Time in controller:8.2.2023 0.53.08

Näin luet yrityksesi sähkölaskua

Näin laskusi muodostuu

Sähkön hinta muodostuu sähkönmyynnistä ja sähkön siirtopalvelusta. Vattenfall laskuttaa sinulta vain sähkönmyynnin. Laskusi muodostuu perusmaksusta (€/kk) ja kulutetun sähköenergian mukaan määräytyvästä kulutusmaksusta (snt/kWh) sekä arvonlisäverosta. Laskullasi näkyy myös sähkön ja CO2-säästöt. Vattenfallilta ostamasi sähkö ei aiheuta tuotantovaiheessa CO2-päästöjä. Päästövähennys tavalliseen sekasähköön verrattuna on laskettu käyttäen omaa sähkön kulutustasi.

Näin luet laskuasi

Yrityksen sähkölaskun vuosikulutus ja käyttöpaikka

 1. Asiakastiedot 
  Vattenfallin asiakkaana sinulla on asiakasnumero. Saatat tarvita asiakasnumeroa mm. sähkönsopimuksen uusinnan yhteydessä tai kirjautumisessa Oma energia -palveluun.
 2. Käyttöpaikkatunnus
  Käyttöpaikkanumero on numerotunnus yrityksesi osoitteeseen, jossa sähköä käytetään.
 3. Vuosikäyttöarvio
  Laskullasi näkyy myös aikaisempaan kulutukseen perustuva vuosikäyttöarvio (kWh).
 4. Sopimuksen voimassaolo
  Jos sinulla on määräaikainen sopimus, näet laskulta sopimuksen päättymispäivämäärän.
 5. Laskuerittely
  Laskun toinen sivu koostuu tarkemmasta kulutuslaskun erittelystä. Erittelyssä esitetty sähkönkulutus vastaa käyttöpaikassa toteutunutta sähkökulutusta tietyllä aikavälillä. Sähkönkulutus on ilmoitettu kilowattitunteina (kWh). Lisäksi erittelyssä on ilmoitettu kuukausittain veloitettava perusmaksu.

Miksi saan kaksi sähkölaskua?

Sähkön hinta muodostuu sähkönmyynnistä ja sähkön siirtopalvelusta sekä veroista. Vattenfallin lasku koskee vain sähkönmyynnin osuutta. Laskuttamme sinua myyntisopimuksen ja sähkönkulutuksesi mukaisesti. Paikallinen verkkoyhtiösi vastaa sähkön siirrosta ja laskuttaa siitä omalla laskullaan verkkosopimuksen ja hinnastonsa mukaisesti.

Laskutustiheys

Laskutustiheys riippuu arvioidusta sähkönkulutuksestasi. Laskutus tapahtuu 4, 6 tai 12 kertaa vuodessa. Pienen sähkönkulutuksen omaavat asiakkaat saavat laskunsa harvemmin ja enemmän sähköä hyödyntävät yritykset saavat laskun tiheämmällä rytmillä.

Koontilasku

Ole yhteydessä meihin, jos haluat koontilaskun, johon kootaan kaikkien käyttöpaikkojesi laskut.

Oma energia -verkkopalvelu

Tiesithän, että löydät laskusi Oma Energiasta. Siellä voit myös seurata sähkönkulutukseen liittyviä asioita. Voit käyttää Oma energiaa myös mobiilisovelluksella.

Tutustu Oma Energiaan

Kysy chatissa