisätietoa verkkopankkipalvelusta saat omasta pankistasi tai asiakaspalvelustamme.
 

Sähköpostilasku

Vattenfallin laskun voit saada myös sähköpostin kautta. Sähköpostiviesti sisältää laskun ja linkin, jonka kautta voit maksaa laskun oman pankkisi verkkopalvelussa. Sähköpostilasku käy kaikkien pankkien asiakkaille.

Käytä maksujen yhteydessä aina laskulla olevaa viitettä. Jos viitteen käyttäminen ei ole mahdollista ilmoita asiakasnumerosi ja laskunumerosi maksun yhteydessä.

Pankkiyhteystietomme ovat:

Vattenfall Oy
Y-Tunnus: 1842073-2 (FI18420732)
IBAN: FI3318203000040212
BIC/SWIFT: NDEAFIHH

Kysy chatissa