Time in controller:15.6.2024 5.20.31

Sähkökatkot yrityksessä

Sähkönjakelun keskeytymisestä saat parhaiten tietoa paikalliselta sähköverkkoyhtiöltä.

Kova tuuli, ukkonen, myrsky tai talven lumituiskut voivat aiheuttaa sähkönjakeluun keskeytyksen. Toisinaan myös metsä- ja maakaivuutyöt tai pieneläimet aiheuttavat sähköhäiriöitä.  Jos käyttöpaikallasi on sähkökatko, jakeluverkonhaltijoiden vikapalvelut palvelevat sinua. Energiateollisuus ry:n karttapalvelusta löydät ajantasaiset sähkönjakelun keskeytystiedot. 

Energiateollisuuden karttapalvelu


Paikallisen verkkoyhtiösi vikapalvelunumerosta tietoa kellon ympäri 

Jakeluverkonhaltijoilla on ympäri vuorokauden päivystävät vikailmoitusnumerot, joihin voi soittaa sähkön ollessa poikki häiriötilanteen vuoksi. Pääset helposti käsiksi oman jakeluverkonhaltijasi päivystysnumeroon yrityksen omien verkkosivujen kautta. Verkkosivut löytyvät myös Energiateollisuus ry:n karttapalvelun kautta.  


Varavoima toiminnan turvaksi sähkökatkoissa 

Joissakin sähkönkäyttökohteissa - kuten vanhainkodeissa, vesilaitoksilla ja maatiloilla - häiriötön sähkönsaanti kannattaa varmistaa varavoimakoneella.  Yritysten tietokonejärjestelmät kannattaa yleensä suojata katkeamattoman sähkönsyötön takaavalla UPS-laitteistolla (Uninterruptible Power System). Se syöttää järjestelmään sähköä lyhyiden katkosten ajan sekä suodattaa verkkojännitteestä häiriöitä pois. Samalla tärkeät tiedot tallentuvat ja laitteet ajetaan turvallisesti alas sähkökatoksen aikana. 

 
Energiateollisuus ry:n ohjeita sähkökatkon varalle  

Sähkökatkoista usein kysyttyä

 

Kysy chatissa